Skip to main content

Meluat dengan Setpol Azizan

Oleh : AdukaTaruna

[1]
Memula lagi nak belasah. Tp gua silap langkah. Gua plak kena belasah. Takper.. Padan muka gua dulu. Hero tamil memang kalah dulu.

Tapi makin hari makin banyak kenyataan dan cerita cover line tentanf Azizan, menyebabkan gua meluat yang meluap2. Hari ni gua nak luahkan berbulu gua.

[2]
Hari pertama gua keluarkan kenyataan padan muka kalah PRU dengan bekas MB Kedah yang baik dengan orang2 dia tapi sombong dengan rakyat yang lain. Dengan exco sendiri pun bergaduh, inikan pula dengan mahasiswa KUIN apatah lagi NGO ANAK pasal saham Felda.

Hari seterusnya, Setpol Azizan buat benda bodoh. Publickan / awamkan berita Azizan tenat.

Member doktor Spital Penang kol gua mengadu. Setpol paling bodoh dalam sejarah. Nak cover line kalah, pergi rasmikan berita Azizan tenat.

Azizan memang turun kesedaran diri. Tapi bukan koma apatah lagi tenat. Hanya kencing manis. Bila rasmikan Azizan tenat, boleh bayangkan hospital jadi huru-hara. Beribu penyokong berkumpul. Orang2 besar nak melawat etc.

20 lebih kelahiran terganggu. Pesakit kronik kena alih katil sana.sini. Jadual doktor kena susun semula. Kes cemasan pending.

Weii bangsawan dan elitis bodoh. Bayangkan kalau TG Nik Aziz dirasmikan di media awam tenat di HUSM Kubang Kerian. 1 nyawa punya pasal, beratus nyawa boleh huru-hara.

Gua apa lagi, terus maki dalam fesbuk. Sekali kaki Azizan dipotong. Padan muka gua. Silap. Kena belasah baik punya. Terpaksa senyap dulu.

[3]
Eh... Makin hari makin melampau team Azizan ni. Keluar cerita sedih2 simpati dan nostalgia kehebatan Azizan plak hari2. Siap siri dalam Sinar Harian.

Kalah lebih baik katanya. Ayah hang. Kalau gitu apsal tak letak jawatan dan amanah tu awal2. Bagi kat orang yang kata menang lebih baik.

Bila dah out of control, kalah lebih baik lah. Hikmah Allah lah. Bukan kalah, tapi belum menang lah. Pundek punya golongan agama.

Bayangkan perang Uhud dulu. Bila golongan A tinggalkan medan untuk berebut ghanimah. Pastu kalah perang. Pastu bagi alasan, inilah hikmah Allah. Bukan kalah, belum menang jer.

Puii... Meluat. Hikmah dan takdir tu kerja Allah. Jangan jadikan agama sebagai candu khayal. Kerja manusia yang Allah suruh, jangan jadi bodoh, zalimi diri dan orang. Jangan berlagak. Angkuh.

Sendiri silap dan lemah, tapi bermati2 nak kuasa dan jawatan. Bila kalah, tuduh dan hina Allah sebegitu. Tiba2 dalam Islam, Allah plak jadi Jesus kena salib nak hapus dosa ulama. Memang golongan ulama yang pundek.

[4]
Banyak kes Azizan angkuh ni. Dengan media secara keseluruhan angkuh, dengan mahasiswa, dengan GLC, dengan ketua kampung, dengan NGO2 rakyat. Dengan jentera sendiri. Dengan exco sendiri.

Tunggu satu persatu dibongkarkan. Ianya adalah sejarah yang perlu ditulis dan dipelajari. Bukan disenyapkan dan disapu bawah karpet.

Comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. perrgghh dasyat kau ni, sampai doktor spita penang pun mgadu kek kau. yg lg dasyat "20 lebih kelahiran terganggu. Pesakit kronik kena alih katil sana.sini. Jadual doktor kena susun semula. Kes cemasan pending" ko ponah msk spita ko tidak? nampak bona bodoh eh statement kau ni. kahkahkah. br den tau ustat azizan msk wad bsalin

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n