Skip to main content

Warna-warni Himpunan Tuntutan Rakyat. Seremban.

Antara yang menziarahi gua di gerai adalah Edyes, Saufi, Azizi. Geng SAMM. Selain itu Otai Manjung, Milo Suam, Akob Project, Abu Jementah, pendengar Radio Budu, rakan2 facebook, Presiden Persatuan Anak kelantan N9 dan pekerja2 Petronas.

Abu Nawas tak datang gerai gua. Mengikut maklumat dalaman, beliau masih segan ekoran tewas bola api dengan team Kelantan di Janda Baik hari tu. Manjung Mari plak tak berani keluar kereta sebab hujan. Kaki dia ada besi. Ceh.. Kaki gua pun ada besi, bro...


Antara baju cetak rompak yang ditemui. Hahaha. Meriah. Positifnya, cetak rompak membantu perkembangan hasutan perjuangan. Negatifnya, falsafah yang salah. Tiada bayaran royalti kepada NGO R.


Hujan lebat baik punya turun sebelah petang. Disertai ribut. Owner The Yellow Boutique dan Benz Ali sedang kalut memastikan khemah tak terbang. Cuaca ni kalau kena dengan program UMNO kompom batal terus. Sebab audien mereka tiada nilai pejuang.


Bersama team PAS Lenggeng yang menziarahi gua sebagai pengundi DUN Lenggeng. Sempoi otai kita. Baik kain pelikat. Bila gua tanya kenapa. Dia cakap basah sebb hujan. Seluar takdo. Pakai kain yo la. Tu kompom tak pakai spender tu. Cet!


Mat Sabu yang menziarahi gerai jualan rasmi R. Dalam banyak2 pemimpin, Mat Sabu n Kadir jer gua nampak turun menziarahi peniaga dan orang ramai petang tu. Ekoran kengkonon Pemuda UMNO nak tumpahkan darah di situ.


Aneyyy Malaysia kita. Patah sayap, bertongkat jua.


Muka aktivis bujang yang hanya menjual barangan kepada awek2. Puiii.. ngejah awek di Seremban kecek KL beb. Puii puiii...

"Molek jalam tu. Hujam2 ni licing. Nanti rebass.."


Terima kasih Benz Ali kerana menghadiahkan gua Zine dia yang memang radikal habes. The next OKT reman selepas ni. Tengok la kalau tak caya.


Tagline PAKAI & HASUT yang berjaya diimplankan kepada audien. Laris. India Cina beli pakai sambil senyum. Sampai seorang pakcik sound gua sebab guna word hasut. Siap bagi hadis Nabi suruh beri nama yang baik-baik. Hasut-hasut ni perkataan tak baik.

Gua dah la sibuk nak cari saiz layan customer. Sebelum gua berdosa side kick seorang pakcik terlentang atas jalan yang renyai2 hujannya, gua cakap gua mazhab lain.

"Mazhab apa?"

"Mazhab AT&Co."

Comments

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n