Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 1, 2012

Blogger APA masuk PAS.

Blogger APA dulu UMNO. Tapi sekarang sudah isytihar tidak berpihak pada mana-mana parti. Dan ingin meletakkan dirinya kepada apa sahaja tajuk yang dia fikir betul.

Mula2 sampai ke rumah Pak Syed (abah Uncle Seekers), gua tak perasan brother ni. Bila melintas depannya, dia berdehem. Skali toleh.. eh... APA pun ada siot. Tak pernah berjumpa pun sebelum ni, tapi boleh peluk2 ala2 ulama. Keh2..

Lepas makan tengah hari, ada sedikit space masa untuk berehat. Time berbual, Abu Nawas tiba2 angkat laptop komunis tinggi2. Gua ingat laptop tu guna tenaga solar ke apa untuk cahaya matahari yang lebih. Rupa2nya ambil gambar guna laptop.

"Komunih tak bagi aku guna kamera. Aku guna laptop saja.."

Banglo ni kalau nak sewa semalam RM2500. Ketinggian paling tinggi di Janda Baik. Kolam renang tepi gaung. Gua hadir ke sini atas objektif ambil kesempatan aktivis berkumpul untuk bentang satu kertas kerja.

Tapi lu tengok aksi Jeming dan Abu Nawas. Kelakar giler time tu. Mereka kata kalau bergambar tepi kolam renang kena buat aksi peluk2. Baru majalah Mangga keluaran Utusan milik UMNO.


"Lepas ni kita akan buat aktiviti paranormal. Sila mandi wajib kepada yang belum dan ambil wuduk. " Uncle Seekers bagi taklimat. Time nak start game, Abu Nawas kentut.

"Perlu ke aku ambil wuduk semula?"

"Tak payah!"

Last2 semua kena kencing. Tionaseng. Game main bola api guna minyak tanah dan kelapa. Habes terbakar bulu kaki dan kaki bengkak-bengkek. Apa pun, team gua berjaya membelasah team Abu Nawas. Cokia sangat!

Muka team cokia kalah. Kah3.. Pulau Pinang takda sejarah bola sepak la bro. Yang ada N9 dan Kelantan. So, bila gua n Jeming bergabung, puak2 utara makan hati jer la. Muahahahaha.

Abu Nawas adalah watak paling kelakar yang gua pernah jumpa. Masa himpunan blogger anjuran kerajaan Kelantan dulu, dia kemukakan soalan membela gua (blogger) pasal kena belasah di Rusila. Bila gua tanya member, member bagitau gua, Abu Nawas ni budak Tukar Tiub. Sosialis. Gua gelak. Sosilis jadah apa pakai baju batik macam Azmin Ali?

Bila lama kenal, dia kata dia komunis. Jumpa kat Janda baik dah tak pakai baju batik depan gua. Pakai T shirt Deguevaraz apa ntah. Tapi sikat dalam poket belakang. Kah3.. giler romeo mamat komunis nih. Mandi sungai plak, pakai tali pinggang dengan seluar slack hitam! Warghhhhh... kah3..

Terima kasih diucapkan kepada tuan punya tempat. Ni bergambar dengan tuan punya tempat. Kalau sesiapa nak sewa tempat ni semalam dua untuk majlis apa2, boleh lah kontek blogger APA. Sebab no kontek tuan punta tempat gua lupa. Ngeee...

Bergambar beramai-ramai sebelum chow. Mengeucapkan terima kasih kepada Pak Syed, Uncle Seekers dan hantu-hantu beliau.