Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 23, 2010

Domain free..

Oleh : AdukaTaruna

Weih... lu orang. Yang ramai2 marah kat gua tu skali. Ni gua nak tanya nih. Ada tak domain yang free? Ngeh3.. stendet la gua Melayu ori ma. Parpu Kari lain la.

Gua register co.cc tapi boleh pakai 2 hari jer la. Kena donate la plak. Bro IkutSukaAku, lu bayar ke tak co.cc tu? Kalau lu donate mesti ada stock lagi domain free kat akaun lu kan. Lu sedekah kat gua satu bleh tak? Bukan blog gua, tapi ada blog makcik ni ha..

108 comments:

GOMO said...

KEPALA BAPAK KAU LAH HARAMJADAH...
TUNJUK MUKA LAH BRO,,,SENANG NAK SHUT LU PUNYA MUKA....

LU NI DASAR ANAK HARAMJADAH.
CELAKA

Anonymous said...

tunjuk muke nak bwat ape?
nak buat modal ke?
gross n jijik la kau ni

GOMO said...

lu memang anak haramjadah.....
kepala BANAR lu lah Kimak....

MAMPOS lu

Anonymous said...

WOI MUSIBAT.BAIK LU MINTAK DUIT KAT NIK AZIZ.DUIT SPONSOR YG DIA X JADI PI HAJI.BAIK LU CABUT DARI MALAYSIA.LU NAK KENA ANGKUT DAH.KENA LETUP LA LU NANTI.MELAYU KEPALA BUTOH LU NI.APA PUNYA MALANG LA BAPOK LU DGN MAK LU DAPAT ANAK HARAM JADAH CAM LU

GOMO said...

apa lu cakap? lu MELAYU ORI...
ORI KEPALA BAPAK hang.....

anak haram hasil PENYUNDALAN adalah....

kalau anak melayu tak bangsat macam lu ni......

ANAK HARAMJADAH

Anonymous said...

muka ko layak buat modal gambar sampah negara je..

GOMO said...

kalau dah lahir hasil PENYUNDALAN ni lah jadinya...memang geng anwar al juburi lah lu ni.....

Haramjadah....

hoi KIMAK lu lah......
angin gua ni bro...kimak lu....haramjadah.....

Reformis Jalanan said...

ko lagi haramjadah gomo. syuhhh berambus lu. sini bukan tempat babi cari makan.

ma GOMO said...

lain kali nak mntk gmbr ckp
la baik2...

mak GOMO said...

lain kali nak mntk gmbr ckp
la baik2...

Anonymous said...

REFORMIS JALANAN...BABI YG KO MAKSUDKAN TU KO KE?REFORMIS JALANAN KER...BABI JALANAN???HAHAHAHA

Anonymous said...

apalah klakar btul nama gomo.dah dekat dekat ngan homo.wakakakakaka.

mak GOMO said...

@anon 10:55

i2 yg mntk gmbr 2.
igt mntk kasar2 2macho r..

GOMO said...

homo KEPALA BAPAK hang lah....
reformis jalanan? kepala pundek

kalau setakat kencing dalam seluar tak payah nak gebang lah....

aduka...MAMPOS lu.....

lu memang sial anak haramjadah....
kalau takat komen dalam blogg sendiri pun pakai nama anon baik takpayah berblogg.......

aduka taruna...cit MAIN BONTOT adalah......

lu memang anak haramjadah.....jahanam punya anak penyundalan

Taliban said...

senang je nak jadi femes rupanya.
haha.

patutla wa pelik apahal hari ni ramai sampai beratus2 skali masuk blog lu.bodoh2 melantun pulak tu.
haha.

Anonymous said...

haah nk mintak gmbr ko nk wat logo muke2 sampah masyarakat @ sampah negara :)

-zuryx

mak GOMO said...

td nak gmbr,ni siap capital letter ni
apehal..sorok2 la sikit.ni bukn budaya melayu ni...
ak bukn aduka,me spik english la.aduka ni bdoh english eja pn salah..

BRIGED MP SEGAMBUT said...

free la...

Pemerhati said...

Aduka,
Kau ni membusukkan nama baik PAS aje.
Lain kali gunalah akal sikit bila nak tulis apa2 pun. Jangan guna kepala lutut aje.
Sebab kau nila se titik rosak susu se belanga!

jeebond said...
This comment has been removed by the author.
Aku Bukan Bodoh. said...

http://www.freedomain.co.nr/

ini ha.
freedomain.
trylah.

gomo kau apehal ni menyalak2 dkt sini.
syuh2x.
cina low yat hari2 kutuk melayu,kutuk sultan kau tak kecoh.
aku harap nanti anak kau yg perempuan jgn hilang dara waktu umur 12 tahun sdhlah.

aku tak adalah nk support kau sgt aduka.tapi tak ramai org mcm engkau ini.biasa sgt dah jumpa yg suka jilat.tak suka pertikai.cuma yg sedihnya kau pergi delete post kau buat apa?itu yg aku kecewa sgt2 tuh.nmpk mcm engkau yg salah plak.lagi aku kecewa kau boleh lak minta maaf.aduh.

Anonymous said...

inilah wajah sebenar penyokong PAS, yg jahat itu org lain, yg baik itulah PAS....hampeh

Aku Bukan Bodoh. said...

weh aduka kau ni blogger PAS ke?
tak tahu plak aku.
setahu aku blogger PAS adalah al-banjari,songkok putih,anti-husam dsb.

Anonymous said...

jeebond,

ko sekor je babi kowt..haha
pandai ea babi skrg berblogin

-zuryx

GOMO said...

aduka taruna anak haramjadah hasil penyundalan......

elok hang siap sedia...tak lamma dah tu.......

memang anak haram asuhan anwar akan jadi macam ni.......

keian dengan blogger PAS yang tak ikut fahaman lu ni....

si topeng Perak pun no komen dalam hal ni....memalukan depa....

al banjari lagi lah bengang dengan kerja celaka hang ni.....

apa pun tahniah....pasal hang akan di KUTIP dalam masa terdekat,....

memang anak PENYUNDALAN.....

Anonymous said...

rep AkuBukanBodoh,
sumpah terang2 ko serlahkan kebodohan ko ..haha
lawak tol

jeebond said...

Peh.. Panas.. Panas.. dan makin panass... hahaha

Anonymous said...

budak PAS bangang.siapkan barang2.kang kol 12tgh mlm nak kena angkut.amcam,nak lari dari malaysia tak?apa...x ble?apsal...???nik ajis tanak bagi pinjam duit rasuah pegi haji yg dia x jadi pegi tu?tu la...ko pegi jilat bontot nik ajis.lagi bagus ko bagi Anu War sula bontot ko.sure ada embassy tutttt lindung ko...kah kah kah...apa-apa pun,takziah la...ehhh silap...tahniah,nanti masuk surat kabor dgn tv ko nanti...glemer you...awwww

jeebond said...

Peh.. Kaya gila la lu Aduka lepas ni.. Banyak betul babi masuk kat kandang lu nih.. Boleh la ekspot ke singapork nanti.. hahaha

Anonymous said...

Babi ko aduka,
orang melayu kena sedar ini la cara PAS.....

CgLyn said...
This comment has been removed by the author.
Frodo Baggins said...

RILEX BRO GOMO ...


>>___<<

Anonymous said...

aduka pnyoking pas?terang2 die attack
haji hadi,lg teruk hadi kene klo nk dbndingkn dgn raja johor,,,mnentang presiden mksdnye mnentang pas la..
celah mn lak aduka ni geng pas.borang ahli ntah amik ntah x..

Anonymous said...

PEMERHATI --> Aduka,
Kau ni membusukkan nama baik PAS aje.
Lain kali gunalah akal sikit bila nak tulis apa2 pun. Jangan guna kepala lutut aje.
Sebab kau nila se titik rosak susu se belanga!

TERNYATA KO PUN BANGANG TAHAP BABI,MAKAN TAIK DALAM BOTOL.SEANGKATAN DGN MAMAT YG KO X PUAS ATI PASAL ROSAKKAN NAMA PAS.ALAHHHHH...NAMA PAS PUN DAH LAMA ROSAK,BUSUK,TAIK...KALAUPUN MAMAT BANGANG MAKAN TAIK DLM BOTOL NI X BUAT KEJE BANGANG NI...HAAAA DAH ELOK LA TU....SI BANGANG MARAHKAN SI TOLOL....HAHAHAHHA

Anonymous said...

jagalah adat & tatasusila melayu, kemajuan yg dikecapi bukanlah alasan utk kita lupa asal usul, islam melarang kita memperlekehkan sesiapa lebih2 lagi mencaci, biarkanlah nik ajis, dia dah nyanyuk

Anonymous said...

jeebond lu bapak babi ke ? kah kah kah

Anonymous said...

Ayuh join facebook group mengutuk tindakan Aduka Taruna

Blogger PAKATAN RAKYAT kurang ajar, menghina Sultan Johor yang sudah mangkat!Sila join group berikut untuk mengutuk tindakan dia http://www.facebook.com/group.php?gid=268156631318

Anonymous said...

lu ingat la sndri...

CgLyn said...

Nak kutuk apa lagi? Posting dah didelete dan permohonan maaf dah dibuat. So, buang kes lah....

Anonymous said...

mula2 aku benci ngan ko.lama2 baru aku paham cara ko.ok bagus.teruskan....tak larat dah nak baca blog penjilat n pengampu

Anonymous said...

aduka & CgLyn ni pernah kena tangkap beromen dalam semak belakang rumah aduka

Anonymous said...

Gomo kau tak takut tuhan ke?

Dato' Dr. Musa said...

bertambah-tambah pahala aduka. korang kutuk dia ni, bila nak mintak maaf,
kot2 mlm ni mati, korang jugak yang susah...

relaks la.. apa kecoh2, aduka dah mintak maaf. lain la pemimpin yang tak nak mintak maaf tu....

Anonymous said...

ada ka tanya tak takut tuhan, bodo tolol punya soalan pencacai PAS ni, nik ajis tak ajar ke

HUGO said...

Apa-apa yang datang dari hati yang baik takkan memudaratkan diri dengan cara yang kotor. Hati lu kotor la bhai !

Pro..... kena tangkap pun pro la. lu buat lu tanggung. Pro la. memang ada bahagian yg lu buat, bahagian yang org lain buat... atas dasar nak pro tuu.

Gua teringat pulak waktu lu kutuk sahabat dan isteri nabi tuh dulu. Entah macam mana la bahagian lu yang kat situ.



Nauzubillahiminzalik!

Anonymous said...

-pergh!!..byknyer yg brkeliaran kat sini..syoh,syoh!!..ish, x psal2 kna samak nti..

-AT dah mtk maap dah tue, ikhlas, x ikhlas hnya tuan tanah, dan Allah je tau, tp wa rase ok la tue, jrang n wa rase x prnah beb wa baca entri AT, sesopan n secomel ayat cmtu..

-zargus-

Anonymous said...

baik ko gi gunting rambut cukur jangut dan misai,pas tu gi buat kod dan beli tie sbb besok lusa ko nak kena tangkap pas tu kuar surat khabar hari2 boleh lah ko tersenyum memanjang mcm kerang busuk si haramjadah anak didik situa kutuk pok nik

PAS PIS PUS g mampus ler... said...

AT lantak kan dengan dorang yang hina lu...sebab lu pun suka hina orang....kahhh..kahhh...kahhhh...tak matinya penghinaan dorang tu.....teruskan...ini blog lu ..lu punya suka lah nak tulis apa pun....tapi dorang dok terhegeh kat sini buat apa....dorang benci tapi rindu kat lu...kwang..kwng..kwang...

mulutmelayu said...

bukan semua hal boleh minta maaf dan boleh dimaafkan.

Langgar kereta orang dari belakang kemudian minta maaf tanpa membayar gantiruginya, mana bleh pakai.

Atau bunuh orang, kemudian minta maaf kepada keluarga si mati, juga mana bleh pakai.

Sebab itulah sempadan kena tahu.

Gomo de Fuckers al Juburi said...

hujung bulan begini anjing2 BPN memang galak menyalak sana sini..maklum la bau tulang babi dah dekat...time ni la ayahanda Umno riki2 tengok anjing mana yg kuat menyalak..nak bagi tulang babi paling besar.....

Gomo, ko nak part mana? tulang babi part bontot boleh? tu je yg layak utk ko...kah kah kah.......

Anonymous said...

sama jer, hujung bulan mcm ni jugak babi2 PAS menyalak mintak duit, sbb tak cukup duit nak mentekedarah

gomobodo said...

ramai nya org bodo..isk isk

JebatModen said...

AT said: "Dah mampos buat cara mampos la. Boleh plak simpan mayat nak tunggu Datuk Bendahara balik dari shopping. Boleh meeting isytihar sedang terlentang. Pada hal dah mampos pagi tadi. Pergi mampos sama lu. Bodoh punya kerajaan spesis stupid."


menurut kenyataan diatas, wa igt xleh jadi kes polis la bhai! ada ker perkataan "sultan johor" dlm ayat aduka tuh? xder bhai! langsung aduka nih xder sebut pasal sultan. dalam tajuk entry pun xder gk. Eh? bloger UMNO nih reti baca tak? biol tul UMngok. Genetik bodoh sombong! ntah2 AT nih cakap sal org kampung dia tak. kita mana tahu? ahahaha. bodo la lu umNGOK! pepandai jerk wat andaian sendiri. hahaha.. wat malu jer.

Bhai AT. wa igt nih keje TKO la yg report kt blogger UMNGOK. baik lu siasat itu manusia bernama MALIN. Saje jer nih nk lumpuhkan rancangan lu nk langgar Hadi.

apa2 pun,

Alfatihah utk Almarhum Sultan..

Frodo Baggins said...

"Dah mampos buat cara mampos la. Boleh plak simpan mayat nak tunggu Datuk Bendahara balik dari shopping. Boleh meeting isytihar sedang terlentang. Pada hal dah mampos pagi tadi. Pergi mampos sama lu. Bodoh punya kerajaan spesis stupid."


>>____<<


kalau xder, mende beliau g mintak maaf ngan org Johor bai? agaggaga

takkan nak kata aduka tgh wat entry sal doraemon n donald duck!

p/s: napa lu nak langgar TGHH? beliau cool what? lebih cool dr ehemmm ~ keh3x

Anonymous said...

hahaha... gua cuma boleh tergelak saja dengan kebodohan genetik melayu....

Anonymous said...

die mntk maaf sbb mnyebbkn org "johor" yg xde otak ni salah paham...
myb btul andaian ko,itik kt rumh die mati...

Gomo de Fuckers al Juburi said...

Frodo..ko kat blog GAP bukan main maki tak ingat punya kat Aduka ya..maki sampai takde hari esok..kat sini bukan main sopan ayat ko...mana telor ko babi? dah bagi kat Hishamudin Aww ke? kalau berani tunjuk la telor ko! biar PapaGomo hisap..what the fuck bitch u are?

Frodo Baggins said...

aku kutuk ke?
aku kata g mampos aduka
tu jerr ...

>>___<<


and u .. son of bitch!
maaf la bhai .. wa tau lu MAKSUM


bye! ahakz

ali said...

Maso kartunis denmark hina nabi xdo pulak geng2 ni turun demo pertahan nabi. Double standard maa.

kepunden said...

Thank Jebat Moden...
Gua setuju jawapan lu tuh. Ni citer mcm buku tajuk shit tu la. X der per la At.
Cume gua bengang ngan sekor anjing yang terlepas, dok mai menyalak kat sini. Tuan lu x bg makan ker gomo?
Gomo..? Nak termuntah..
Konon2 pembela la tu..
Sudah la.. Lu blah gi menyalak kat tuan lu. Kat sini bukan tmpat pencacai macam lu..

kepunden said...

Pemerhati...
At sebenornyer bukan nila dalam pas. Tapi garam didlm kelompok PAS. Lu plak sekawan burung dilangit, hanya mingikut angin...

Lu x paham lantak lu...

...takbir...

zorro serizawa said...

hahaha..bodoh tahap babi..

azmie said...

dah mintak maaf kau ye?

celaka kau at, aku minta maaf la keterlanjuran bahasa aku.
celaka kau at, aku minta maaf la keterlanjuran bahasa aku.
celaka kau at, aku minta maaf la keterlanjuran bahasa aku.
celaka kau at, aku minta maaf la keterlanjuran bahasa aku.

bole macam ni
celaka kau at, aku minta maaf la keterlanjuran bahasa aku.
celaka kau at, aku minta maaf la keterlanjuran bahasa aku.
celaka kau at, aku minta maaf la keterlanjuran bahasa aku.

JebatModen said...

Frodo Baggins said...

"Dah mampos buat cara mampos la. Boleh plak simpan mayat nak tunggu Datuk Bendahara balik dari shopping. Boleh meeting isytihar sedang terlentang. Pada hal dah mampos pagi tadi. Pergi mampos sama lu. Bodoh punya kerajaan spesis stupid."


>>____<<


kalau xder, mende beliau g mintak maaf ngan org Johor bai? agaggaga

takkan nak kata aduka tgh wat entry sal doraemon n donald duck!

p/s: napa lu nak langgar TGHH? beliau cool what? lebih cool dr ehemmm ~ keh3x

Sunday, January 24, 2010 1:20:00 AM GMT+08:00

HOI FRODO CEKODOK. MINTAK MAAP X SEMESTINYER SALAH. MUNGKIN SEBAB ADUKA RASAKAN RAKYAT JOHOR SEAKAN "TERASA" N TERSINGGUNG CAM ADUKA NIH KATA KT SULTAN DIORANG, SO ADUKA MINTAK MAAP LA. HAHAHAA. TU PUN NK WA EXPLAIN KAA? NGATA ORG PAKU SERPIH LA LU BHAI froG_doe!

LGPUN, XDER PUN LAM ATRIKEL MINTAK MAAF TUH DUKA SEBUT DIA MINTAK MAAP ATAS KETELANJURAN MENGHINA RAJA? XDER SATU PUN PERKATAAN RAJA KT SITU. MINTAK MAAP SEBAB KETELANJURAN POSTING BELIAU "DH MAMPUS BUAT CARA DH MAMPUS" JERK. TU PUN MINTAK MAAP KT ORG2 YG MUDAH "MUDAH TERASA" HAHAHAA.. AWWW! FEELING LEBIH YOU... I PUNYA HATI MUDAH TERASA YOU. HHAHAHA.. CIK MAT PEON! KO NGATA AKU KA? TAK EH? SORI. I MUDAH "TERASA" LA..AWWWW!

PS GAK:// WAAAA... SEJAK BILA PENCACAI UMNGOK SOKONG TGHH? DULU KEMAIN HENTAM KT RTM. HAHAHAHAA.. IGT LAGI UMNO DK WT ISU, "UNDI PAS MASUK SORGA"
HAHAHAHAAAA.....

JebatModen said...

hoi Tuah gila! ngapain ko menggila kt sini haaaa! dh la ko. tuah..tuah..
memang ko bengap sejak azali lg la. dgn ak ni adik ko, Hang Jebat, pun ko nk bunuh. memang wala' membabi buta lah ko ni. cam lembu dicucuk hidung la. come on la Tuah. ko cakap ko perjuangkan melayu, apa ko dapat di pengakhirannya? dapat dato'? ada keistimewaan pape x sebagai pejuang melayu nnti kt padang mahsyar? dapat gelak ngn malaikat jer la. kt padang mahsyar nnti xder nyer nabi melayu yg nk bg syafaat kt kita. ker ko ni pengikut "rasul melayu" si Kahar tu? hahahahaaa. bodo mbey la ko ni Tuah... genetik melayu bodoh.

Anonymous said...

tau pun takut!!ko tu elok mampos je..gampang punya manusia!!x reti hormat org yg telah pergi ke?mcm mana kalo mak bapak ko plak yg mampos?aku rasa mmg patut campak tepi jln je kot..hargai la skit dgn raja2 kita yg byk berjasa pada rakyat..ko tu x penah bersyukur!!aku doakan jahanam la hidup kau satu keluarga,aminn!!

Anonymous said...

woi jebat moden!!ko nie berani dlm nie je!!tunjuk muka ko nengok kalo anak jantan..setakat memekak dlm nie sesape pun boleh..cuba jadi lelaki!!korang memekak dlm nie jadi org bodo je..aku cabar korang yg menetang kerajaan skangnie tunjukkan muka..apa mcm?nie silap2 yg anti kerajaan nie semua keje n duduk rumah kerajaan!!ckp besar je lebih!!org bodo mcm krg nie la..

Jebat said...

susah2 jer ak kena wat username google sbb nk komen. huh.

Anonymous said...

woi jebat moden!!ko nie berani dlm nie je!!tunjuk muka ko nengok kalo anak jantan..setakat memekak dlm nie sesape pun boleh..cuba jadi lelaki!!korang memekak dlm nie jadi org bodo je..aku cabar korang yg menetang kerajaan skangnie tunjukkan muka..apa mcm?nie silap2 yg anti kerajaan nie semua keje n duduk rumah kerajaan!!ckp besar je lebih!!org bodo mcm krg nie la..

Sunday, January 24, 2010 4:41:00 AM GMT+08:00


CITTT..! MACAM LA KO TUH BERANI SGT. NK TULIS NAMA SNIRIK PUN XDER BATU! KALO KO BRANI SGT, TUNJUK MUKA KO TU DULU. SENANG SKET WA NK LUDAH MUKA LU NNTI. KAH....KAH....KAH...

ape said...

frodo,
mmg byk yg anti-gomen ni tak sedar diri. keje ngn gomen, duduk pun kuates pulak tu..dh sng mmg tu pun xreti nk ucap alhamdulillah. jgn buang masa bertekak ngn org² maksum cam diorang. konfem ko xkan menang sbb diorang ni nama pun maksum. semua btul beb, yg dosa pun kalo kasi hadith ngn nas sket, konfem sorga.
at least, bila org islam mati kita ucap innalillah. nk lg bagus, sedekahkan al-fatihah. tp org maksum mcm diorang ni punya cara adalah dgn maki hamun. so mungkin btul kut cara diorang ni. tp kalo kita rasa tak btul, xpayah la kita ikut.

oh btw jebatmoden,
yes it is totally about melayu dan bumiputra. tp bkn racist, cuma perlu ada satu platform utk kita bersatu. mmg kat akhirat takkan dpt dato, jgn jd bodoh. tp org yg serang takkan kita nk duduk diam je. fikir² la org melayu ni tanah pun sekangkang kera. yg ada pun dh byk terjual, brapa kerat sgt lg. kalau kita dh hilang kuasa kat sini, kita nk larik mana? kita ada ke tanah besar utk kita lari dan merempat? nk ke negara² jiran amik kita? ape jd anak cucu punya nasib? kita skrg ckp sng, dh jd hal nnt baru nk beringat ke? tgk spore je dh cukup brader..or takyah gi jauh. penang je. tlg lembutkan sikit hati tu utk terima pendpt org dan fikir sejenak. kalau kita lg bagus, ada org yg lg bagus dr kita. jgn mendongak ke langit. biar makin berisi kita makin tunduk (tak riak).

maafla ye terpanjang.

Jebat said...

menjawab kekata si APE.

wa tgk singapura. wa tgk penang. pergh... nih sumer bkn sebab pas la yg jadi cenggini. UMNGOK kot yg memerintah penang slama nih. DAP br jer ambik alih. Singapura lak, sapa yg gadai tuh? pemimpin pas ker? KEH..KEH..KEH...

TU SEMUA ADALAH HASIL KECERDIKAN MELAYU UMNGOK SEJAK DAHULU KALA LA BRO!

KEH...KEH...KEH...

mawar said...

Cayalah. Lu kene komen dehshat. Segala mcm puki ada, butuh,telo, cilaka, gampang, haramjadah & mcm mcm ada. Leh meremang bulu roma. Depa ni blajaq sama dgn hang kot. Cikgu yg sama bangkali. Pasai tu la murid terror; cikgu byk guna kata maki hamun ni. JPN kena kaji & bertindak. Hantaq ckgu yg mengeluarkan kata-kata nista ni kursus.

DaKMuO said...

Pendekkan Link URL anda

http://klik.sinilah.com


PERCUMA bro..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Apapun keinsafan tu penting & apa yg jd.. buat pengajaran pd semua. May God Bless U..

zuanko said...

Opps......aku dah jangka!
akan berlaku.
/
/
/

Pasukan khas siasat blog hina Almarhum Sultan Iskandar

JOHOR BAHRU: Polis menubuhkan satu pasukan khas bagi menyiasat blog yang dikatakan menghina Almarhum Sultan Iskandar ibni Almarhum Sultan Ismail, yang mangkat kelmarin.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff, berkata sebanyak 25 laporan polis diterima daripada pelbagai pihak di seluruh negeri ini yang dukacita terhadap penulisan blog http://adukataruna.blogspot.com itu.

"Kita akan cari dan heret mereka ke mahkamah," katanya sambil menegaskan kesalahan itu adalah sangat serius dan tidak dapat dimaafkan.

Mohd Mokhtar berkata, kes itu disiasat mengikut Akta Komunikasi dan Multimedia serta Akta Hasutan 1948.

Mohd Azlin said...

HOI JEBAT MODEN.... KO TAK LAYAK LA PAKAI NAMA JEBAT.... HANG JEBAT MENDURHAKA PADA SULTAN ZALIM.... TP KO NAK SOKONG ORANG MEMBUAT KEZALIMAN... TU MENCEMARKAN NAMA JEBAT TUH SENDIRI... KALAU JEBAT MASIH HIDUP TENTU JEBAT AKAN SEDIH...

Mohd Azlin said...

JEBAT MODEN!!!! KO TAK RASA KE KO MENYOKONG ORANG YANG SALAH....

SANG ADUKA TAK LAYAK MENGHINA SULTAN KAMI...

TP KALAU BETUL PON SANG ADUKA TAK BERNIAT BEGITU... SANG ADUKA TETAP TAK LAYAK MENGHINA ORANG YANG TELAH MENINGGAL DUNIA...

APA PERASAAN JEBAT & PENYOKONG2 NYER KALAU KELUARGA @ SAUDARA MARA KORANG YG TELAH PERGI DIHINA.... TENTU KO AKAN MARAH KAN....

JADI TAK SALAH KALAU KAMI RAKYAT JOHOR YANG TERAMAT SAYANGKAN SULTAN KAMI MARAH DENGAN KENYATAAN SANG ADUKA...

ibnu marzuki al firdaus said...

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/1/25/nation/5540068&sec=nation

penyokong2 aduka patut buat lprn pdrm terhdp pembuat2 aduan palsu kononnya taruna menghina sltn plk!

tp bknnya arwah pernah bnh org & suka lempang2, ke?

sndr mau ingatlah, beb + raja nepal serta melaka pun tmps gak...

slurpeesz said...

jangan la marah sangat..blh kena sakit jantung...darah tinggi..kencing kuat...

Frodo Baggins said...

ibnu marzuki ...

>>___<<

dan lu harap institusi kesultanan kita tinggal nama cam nepal nun??
Melaka keturunanya kemana banggang??
ko x blaja sejarah ke haper?


kalau nak sangat negara sosialis, komunis ... terus terang jer ...

Didie said...

berak cairlah ko bro...salh silap berak berdarah...dgn mulut ko skali berdarah...org johor sumer dah x sabor nak tampar terajang ko nie...tunjukkan diri klu anak jantan

cengal_kayu said...

pengecutt punya manusia..

posting aku semua di delete nya..

biar mampos lah si Aduka dan Jebat bodoh munafiq ni kene dgn Polis..

klu polis kasi chance aku nk ludah dgn kahak muke2 bangsat nih!!!

manusia sosialis..!! perosak Agama, Negara dan Bangsa!!

cengal_kayu said...

dr 400 lbh komen..jd 80..
haha mmg ko anj pondan lah..
sia2 je mak bapak ko dpt ank bodoh lagi penjahanam negara mcm ko..

si Jebat ni kt sini ckp bkn main lyar buruk..klu jantan ckp kat luar la..dasar bacull!!!

jgn ko sebut hal Islam..ko tu munafiq bertopeng Islam!!

cengal_kayu said...

pihak berkuasa..DIHARAPKAN KENAKAN HUKUMAN TEGAS KEPADA PEMILIK BLOG INI YANG MENGANCAM SUASANA NEGERA!!

SIASAT SELURUH BLOG INI, SIAPA PENAJANYA!! SIAPA PENGGERAKNYA!!
SIAPA PENYOKONG DAN SIAPA YNG TAMBAH MENGHASUT MENGHINA RAJA, PEMERINTAH BAGI MENIMBULKAN KEKACAUAN, PERGADUHAN DAN HILANGNYA KEHARMONIAN MALAYSIA TERCINTA INI

TEGASLAH..AJAR MEREKA HUKUM DAN SEMPADAN!!! JANGAN BIARKAN MEREKA JADI WABAK PENYAKIT YANG AKAN MEROSAKKAN NEGERA ATAS ALASAN KEBEBASAN BERSUARA..

Mohd Azlin said...

ibnu marzuki al firdaus said...

((((tp bknnya arwah pernah bnh org & suka lempang2, ke?))))

IBNU!! SETIAP KENYATAAN YANG KO BUAT PERLU DISERTAKAN DENGAN BUKTI!!! MANA BUKTI KO YANG MENGATAKAN SULTAN KAMI BEGITU?...

IBNU!! JANGAN SAMPAI NASIB KO SAMA DENGAN ADUKA... JADI PELARIAN DI NEGARA SENDIRI... KENYATAAN KO DIATAS JUGA BOLEH DIKATEGORIKAN MENGHINA SULTAN TAU TAK?....

KO NAK TEMANKAN ADUKA DLM JAIL KE APER....?

cengal_kayu said...

aku heran sungguh puak2 PAS nih..

hidup mereke amat sempit..kerja mencari dan menghisab kesalahan orang sampai dah mati pun mereka nk kutuk hina..

Aku taktaulah tokguru sesat depa ni entah2 dah kafir...hnya serban jubah ja sbg kulit..

Abu Jahal dgn Abu Lahab pun pakai jubah dgn serban jg..ni spesis Abu Jahal moden kot..

Tohmah org sesedap mulut seolah-olah tiada hisab dan pembalasan..
mereka bncikan kerajaan, Sultan melampau batas..tetapi begiru erat dengan puak kuffar yang nyata..

Art-Paz said...

@CgLyn nenek kamu la!! nk lepas kes mcm tu je!!!!

dia hina sultan!!!!jgn harap nk lepas mcm tu!!!!

org mcm aduka tu memang patut di heret dan direjam sampai mati!!!! xguna jadi manusia!!

melayu ori????nenek kamu la aduka!!! ko kafir laknat!!!!

Aku X-PO said...

apa yg best sgt blog ni? smpai sume duk tgh hot psl blog ni..blog yg xda info yg berguna utk aku bc..ceh rugi ms je aku masuk

Yes Man said...

org cina tgk comment2 nie wt malu je maa...

cengal_kayu said...

Yang paling Aku hairann

Kenapa Kerajaan lambatnyaaa bertindakk??? Susah sangat ke???

nak tunggu huru hara..baru nk terhegeh2 bertindak..

lepas zaman Mahathir..Malaysia ni mcm xde polis..mcm xde undang2..semua org bebas..buat lawak bodoh..menteri2 buat statemnet..tp tidak tegas..

Apalah nak jadi dengan negara aku ni..dulunya damai..indah..
Ya Allah..kembalikanlah kedamaian dan ketenangan buat tanah air ku ini..

desired said...

asalamualaikum..

hmm...aduka..mengapalah awak buat semua ini?? sekarang dah puas hati?? hmm?? ape salah almarhum kat awk? hmm? knp? dulu..mase kecik2 kat sekolah agama, ustazah ngn ustaz x bgtau ke..jgn cite psl org yg dah xde?? hmm?? mak ngn ayah dulu hantar kan awk g sekolah agama>? susah payah mak ngn ayah awak cari duit tuk sekolah kan awak tinggi2..biar pandai katanya..biar dapat keje bagus harapanya..biar senang hidup impiannye..tp ape yg awak dah buat ni aduka?? saya mmg x dpt bace ape yg awak da tulis terhadap almarhum sultan kesayangan saya ni..tp berdasarkn ape yg telah tersebar luas skrg ni, hmm...ternyata.,..awak mmg cari malapetaka. rasenye sume org dalam dunia ni buat salah..biarlah ape jua yg penah di lakukan oleh almarhum dulu, almarhum yg akan 'jawab' nanti. awak sape nk kutuk2 almarhum?? hmm?? awak tuhan ke?? awak sempurna sgt ke?? awak x penah buat silap ke?? aduhai aduka..skrg ni, ape yg awak nk buat?? minta maaf?? boleh ke kalu org lain mengata mengutuk mencaci menghina menfitnah ayah mak sedra anak isteri awak, pastu cuma minta maaf??? boleh ke awak terima ape yang die da buat kat awak tu macam tu je???hmmm?? boleh??? mesti tak punya kannn?? awak dulu sekolah mane ye???? hmm?? teringin pulak nk tau..sape cikgu2 awak?? saya pasti, kalu cikgu2 awak ingat awak, mesti dorg pon dapat malunye..awak x kesian ke kat mak bapak awak? hmm?? hmm..aduka, boleh tak kalu saya nak tau..ape yg awak rasakan sekarang nii?? takut?? menyesal?? sedih?? hiba?? ke gembira?? aduka..jika ini lah yang awak mahukan sebenarnye, maka terimalah... aduka..awak skrg berdepan ngn banyk pihak..macm mne awak nk hadapi sume ni?? awak ingat sultan johor yang baru ditabalkan ni senang2 ke nk maaf kan awak?? awak perasan x yang awak ni dah kutuk sape?? lupa ye?? aduka..kekadang kita sume ni mmg selalu x sehaluan..mmg sukar nk cari titik keserasian..tp, inikah cara yang terbaik tuk luahkan perasaan?? hmm?? aduka..saya mmg TERASA SANGAT DENGAN APE YANG AWAK DA LAKUKAN..saya doakan agar awak akan di berikan pengajaran yang TERAMAT setimpal. saya teramat yakin, sultan johor mempunyai perancangannye yg tersendiri. bersiap sedialah wahai ADUKA TARUNA. kan sume kita da tau yang zaman sekarang ni ALLAH mmg bayar cash je..kan??hmmm...ADUKA..ADUKA..kenapalah awak jadi macam niii???? KAMI TIDAK AKAN SESEKALI LUPE KAN APE YANG AWAK DAH BUAT KAT ALMARHUM SULTAN KAMI..INGAT TU ENCIK ADUKA!!! INGATTTT!!!

Daus said...

DAUSLIFE, sebuah blog hijau tulisan daus, life of a tennager in the green house... jom lawat blog aku, macam² info ada... blog aku bersih dari sebarang fitnah mengfitnah dan kutuk-mengutuk... jom belajar edit blog di DAUSLIFE dan jangan lupa follow aku ye!

Daus said...

DAUSLIFE, sebuah blog hijau tulisan daus, life of a tennager in the green house... jom lawat blog aku, macam² info ada... blog aku bersih dari sebarang fitnah mengfitnah dan kutuk-mengutuk... jom belajar edit blog di DAUSLIFE dan jangan lupa follow aku ye!

faez said...

huh ibnu marzuki yg carca marba

lihat post je dah tau jenis manusia stereotype... xpe la, mungkin jenis manusia yg xbleh dibawa berbincang scara baik... budak2 agaknyer... huhu

manusiaberakal said...

malu je sesama melayu bertelagah! sedih betul...bangsa lain takda pun macam ni...apa lah nak jadi dgn bangsa aku ni...sedarlah melayu islam!

YbM73 said...

sorry naik lorrylah.. suker2 lu ekk, hina sultan wa.. mintak maap plak..Bloger pukimak macam ni patut disumbat dalam lokap istana. Siaplaa lu... yg wa bengang rais yatim ape kejadah nak bela AT pukimakk nih.. ank sdara rais ytim nih ker haa??

Ikmal said...

Wei AdukaTenuk!! Lu ni tapir ke cipan?!! Main langgar jek..sempit btul la lu ni!! Tu la.. lain kali nak posting gi mandi dlu, takde la emosi dikuasai bau badan!!

ban lah said...

tulah demo jange debe sangat ingat mu ore kelate kuat sangat ke.. buang tabiat debe tu bongok

iman hadhiri said...

walau apa apa pun biarlah pihak berkuasa n istana membuat tindakan selanjutnya ... Terlanjur kata buruk padahnya ... Aduka telah menyerah diri dan akan terima balasan yang setimpal ... Terima kasih kepada semua yang mempertahankan Maruah Kesultanan Johor .... Cintailah Allah, Negara, Ugama, Bangsa, Raja Raja kita dan sahabat sahabat seislam kita .... Amal Maaruf Nahi Mungkar ...

doxtra said...

lu tak kena makan tapak kasut rakyat johor sudah kira nasib baik sangat la tu,lain kali guna otak dulu betul2,jangan dari saraf tunjang terus ke tangan...bodoh punya orang...

Green earth said...

bro.. wa sokong lu bro.. tu adalah sebahagian dari tanda2 kebangkitan islam yg seperti buih2 di lautan tapi penyek di pukul badai.. tp wa nak koba sikit.. adab bercakap dan adap menegur lu tu agak salah tanpa di sokong bedaunkan oleh ilmu dan hujah serta hikmah..tidak semestinye org yang sume org sangka masuk neraka boleh masuk syurga.. sbb kita masuk syurga dgn rahmat yang mengatasi kemurkaanNya sahaja semata2.. did u understood what i,m talking about..? lu kalau nak blaja lagi lu kene kaji kitab al quran, hindu. budha. jews, cristian, toaise, dan yg last kitab tanpa tuhan. .. pastu baru lu boleh tau dunia ni kecik je tapi alam semesta ni lagi kecik..kay bro.. wa support lu.. lipan

Anonymous said...

doxtra says..lu tak kena makan tapak kasut rakyat johor sudah kira nasib baik sangat la tu,lain kali guna otak dulu betul2,jangan dari saraf tunjang terus ke tangan...bodoh punya orang...

APE LA LU BONGOK SANGAT NI DOXTRA..
BENDA DAH SEJUK.. LU CITE LAGI.. LU INGAT SUME ORG JOHO SUKE SANGAT KE KAT ALMARHUM SULTAN TU.. KO NI MEMANG UMNGOK LA..LEBIH UMNGOK LAGI DARI GOMO C BABI TUNGGAL TU.. HAHAHAH

Torpo said...

Panas2... xtakut kene "toron" dlm lokap ker?

Anonymous said...

...aduh ka...dan rakan seperjuangannya...x dpt dibayangkan bp truknya akibat dari pebuatan lu org yg di laknat ni...lu x tau ke agama islam (kalo lu islam), agama dah suruh hormat sultan...lu x tau ke kedaulatan2 sultan???-halus...
lu x berotak ke nk pk tindakan terang dan halus dr pOlis... kerabat2 raja, askar2 tuanku yang taat setia, menteri2, panglima2, bomoh2 dan rakyat johor yg sygkan sultannya? kalo dihalusi dr setiap aspek dan lu x insap gua rs la kalo lu ttbe x da gua rs darah lu halal la bg yang punya angkara... lu kena tobat nasuha, minta ampun kat semua dgn ikhlas...ni baru kt bumi...kat akhirat tah cm na... ALLOOH jua yang tahu...

Anonymous said...

...aduh ka...dan rakan seperjuangannya...x dpt dibayangkan bp truknya akibat dari pebuatan lu org yg di laknat ni...lu x tau ke agama islam (kalo lu islam), agama dah suruh hormat sultan...lu x tau ke kedaulatan2 sultan???-halus...
lu x berotak ke nk pk tindakan terang dan halus dr pOlis... kerabat2 raja, askar2 tuanku yang taat setia, menteri2, panglima2, bomoh2 dan rakyat johor yg sygkan sultannya? kalo dihalusi dr setiap aspek dan lu x insap gua rs la kalo lu ttbe x da gua rs darah lu halal la bg yang punya angkara... lu kena tobat nasuha, minta ampun kat semua dgn ikhlas...ni baru kt bumi...kat akhirat tah cm na... ALLOOH jua yang tahu...

gua lahir d tanah johor - asler

Andy Murray said...

Oii Rafael!!! ko ingat aku tak baca ye ko punya komen dan aku nak komen balik komen kau tu. Aku tak perlu penterjemah sbb aku mmg tahu Bahasa Malaysia tercinta ni..
Pertama sekali aku mmg getik dgn org2 mcm ko yg dah ngata org pas tu mintak maaf...ko cakap pakai mulut ..itu si Roger pun tahu tapi dari mana datangnya klu bukan dr otak ko. Cakap pasal otak..aku cukup respek kat Davydenko sedara ko tu..tak de pun dia kutuk ko bila dia kalahkan ko kat Doha..sbb apa? sbb dia ada rasa hormat kat ko. Apalagi klu ko tu Sultan Sepanyol takkan sng dia nak kutuk ko. Ko kdg2 kurang ajar, betulkan spender dpn org ramai tapi dia tak pandang semua buruk dr ko. Dia lagi laa..botak pulak tu tp dia ok. Apapun kita jumpa nanti...(boleh gak jumpa...klu aku dah mati br nak kutuk lagi haprak kau ni)...

Rafael Nadal said...

Andy wehhh..apo yg kau ckp ni? mmgla kau ni mulut murai...dah kalah dgn aku bising lak...baik kau gi lawat aduka tu. Kot2 lepas kluar jel boleh main tennis ke..dapat gak duit dr dok buat dosa ngutuk org.

TAUFIK SM™ said...

lawat http://www.taufiksm.com/jom-singkirkan-blog-aduka-taruna/ ..... utk pengajaran buat ko aduka taruna....

Muhadzir said...

Saya terpanggil untuk memberi komen disini. setelah apa yang saya baca diruangan ini amat memeranjatkan saya, Teringat saya pada satu pepatah yang mengatakan Hinanya besi kerana karat, Hinanya manusia kerana tak berilmu. Fikir2kan lah ye En Aduka...