Skip to main content

Cerita Futsal For Royalty (F4R)

Masa kecik2 dulu, di bawah pengaruh hasutan Ayet dan Siasa Kasturi yang melepak depan surau, gua selalu kencing orang yang tanyakan jalan. Bagi guide yang salah sebelum lari sambil gelak2.

Bila dah dewasa, untuk cari futsal Real 7 Pasir Tumboh, gua plak kena kencing. Pakai kopiah plak tu. Fatah cakap, lepas je trafik lait, seberang jalan tu futsal. Kena u turn depan. Gua tanya kat kedai runcit depan tu, pakcik tu cakap futsal kat Peringat. Hambek!

"Saing oyak kat area sini jer pakcik."

"Dok eh.. Peringat nu. Terus lagi depan."

Penyudahnya, gua sampai futsal 9 lebih. Apa yang gua tengok, apabila kerajaan Kelantan mengecilkan skop entertainment (takda disko halal, takda karaoke halal, etc), budak2 Kelantan menuju ke sukan dalam keperluan entertainment mereka. Penuh dan bersemangat! Mana2 padang / futsal / court badminton penuh.

Inilah sikit2 gambar2 yang gua sedut dari FB rakan2.

Masa gua mula2 masuk futsal Real 7 ni, gua nampak seorang lelaki mirip Cristiano Ronaldo. Nak tegur segan. Masuk lagi ke dalam, gua nampak Mesut Ozil. Ni Real 7 Futsal ke, Real Madrid Futsal ni? Ke gua sedang bermimpi? Cer lu tengok budak baju kuning tu.

Sambutan luar jangkaan dari R. Kempen kat FB jer. Yang hadir lebih 100. Tapis punya tapis, 20 pasukan. Penyudahnya gua n geng tak dapat main, balik kul 3.30 pagi. Huuu..

Kecenderungan belia Kelantan terhadap sukan. Sampai gua kena sound dengan seorang budak. Yang dia blacklist gua sambil menyepak bola tanda marah akibat gua tak pandai jadi pengadil. Kah3.. Baiklah dik. Gua takut lah. Janji lu orang sapot objektif event. Insyaallah.

Mujur Syam yang urut. Kalau Jean Francoise yang urut, kompom budak ni buat report polis dicabul lepas tu. Warghhhh kah3.

Ni la kelibat Cristiano Ronaldo baik dari segi skill mahupun kulitnya.

 Lebih ganjaran dengan Air Bag.

Team abang2 sebenarnya banyak mengalah dengan team adik2. Team adik plak macam2 hujah nak menang time bermain. Gua plak jadi pengadil bidan terjun. Team abang2 main bola ikut peraturan. Member sendiri tak bleh pasing keeper sendiri. Team adik2 plak ikut undang2 sendiri. Nak tiup wisel kang, dah rugi masa dengar hujah pelik2. Hahaha.

Team abang2 banyak bungkus awal kerana penangan team adik2. Inilah satu2nya team abang2 yang berjaya ke separuh akhir. Kah3.

Team adik2 yang menjadi Naib Juara pada malam itu. Tahniah. Budak baju kuning tu memang berbakat.

Ni team juara. Presiden R nampak sama umur dah bila dipenuhi oleh team adik2 ni. Kah3.

Aksi wushu team abang2. Tapi keluar saingan jugak sebab gol diorang tak dikira kerana bantahan menggila team adik2. Tak ready la. Tak sentuh bola lagi la. Sebab pengadil adalah politik, maka kepentingan politik diambil kira. Kah3.

 "Bey.. dio tu pengadil bola ke, pengadil wrestling?"

"Jeming Hassan tu kee.."

Malam tu baru gua tahu Hamzy bukan kaki bangku. Berbakat budak ni. Tapi kalah gak dengan team budak2. Sebab kalah bertekak. Bila Hamzy nak bertekak, Jeming pun sound... ala.. main percuma je bey.. kah3

 Main bola ana tak reti. Main mesej dengan Irene, ana reti la. Puiii..

Comments

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah.

https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19.

Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik.


https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter.

1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin.

Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla.

Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antara Khalid d…