Skip to main content

Salahuddin Ayub bersumpah tak pernah berzina.


Salahuddin Ayub tadi telah bersumpah laknat bahawa beliau tidak pernah berzina. Settle tajuk persepsi. Ada hujah agamawan untuk menerakakan langkah yang dilakukan beliau? Bidaah? Sesat? Haram? Makruh? Neraka?


Comments

 1. "Demi nyawa saya di tangan Allah, Wallahi, Wabillahi, Watallahi, saya tak pernah berzina dan balun bini orang seperti tuduhan blogger anak haram UMNO"

  Begitulah lebih kurang penafian Salahuddin Ayub tadi di Himpunan Tanah Rakyat di Plaza Angsana, Johor Bahru.

  Selain ribuan hadirin pelbagai bangsa dan agama, turut menjadi saksi penafian bersumpah tadi ialah 3 orang ulama'. Naib Ketua Dewan Ulama' PAS Pusat, Dr. Mahfodz, Naib Ketua Dewan Ulama' PAS Johor, Ustaz Azlisham dan Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia, Ustaz Nasruddin Tantawi.

  Mudah, pantas dan efektif. Urusan mahkamah dll boleh diuruskan kemudian. Yang penting persepsi awam dan pengundi.

  Minggu lepas Bersih 3.0 di Dataran Bandaraya JB. Hadirin lebih kurang 5,000. Cina 90%. Tadi himpunan pasal Tanah Rakyat. Hadirin lebih kurang 1,000-2,000. Melayu 90%. Dalam kepelbagaian isu, titik kesatuan tetap sama demi menjatuhkan regim kapitalis dan diktator.

  ReplyDelete
 2. Tadi Mazlan Aliman dedahkan. 8hb ni FELDA akan bagi dividen penyenaraian FGVH. Dividen 5+10. Bagi RM 5,000 dulu. Lepas PRU tambah RM 10,000.

  Tahniah orang FELDA. wakakaka...

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah.

https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19.

Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik.


https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter.

1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin.

Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla.

Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antara Khalid d…