Skip to main content

Suara hati ringkas gua.

Oleh : AdukaTaruna

1. Gua rasa Khalid Samad dah tahap gua bila dia layan Hasan Ali. Gua kalau berstatus Khalid Samad, gua tak layan Hasan tu. Tapi giatkan usaha mencari idea2 penyelesaian untuk Malaysia atau Shah Alam. Kalau Khalid Samad nak layan Hasan Ali, gua rasa jadi tahap gua la. Main blog dan fesbuk sambil menyakat sesama rakan.

2. Anwar yang mendedahkan fikrah iktiraf Israel (negara) tidak membunuh fakta UMNO lebih dasyat dalam pengiktirafan negara Israel. Mahfiz dan geng pernah dipenjara kerana membantah pasukan kriket atas nama negara Israel ke Malaysia. UMNO tolak Hamas selepas Hamas menang. Kapal negara Israel, bendera Israel di PWTC dan pelbagai lagi yang melukakan.

3. Mahathir anti Israel? Gua cakap inilah bullshit yang sebenar. Zionis menyediakan pelapis pemerintahan seluruh negara di dunia supaya sentiasa berkiblatkannya. Walau pelapis dan pemerintah yangs sedia ada berlawan sesama sendiri. Di Malaysia, priority gua ialah dapatkan Malaysia Baru. Dan akan fight jatuhkan Anwar, si pelapis yang baru menjadi pemerintah itu. Ianya lebih baik dari Malaysia Lama ini.

4. Hasan Ali tubuhkan JATI. Gua cakap syabas. Tapi kalau JATI adalah platform belasah pimpinan PAS yang dia tak suka, belasah Khalid Samad dan Jean Francoise, bukan platform untuk perjuangan 3R lu tu, gua cakap g mampos. Selamat bergaduhlah lu dengan PERKASA. Berlumba2 untuk siapa lebih dilihat wira 3R.

Dan katakanlah Malaysia Baru dapat 2-3 penggal akan datang, Hasan Ali dan gua panjang umur, salah satu R dalam perjuangan Hasan Ali gua akan pijak2 depan Hasan Ali sendiri. Insyaallah. Amin.

Comments

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n