Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 12, 2012

Betapa gilenya orang Kelantan.

Oleh : AdukaTaruna

[1]
Semalam gua ke stadium. Upacara kapitalis. Ramai giler orang. Kelantan vs Terengganu. Hampir jam 7 petang, 1 van putih masuk di perkarangan stadium. 1 Pajero. Kedua-duanya bertulis Agama Islam Kelantan. Selalu gua berkapitalis port lain. Ini kali pertama port depan.

Petugas2 bentang tikar. Khas untuk solat Magrib rupa2nya bai. Takda ni kat negeri UMNO. Pastu siap ada tazkirah lagi. Pasal bola, hiburan dan Islam. Hambek. Nasib baik Jean Francois dan Abang Hensem takda. Kalau tak, kompom kena panggil bomba. Terbakar.

Kerja-kerja tazkirah sedang dipersiapkan. Impian gua kalau Ostad Azhar Idrus dijemput memberikan kuliah dan solat magrib time bola di stadium. Mesti fight habes. Huuuu..
 

[2]
Gua chow awal. Settle apa yang patut dan bergegas ke port Hjosama. PAS Bachok buat skrin besar sambil makan satey. Gua mesti pergi. Mintak2 Man Utd kalah di kaki Liverpool. Muahahahaha.

Sampai2, orang penuh giler. Gua pergi cari port yang masih kosong. Eh.... apa gile ni skrin besar Kelantan vs Terengganu? Gua tengok kedai2 lain. Semua pasang Liga Malaysia. Sebelah kiri kedai? Ya.. ada 2-3 kelompok sedang tengok Man Utd. Yak! Betapa gilenya orang Kelantan. Mau menangis Alex Fergusen kalau tengok senario nih.

Kesemua satay yang dimakan adalah hasil tangan gua sendiri. Hj Joe hanya menumpang kehandalan gua. Percayalah. Ini fakta.

 
 
 

8 comments:

MOHD ASMADI BIN DIN said...

hebat ngoh awok2 bloh klate... lepah ni kita mitok2, tranung pon leh wat gini... gane2 pon, wat balik mula pemerintahan PAS macam 1999...insyallah PRU 13 kita kerja kuat biar UMNO-BN reboh...ABU

LuPehalMat? said...

Bhai AT, gua bkn la peminat lu tapi gua suka baca blog jahanam lu ni sbb fikroh lu dgn gua seakan2 selari.. Nt hujung bulan ni gua ada out-stesen ke KB, lu bwk gua tmpt2 best mkn ye!

AdukaTaruna said...

LuPehalMat?...

Time hujung bulan lu ajak gua makan tempat2 best yer.. wakakaka.. mampos la gua..

npc said...

betuoh demo AT buleh duk dkelate. ore rumoh demo anok kelate kan?

Telok Irama said...

bila mse demo smp..kwe x prsan..apapun ganzz demo amik pic bchok..jare ore sudo amik sni

Telok Irama said...

bila mse demo smp..kwe x prsan..apapun ganzz demo amik pic bchok..jare ore sudo amik sni

abanghensem said...

oiiit oiitt oiiitt..... wa baca lu punya artikel pun dah terbakar lengan baju wa.... hishhhhh!!!!!!

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體