Skip to main content

Hasan dan Nash : Perlukah gua langgar Hadi di Rusila sekali lagi? (Video terbaru inside)

Oleh : AdukaTaruna
Sumber : http://youtu.be/WZqfCZERL3s



Video ini baru sahaja diberikan kepada gua melalui email. Maybe orang Rusila sendiri yang bagi kot. Tapi video ni, adalah rakaman kejadian sebelum pengganas Rusila mengamuk terhadap gua dan rakan. Ianya terpotong (dipotong?) sejurus sebelum upacara rentap-merentap berlangsung depan Hadi Awang. Lelaki yang memegang baju gua itulah ketua dan pemula kepada acara belasah.

Kejadiannya berlaku pada 7 Januari 2011. Ini adalah link kronologi kejadian.

http://adukataruna.blogspot.com/2011/01/gua-akan-jumpa-hadi-di-rusila-lagi.html

Pada hari kejadian peralatan rakaman seperti HP dan Kamera milik gua dan rakan telah dirampas oleh pengikut Hadi. Soalannya, perlukah gua melanggar Hadi Awang sekali lagi di Rusila, dalam kes Hasan dan Nash sekarang ini? Atau ianya sudah jatuh priority yang tidak lagi penting?

Islam adalah agama hujah. Dan jika lu orang dapat memberikan hujah kepada gua bahawa priority Langgar Hadi di Rusila masih berada di atas, Lillahitaala, Bismillahi tawakkaltu alallah, gua akan ke sana sekali lagi. Pada hari Jumaat (ketika Hadi Awang ada).

Comments

  1. Bhai AT...

    Wei.. mana dapat gambar... hahaha....

    C++
    CipanTapirTenuk.Blogspot

    ReplyDelete
  2. Gua rasa brother yang rentap baju gua tu email gua la.. Maybe dia pun berbulu dgn Hadi kot

    ReplyDelete
  3. langgar bro jgn x langgar..teruskan misi yg tergendala awal tahun ni..

    ReplyDelete
  4. Bro kalau rasa nak terlaju atau terbabas lebih bijak kalau langgar saja Hasan yang terlebih cakap tu daripada bro langgar Hadi yang diam terlebih diam.
    Sebab yang banyak cakap lebih kerap leka tengah asyik angkat ekor sendiri sehingga rahsia parti ditayang merata-rata lagaknya pakar motivasi katakan.
    Langgar jangan tak langgarrrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  5. Rasanya kena buat episod langgar lagi skali nih... tapi kali nih kena ramai cameraman la bhai.. senang jadi bahan bukti...

    C++
    CipanTapirTenuk.Blogspot

    ReplyDelete
  6. Gua dah cadangkan dulu lagi b4 dia pegi langgar TGHH tu... KENA (wajib) pakai a la Taliban, dengan jubah, serban & janggut. Appearance/ penampilan (walau berpura-pura) adalah untuk menyelit masuk & diterima (dilayan) sebagai tetamu (agung)....hehe...lu tak caya, kan dah kena tabuh.

    Puak asobiyah kat Rusi*a tu jenis suka 1st appearance nampak meyakinkan. Cuba kali ni lu datang 4, 5 orang berjemaah dengan jubah, serban besar atas kepala lu, pakai capal, jalan sopan-santun, muka sentiasa tunduk ke bumi ...pasti lu dilayan a la VVIP.

    Kalau lu buat lagi langgar a la Terjah Melodi tu Fuhh gua suspek lu pasni kena sepak terajang la pulak.

    ReplyDelete
  7. Brother tlg kasi tau macam mana nak letak code face book kat blog berikut macam lu punya? Yang (1) oklah, tapi yang (2) tu letak kat mana?

    (1)Include the JavaScript SDK on your page once, ideally right after the opening body tag.

    (2)Place the code for your plugin wherever you want the plugin to appear on your page.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n