Skip to main content

Blind date : Gua dihina blogger wanita.

Oleh : AdukaTaruna

Dunia chatting memang sangat pancaroba. Tidak dipercayai dan penuh pura-pura. Pergh.. gua punya intro dah macam novel cinta. Geli gua. Ni cerita stret tu de poin la nih.

Melalui fesbuk, gua ada usha sorang awek. Blogger jugak. Rujuk sini :

http://www.ayeemayam.com/2011/04/lagi-10-blogger-cun-dan-comel.html

Cun woo.. dia banyak kali minta gambar gua. Gua malas kasi. Tahu kat bini gua, sajer jer gua jadi umpan nyamuk2 luar rumah malam2. Cuma gua terus terang cakapla.. gua ni Melayu. Melayu sejati. Darah Melayu dalam diri gua ni tebal. Awek tu cakap dia suka orang yang mempunyai jati diri macam gua.

Pendek cerita, gua janji nak jumpa. KB Mall. Chiken Rice Shop tingkat bawah.

"Saya pakai kemeja putih tau. Awak nak pakai baju apa?" Pergh.. gua janji pakai baju kemeja nih.

"Saya pakai baju pink. Tunggu tau. Tak sabar plak rasa."

"Satu lagi, saya pakai kasut kulit hitam tau."

Pergh.. jantung gua dah berdup dap dah ni. Awek cun nak dating dengan gua nih. Janji 4.30 petang, pukul 3 gua dah ada KB Mall. Cakap dengan bini gua, ada meeting kat Pusat Kajian Strategik Kelantan. SUK.

Gua ingat nak tengok dari jauh dulu. Tengok mana satu awek pakai baju pink yang dok terngendap2 gua. Tapi lelaki kena berani. Macho. Gua pesan order dan duduk di seat bahagian luar Chiken Rice Shop. Tak lama kemudian, gua disapa suara wanita.

"Awak AdukaTaruna?"

Gua menoleh. Wow cun! Baju pink siot. Mesti pink jugak nih.

"Dah la tipu kata Melayu. Pakai pulak kameja putih. Contra habes. Uduh banga!" Maki awek tu ke gua sambil chow. Tak sempat gua balas maki.

Hidup Ketuanan Melayu!!

Comments

  1. Terbaekkk... bro... kah..kah...kah.... Melayu Tulen tuuuuu....

    Semak aarrrr.... blog lu dengan gambar melayu tulin maskulin tuuu.... warrrgghhhh...!!!!

    ReplyDelete
  2. siyal la lu bhai!

    HAHAHAHAHA 1000X

    'Wow cun! Baju pink siot. Mesti pink jugak nih'.

    lagi satu siyal..HAHAHAHA!!!! awek kelate ada yg pink ke? wakakakaka!!!!

    ReplyDelete
  3. hampeh....... ni pengaruh lagu cinta mukabuku la ni...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.