Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Dec 6, 2011

Blind date : Gua dihina blogger wanita.

Oleh : AdukaTaruna

Dunia chatting memang sangat pancaroba. Tidak dipercayai dan penuh pura-pura. Pergh.. gua punya intro dah macam novel cinta. Geli gua. Ni cerita stret tu de poin la nih.

Melalui fesbuk, gua ada usha sorang awek. Blogger jugak. Rujuk sini :

http://www.ayeemayam.com/2011/04/lagi-10-blogger-cun-dan-comel.html

Cun woo.. dia banyak kali minta gambar gua. Gua malas kasi. Tahu kat bini gua, sajer jer gua jadi umpan nyamuk2 luar rumah malam2. Cuma gua terus terang cakapla.. gua ni Melayu. Melayu sejati. Darah Melayu dalam diri gua ni tebal. Awek tu cakap dia suka orang yang mempunyai jati diri macam gua.

Pendek cerita, gua janji nak jumpa. KB Mall. Chiken Rice Shop tingkat bawah.

"Saya pakai kemeja putih tau. Awak nak pakai baju apa?" Pergh.. gua janji pakai baju kemeja nih.

"Saya pakai baju pink. Tunggu tau. Tak sabar plak rasa."

"Satu lagi, saya pakai kasut kulit hitam tau."

Pergh.. jantung gua dah berdup dap dah ni. Awek cun nak dating dengan gua nih. Janji 4.30 petang, pukul 3 gua dah ada KB Mall. Cakap dengan bini gua, ada meeting kat Pusat Kajian Strategik Kelantan. SUK.

Gua ingat nak tengok dari jauh dulu. Tengok mana satu awek pakai baju pink yang dok terngendap2 gua. Tapi lelaki kena berani. Macho. Gua pesan order dan duduk di seat bahagian luar Chiken Rice Shop. Tak lama kemudian, gua disapa suara wanita.

"Awak AdukaTaruna?"

Gua menoleh. Wow cun! Baju pink siot. Mesti pink jugak nih.

"Dah la tipu kata Melayu. Pakai pulak kameja putih. Contra habes. Uduh banga!" Maki awek tu ke gua sambil chow. Tak sempat gua balas maki.

Hidup Ketuanan Melayu!!

5 comments:

Isa said...

Terbaekkk... bro... kah..kah...kah.... Melayu Tulen tuuuuu....

Semak aarrrr.... blog lu dengan gambar melayu tulin maskulin tuuu.... warrrgghhhh...!!!!

AdukaTaruna said...

warghh kah kah kah

A Mum Of Three Mohd said...

Kah kah kah...

Hidup Melayu!!

Gomo de Fuckers al Juburi said...

siyal la lu bhai!

HAHAHAHAHA 1000X

'Wow cun! Baju pink siot. Mesti pink jugak nih'.

lagi satu siyal..HAHAHAHA!!!! awek kelate ada yg pink ke? wakakakaka!!!!

abanghensem said...

hampeh....... ni pengaruh lagu cinta mukabuku la ni...