Skip to main content

Blind date : Gua dihina blogger wanita.

Oleh : AdukaTaruna

Dunia chatting memang sangat pancaroba. Tidak dipercayai dan penuh pura-pura. Pergh.. gua punya intro dah macam novel cinta. Geli gua. Ni cerita stret tu de poin la nih.

Melalui fesbuk, gua ada usha sorang awek. Blogger jugak. Rujuk sini :

http://www.ayeemayam.com/2011/04/lagi-10-blogger-cun-dan-comel.html

Cun woo.. dia banyak kali minta gambar gua. Gua malas kasi. Tahu kat bini gua, sajer jer gua jadi umpan nyamuk2 luar rumah malam2. Cuma gua terus terang cakapla.. gua ni Melayu. Melayu sejati. Darah Melayu dalam diri gua ni tebal. Awek tu cakap dia suka orang yang mempunyai jati diri macam gua.

Pendek cerita, gua janji nak jumpa. KB Mall. Chiken Rice Shop tingkat bawah.

"Saya pakai kemeja putih tau. Awak nak pakai baju apa?" Pergh.. gua janji pakai baju kemeja nih.

"Saya pakai baju pink. Tunggu tau. Tak sabar plak rasa."

"Satu lagi, saya pakai kasut kulit hitam tau."

Pergh.. jantung gua dah berdup dap dah ni. Awek cun nak dating dengan gua nih. Janji 4.30 petang, pukul 3 gua dah ada KB Mall. Cakap dengan bini gua, ada meeting kat Pusat Kajian Strategik Kelantan. SUK.

Gua ingat nak tengok dari jauh dulu. Tengok mana satu awek pakai baju pink yang dok terngendap2 gua. Tapi lelaki kena berani. Macho. Gua pesan order dan duduk di seat bahagian luar Chiken Rice Shop. Tak lama kemudian, gua disapa suara wanita.

"Awak AdukaTaruna?"

Gua menoleh. Wow cun! Baju pink siot. Mesti pink jugak nih.

"Dah la tipu kata Melayu. Pakai pulak kameja putih. Contra habes. Uduh banga!" Maki awek tu ke gua sambil chow. Tak sempat gua balas maki.

Hidup Ketuanan Melayu!!

Comments

  1. Terbaekkk... bro... kah..kah...kah.... Melayu Tulen tuuuuu....

    Semak aarrrr.... blog lu dengan gambar melayu tulin maskulin tuuu.... warrrgghhhh...!!!!

    ReplyDelete
  2. siyal la lu bhai!

    HAHAHAHAHA 1000X

    'Wow cun! Baju pink siot. Mesti pink jugak nih'.

    lagi satu siyal..HAHAHAHA!!!! awek kelate ada yg pink ke? wakakakaka!!!!

    ReplyDelete
  3. hampeh....... ni pengaruh lagu cinta mukabuku la ni...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n