Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Dec 21, 2011

Adam Adli dipelawa ke Kelantan.

Oleh : AdukaTaruna

Kepada adik Adam Adli, gua dan rakan2 Kelantan mempelawa lu ke sini. Kelantan ni dah macam tempat perlindungan politik dah. Masa Anwar dalam UMNO, dia la raja kutuk PAS dan Kelantan. Bila kena pecat, susun kubu, dan raih simpati di Kelantan. Mahathir pun untuk roadshow lawan Paklah, Kelantan juga. Bergaduh sampai kena spray pemedih mata. Gua pun ke Kelantan juga. Tapi gua takpala.. dah memang bini gua Kelantan. Ngee..

Gua dengan bantuan sek2 Kelantan, insyaallah boleh adjust lu di sini. Untuk sementara waktu. Maybe lu bleh ajar kami cara2 menurunkan bendera Najib tanpa dilihat oleh pengawal keselamatan dan polis. Tinggi gak ilu lu tuh.

Jika lu terbaca ini, dan berhajat untuk ke Kelantan, sila pertimbangkan tips gua ini :

1. Cabut sim kad yang didaftarkan dengan nama lu. Setakat off hp tak berapa yakin. Guna sim kad orang lain.

2. Jangan lakukan urusan duit di ATM milik akaun lu. Guna akaun orang lain. Kasi (dedahkan) no akaun lu untuk kutipan derma, dan serahkan kad bank kepada orang yang lu percaya. Orang ini akan masukkan duit ke akaun yang lu guna sementara tu secara berpecah. Contoh :

RM100 didermakan atas akaun lu. Kad ATM ada pada si Ali. Si Ali keluarkan cash RM100, balik rumah. Bagi RM10 kepada 10 orang. 10 orang tadi akan masukkan ke dalam akaun sementara lu secara berasingan. ATM lain2, tarikh lain, waktu lain. Kalau nak follow kena kerahkan 10 SB. Payah sikit. Tapi, jangan buat dengan kerap.

3. Potong rambut K Pop lu tuh. Pakai kemeja dan seluar slack. Tukar dress up. UMNO ni ganas dengan bantuan polis utk anak2 Melayu. Kalau polis bebas, kita boleh tgk true color diorg sekor2.

4. Sampai Kelantan, cari CC. Mesej gua melalui FB. Gua atau member lain pikap lu kat memana. Bukan nak kata UMNO di Kelantan tak ganas, tapi boleh tahan la sikit. Insyaallah.

5. Tabahkan hati, cakap dengan Allah banyak2. Semoga terbaik untuk lu.

2 comments:

Mat Indera Sipejuang said...

Syabas Aduka... satu sokongan yang sepatutnya kepada adik Adam Adli...

zaxx said...

gud 1 aduka.. tolong set adik2 tu..