Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 5, 2011

Tunjukkan gay / lesbian ada dalam agama lu orang.

Oleh : AdukaTaruna

Ada suara menyamakan poligami dengan tuntutan Seksualiti Merdeka. Poligami ada dalam agama Islam dan Kristian dan Yahudi. Nabi Musa as berpoligami. Kebebasan mengamalkan agama masing2 dijamin dalam perlembagaan.

Jika gay dan lesbian mahu taraf yang sama dengan poligami, sila tunjukkan pengiktirafan agama2 yang telah ada terhadap gay dan lebian. Gua akan sokong golongan itu mengamalkan hak beragama mereka. Kalau memberikan pengiktirafan agama2 baru yang diada2kan, semata2 untuk mengiktiraf kebebasan seks, gua tolak lah. Jap lagi, ada plak cipta ada baru Abang Hensemis misalnya. Dan tuntut diiktiraf perlembagaan Malaysia.

Gua akan sokong kalau pihak PR umumnya, PAS khususnya berdemo menentang Ambiga dalam isu ini. Sebagainya kita berdemo menyokong Ambiga dalam isu BERSIH. Professional atas pengasingan tajuk. Tapi adalah lebih baik, Dewan Pemuda PAS menziarahi seketeriat Seksualiti Merdeka, dan menyampaikan hujah mengapa PAS membantah.

Dialog - tak bleh jalan -> debat - tak bleh jalan -> demo. Ini adalah step SOP pada gua.

Wallahualam.

2 comments:

abanghensem said...

abang hensemis?..... cam penah dengar tu.... tapi kat mane yer....

Hanz Newman said...

mana ada hensemis, komunis ada la..hehe

Gua cadangkan MB negeri Melaka buat 1 sekolah/ pusat penempatan untuk longgok golongan yang terkeliru tu... hehe

Tak payah... Sebenarnya masalah ni wujud, yg penting kita cara menangani..apa cara Islamnya? Boleh buat perjumpaan, diskusi depa boleh datang ramai-2 TAPi kena dibimbing depa ni oleh seseorang yang 'bertauliah'... barisan ulamak muda, tak kira parti, neutral lagi bagus, depa sepatutnya ke depan sahut cabaran ni.