Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 24, 2011

Tarikh BERSIH 3.0 jatuh pada Perhimpunan Agung UMNO.

Oleh : AdukaTaruna

Ada 2 maklumat separa masak.

1. Tarikh BERSIH 3.0 jatuh pada hari yang sama Perhimpunan Agung UMNO. Antara lokasi himpunan yang dicadangkan ialah di PWTC sebelum bergerak ke parlimen. Logistik awam yang terdekat ialah Hentian Putra.

2. Hasan Ali akan bertanding di Johor. Tidak pasti atas tiket apa. Tetapi dipercayai atas tiket BN. Kerusi Pasti Menang BN. Selepas baiah PAS tamat tempoh.

Jika atas tiket BN, Hasan Ali dipercayai akan berkempen dengan mendedahkan butiran perjanjian / rundingan 'UG' 'Majoriti Melayu Muslim' yang diketuai oleh Hadi Awang (apa yang berlaku sebenarnya ketika rundingan PAS-UMNO di Selangor).

3 comments:

SysOp said...

Bhai AT...

Gua memang stuju dengan tarikh bersih 3.0 nih... memang seswai.... Pening kapla FRU nak jaga mana satu... Persidangan UMNO atau Bersih 3.0 ....


Oh yer... yang Hassan Ali nih... gua dengar citer dier akan bertanding kat area Skudai... tapi tak tau la.... maybe serkap jarang jer kot....

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

lelaki_ini said...

Peserta Bersih luar KL boleh naik bas ala rombongan cik Kiah, tapi mesti bersongkok, berbaju Melayu putih, pompuan bertudung merah, baju kurung putih. Sampai KL akan ada supplier baju kuning.

Skudai impossible. Nak melingkup boleh lah. Kubu kuat DAP tu. Hassan Ali mungkin bertanding di :

1. Seat Parlimen
2. majoriti Melayu primitif
3. seat yang bukan kubu pemimpin utama UMNO

Mungkin Parlimen Mersing, Tenggara atau Kota Tinggi ( Hamid Albar akan pencen ).

Wallahua'lam.

cim said...

hasan ali bertukar arah ??