Skip to main content

Tahniah Malaysia. Walau penyerang ntah apo2.

Oleh : AdukaTaruna

Jauh lagi la nak masuk standard Asia pada gua. Nak sama level dengan Korea dan Jepun. Walau sekarang kembali kepada status jaguh Asia Tenggara.

Untuk standard Asia Tenggara, gua ucap syabas la kepada tengah dan defend. Tapi kepada striker, harap panjang dan sasa jer la.. kualiti out. Takda alternatif ke untuk penyerang? takan tu jer terbaik dalam senarai yang ada?

kalau camni la nak lawan Indon yang sama bangang dengan Malaysia, maybe 90 minit keputusannya 0-0. Apa pun gua tetap harapkan Malaysia menang. Wallahualam.

Comments

  1. Striker sorang je tu bro. Hampeh. Gua dah risau Myanmmar belasah M'sia kelmarin. Harapkan defend dan keeper je. Selama 85 minit tengok satu2 peluang gol dilepaskan dan defend dirobek2 Myanmmar, sebelum dapat sebijik.

    Haritu Indon over confident, M'sia berhati2, referee berkualiti. Indon memang dah layak ke semi. Main lebih pada nak injuredkan player M'sia supaya lebih parah dalam semi dan gagal main final.

    Malam ni Indon mesti tukar strategi. M'sia banyak injured ( perang psikologi? ). Kalau malam ni dapat referee UAE tu lagi syok gak.

    Anyway gua lebih suka prestasi Harimau Muda dari skuad senior.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n