Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 13, 2011

PERKASA dibelasah rakyat di Johor.

Oleh : AdukaTaruna
Sumber : Utuseks Malaysia

Dari sumber FB, anggota bawahan PERKASA ini bernama Jamil Hussin. hanya anggota bawahan yang ditipu untuk berada di depan kerana polis melindungi mereka. Tapi, apabila diambil tindakan kerakyatan, ketua mereka lari dahulu.

Bukanlah kita menyeru kepada keganasan. Tetapi menyeru kepada seni mendapatkan hak. PERKASA yang datang dengan soalan atau hujah, dipersilakan. Dialu2kan. Malah lebih bertamadun dianjurkan debat secara matang dan professional.

Tetapi jika datang dengan niat mahu membuat keganasan, maka inilah seni yang diambil. Dalam menempatkan diri kepada satu situasi respek musuh yang sama jika mahu mematuk dilubang luka yang sama di masa2 akan datang.

Apa yang boleh dipelajari dari insiden ini. Setelah berkurun lamanya PAS mendidik ahlinya supaya bersabar-bodoh?

1. Polis yang tidak beraksi untuk setiap aktiviti ganas pro BN telah TERPAKSA take action. Dilaporkan 150 anggota FRU terpaksa bergegas ke tempat kejadian bagi menyelamatkan NGO BN itu.

2. Selepas ini mana2 ceramah Mat Sabu (khususnya), di luar Kelantan, akan menjadi seperti di Kelantan. BN hanya berani berbuat jahat dalam gelap. Calarkan kereta yang di parking jauh, spray kereta, letak CD lucah.

3. BN akan berfikir 80 kali untuk melakukan aksi2 primitif selepas ini.