Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 1, 2011

Setiap saat gua lewat adalah sakit padanya.

Oleh : AdukaTaruna


"Gua takda helmet ni bro.."

"Tanya Poji."

"Ji.. mu ado topi?"

"Takdo."

"Takper.. lu kan gedebe. HUSM dekat jer tuh."

Dari rumah Poji, gua n Jeming naik EX5 ke HUSM. Cari di mana kedudukan balai kecemasan. Sampai traffic light, belok kiri. Masuk HUSM.

"Lu terus Ka.. terus."

"Masuk alik parking tu Ka."

"Ait?"

"Tu bukan?"

"Ho..ho.. nu.. Alik nu."

Gua keluar balik dari parking area menuju ke ambulans banyak2 tu.

"Maaf be.. tupe tanyo deh. Kecemase sini ko?" Jeming tanya Pak Guard di situ.

"Ho.. ado gapo tu?"

"Gini be.. bla bla bla.."

"Nu... kalu mu hantar sano dulu. Register baru sini. Kalu male lah. Kalu sie, register sana jah."

Masuk gear 1, pergi semula tempat tadi. Parking. Tanya petugas kaunter di situ.

"Gini be.. bla bla bla... bla bla bla."

"Ho.. sini la. Bawa wad 1 tingkat atas. Tangga boleh, lif boleh. Serah di situ, kemudian register."

"Register kad pengenalan saya ke, isteri?"

"Isteri. Buku merah tu tinggal pada isteri."

"Terima kasih deh."

Gua dengan Jeming naik tingkat 1. Guna lif. keluar lif, kiri atau kanan?

"Tu.. tulis wad bersalin."

Gua masuk dan tanya.

"Maaf. Nak bertanya la. Isteri saya mengandung dah 9 bulan lebih. Ni kira rehearsal la. Latihan. Nanti senang."

"Ooo.. anak sulung la ni. Ok. Serah isteri di sini. Dengan buku merah jambu. Kemudian suami pergi daftar di bawah."

"Kalau malam?"

"Kalau lepas waktu pejabat, daftar di wad kecemasan."

"Ok.. terima kasih deh."

Settle. Alhamdulillah. Semoga Allah mudahkan gua dan isteri nanti. Setiap saat gua lewat dan tercari2, adalah sakit kepada isteri gua.



8 comments:

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yob Ka,

Laa...buat drill utk isteri nak bersalin ka? Isy....isyy...tapi Tahniah lah sebab prihatin dan bersedia utk kecemasan!

SysOp said...

Bhai AT...

Dulu gua pun buat drill dari rumah di Kg Melayu Subang untuk ker Hospital Universiti.... hehehe.... tempoh jem kat Federal Highway... hehehe...

Takper... kalu anak sulung nih.... biasanyer ader skit lambat... relax... lu ader banyak masa... InsyaAllah...

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

mountdweller said...

Dah sampai masa ke?

Nomie Aziz said...

i like it! Take care ya!

Manjungmari said...

Tahniah bro.. Kiranya lu dah hilang teruna.....wakaka..

Gua dulu anak sulung gua isteri bersalin kat spital JB tahun 87, 2 hari 1 malam gua kena tunggu kat spital, sampai Nurse yang berugas suruh gua jampi sendiri air selusuh.. Last minit Nurse cakap nak kena operate... last-last baru keluar... sampai buat kenduri bubur merah mak mentua dulu tanda kesyukuran...
Moga-moga selamat bersalin isteri lu.. insyaallah.. gua doakan selamat.. selamat menjadi seorang ayah....

abanghensem said...

nak bagi real lu bawak bini lu trus la... lu suruh bini lu buat² sakit ala² drama melayu lakonan rosyam nor.... bila setel semua daftar n bini lu dah dapat katil n baik puya lepak dalam wad.... lu suruh la bini lu brenti berlakon, bangun dari katil n ucapkan TQ kat semua kakitangan spital tu sebab bagi kerjasama buat rehearsal tu..... tu baru real.... tapi kalau staff spital ngamuk wa tak nak campo..... wahhhh kahkahkahkah.....

AdukaTaruna said...

Hahaha.. mau kena tempeleng HUSM gua bai

Hanz Newman said...

GUa walaupun dilabel sebagai anti-AT ehem ehem.. tapi demi perpaduan silaturrahimi gua harap sangat2 semua gonna be just fine buat lu,AT!

Selamat buat lu & bini lu. Lu teruskan berdoa kepada Allah Wajalla moga2 dianugerah segala kemudahan dlm urusan segetir ini. InsyaAllah!