Skip to main content

Pakai baju Ganu di Kelantan time panas Klate vs Ganu.

Oleh : AdukaTaruna

"Apsal baju lu sama jer bro?"

"Baju ni lagi?"

Tu antara soklan2 yang gua selalu dapat. Dari dulu lagi gua nak elakkan benda alah ni. Gua fight tanpa muka. Mudah gua nak korek hidung, nak kentut di public, etc. Gua mahu merdeka.

Tapi sekor seltan bangsat menyebabkan muka gua jadi public. Uma cakap, padan muka lu. lepas ni payah la nak korek hidung di public.


"Apsal baju lu sama jer bro?"

"Lu pakai singlet, lu bukan tough pun."

Aduss.. gua memang camni la. Baju gua 4-5 helai tu jer la. Tukar pakai gilir2. Apa ingat gua artis ke haram pakai yang sama 2 kali? Gua pakai singlet sejak gua kurus kering zaman sekolah. Tu la gua seadanya. Bukan pasal gua nak tanya body. Gile ke apa? Tu pun seb baik berbaju. Ikutkan dulu, gua tak berbaju pun. Tanya budak2 asrama Sek Teknik PD tahun 1997.

Semalam gua hadir forum Nurul Izzah. Ingat nak bawa suara MUTC. Gua tunggu second round tanya soklan. Sekali moderator, YB Kota Bharu laju sangat. Ingat dah takda yang nak tanya. Hari ini, alhamdulillah, di forum Bajet 2011, KTC, gua dapat sampaikan amanah rakan2 MUTC. Nanti gua kecek video dati KTV atau Poji tepek kat sini.

Berbalik forum Nurul Izzah dan A Samad Said, settle program, gua lepak2. Tunggu audien yang kerumun panelis reda. Dah reda, baru gua sapa memember.

Tiba2 disapa rakan FB. 
 Ajak bergambar. Tengah2 bergambar rakan2 sound gua. Sebab pakai baju Ganu. Malam tu Ganu tewaskan Klate. Wakakaka.



"Apa plak? Gua ramal Felda final la."

Skali. Felda pun tewas. N9 menang. Balik, pikap bini, bawa makan. Time tu kedai penuh tengok siaran tertunda N9 vs Felda. Pakai baju Ganu. Walaupun ramai usha gua, tapi takda apa2 pun berlaku. Hua3.. Alhamdulillah...



Comments

  1. ni sebab wa selalu masuk blog lu la aduka sampai forumer TKO sampai hari ni 'HALAL' fitnah wa sebagai anti tganu.... nak² plak klate kaloh ngna tganu.... lagi la subur fitnah tu berlegar-legar....

    dia orang tau betapa sayangnya wa ngan PAS tganu....

    cuma wa anti team bola tganu jah.... tu pun sebab 2-3 ekor player dio agah²....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.