Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 15, 2011

Pakai baju Ganu di Kelantan time panas Klate vs Ganu.

Oleh : AdukaTaruna

"Apsal baju lu sama jer bro?"

"Baju ni lagi?"

Tu antara soklan2 yang gua selalu dapat. Dari dulu lagi gua nak elakkan benda alah ni. Gua fight tanpa muka. Mudah gua nak korek hidung, nak kentut di public, etc. Gua mahu merdeka.

Tapi sekor seltan bangsat menyebabkan muka gua jadi public. Uma cakap, padan muka lu. lepas ni payah la nak korek hidung di public.


"Apsal baju lu sama jer bro?"

"Lu pakai singlet, lu bukan tough pun."

Aduss.. gua memang camni la. Baju gua 4-5 helai tu jer la. Tukar pakai gilir2. Apa ingat gua artis ke haram pakai yang sama 2 kali? Gua pakai singlet sejak gua kurus kering zaman sekolah. Tu la gua seadanya. Bukan pasal gua nak tanya body. Gile ke apa? Tu pun seb baik berbaju. Ikutkan dulu, gua tak berbaju pun. Tanya budak2 asrama Sek Teknik PD tahun 1997.

Semalam gua hadir forum Nurul Izzah. Ingat nak bawa suara MUTC. Gua tunggu second round tanya soklan. Sekali moderator, YB Kota Bharu laju sangat. Ingat dah takda yang nak tanya. Hari ini, alhamdulillah, di forum Bajet 2011, KTC, gua dapat sampaikan amanah rakan2 MUTC. Nanti gua kecek video dati KTV atau Poji tepek kat sini.

Berbalik forum Nurul Izzah dan A Samad Said, settle program, gua lepak2. Tunggu audien yang kerumun panelis reda. Dah reda, baru gua sapa memember.

Tiba2 disapa rakan FB. 
 Ajak bergambar. Tengah2 bergambar rakan2 sound gua. Sebab pakai baju Ganu. Malam tu Ganu tewaskan Klate. Wakakaka.



"Apa plak? Gua ramal Felda final la."

Skali. Felda pun tewas. N9 menang. Balik, pikap bini, bawa makan. Time tu kedai penuh tengok siaran tertunda N9 vs Felda. Pakai baju Ganu. Walaupun ramai usha gua, tapi takda apa2 pun berlaku. Hua3.. Alhamdulillah...



1 comment:

abanghensem said...

ni sebab wa selalu masuk blog lu la aduka sampai forumer TKO sampai hari ni 'HALAL' fitnah wa sebagai anti tganu.... nak² plak klate kaloh ngna tganu.... lagi la subur fitnah tu berlegar-legar....

dia orang tau betapa sayangnya wa ngan PAS tganu....

cuma wa anti team bola tganu jah.... tu pun sebab 2-3 ekor player dio agah²....