Skip to main content

Orang bodoh jer beli tiket final bola sampai RM50

Oleh : AdukaTaruna

RM50 harga tiket diletakkan oleh setan FAM dan kaum kerabat? Untuk kualiti bola Malaysia? Hahaha.. orang paling bodoh jer beli. Red Warrior yang berstatus fenomena pun paling tinggi RM30 (terbuka).

RM50 sekepala. Kos perjalanan pergi-balik-makan bagi penyokong N9 tambah lagi RM50. RM100 untuk sekepala? Bagi hiburan 100 minit bernisbah kepada capaian ekonomi Melayu ketika ini? RM100 per RM1500 sebulan. Hahaha.. orang paling stupid pun tak buat macam tu.

RM50, kalau bawa anak isteri makan kedai yang ada astro beyond di area Felda pun ada baki lagi. Satu program kekeluargaan yang berkualiti.

1. Dapat makan.
2. Dapat outdoor sekeluarga.
3. Dapat hiburan hampir sama dengan stadium.
4. Dapat mengikuti perkembangan bola secara terus.

Mau ke stadium? Bayar RM50 bersama kos2 tambahan? Hahaha.. manusia paling bongok sahaja tergamak berbuat begitu. Bayar RM50 untuk tengok kualiti Malaysia lawan Malaysia? Kah3...

Siapa nak jadi manusia bongok dan diperstupidkan oleh seltan FAM dan sanak keluarga, angkat tangan!


Comments

  1. bro... ok la RM50.... wang ehsang banyok lagi... mitok banyok la wang ehsang ngan mat sa'ik....

    ReplyDelete
  2. Semalam ada 1 forum kat RTM 1. Borak pasal bola. Salah sorang panel ialah wakil fan club S'gor. Budak muda. Satu2 peluru dia tembak FAM. Kepimpinan, pengurusan, profesionalisme. Penonton bersorak sokong.

    Terkulat2 orang tua panel dari FAM tu. Membebel tak menjawab soklan. Last2 budak tu minta supaya kepimpinan FAM ditukar.

    Gua terbayang budak muda tu adalah seorang blogger PR yang berpengaruh dan orang tua FAM tu adalah Hadi atau Anwar. Hahaha.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.