Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 27, 2011

Gua skang dalam mode darurat.

Oleh : AdukaTaruna

Pasal gua ada banyak gak rakan2 pembaca yang blom kawin, maka gua pun share la. Kehidupan gua skang ni, dibantu pengalaman dan nasihat rakan2 yang dah kawen.

Skang ni bini gua dalam wad. HUSM Kubang Kerian. Jalan baru buka 2 cm. Yang tak tau istilah, lu tanya la rakan2 lu yang dah kawen. Tanya gua takut lambat jawab. Gua kan dalam mode darurat. Hua3..

Bermakna, gua dalam keadaan stanby. Gua kena ada ketika bini gua bersalin. Semoga Allah mudah dan izinkan ini. Dalam mode stanby ni :

1. Gua tak bleh berada jauh. Program2 semua gua batalkan. Siang hari, rumah gua ke HUSM 15 minit. Selepas 9 malam, 5 minit. Gua plan, kalau bersalin siang, gua merempit. Member gua akan adjust mak mertua dan adik2 ipar gua ke HUSM. Kalau bersalin malam, gua guna kereta.

2. Gua kena cilok waktu tidur gua. Sebab pengalaman rakan2 yang sudah, time camni, ayah musti tak cukup tidur. Ada rakan yang blurr bila disuruh azan dan qamat. Tak cukup tidur punya pasal. Gua kalau boleh nak elakkan masalah ni. So, gua akan cilok masa tidur gua. Pastikan minima masalah kurang tidur.

Kalau kurang tidur, emosi, daya fikir memang slow sket. Lelaki Ini cerita ada yang sampai bertumbuk dengan doktor. Uih... mohon la pada Allah emosi gua ok. Gua akhlak bab ni lemah sket. Mudah2an, makin banyak anak, makin ok la gua.

3. Barang2 semua dah ada. Sebelum ni Hj Osama suh letak dalam kereta. Skang dah ada dalam wad pun.

4. Kepada rakan2 yang gua lambat jawab sms, tak angkat telefon tu, paham2 la. Sama ada gua tidur, atau membuta. Ngee.. Tapi kalau Killafairi kol, on the spot gua angkat punya.

7 comments:

A Mum Of Three Mohd said...

Salam...

Mum doakan semoga sagala urusan dipermudahanNYA. InsyaAllah.... semuanya akan selamat.

Baby lahir nanti... jangan lupa uplaod gambar. Teringin nak nengok rupa Aduka Jr.

Rai said...

semoga semuanya selamat.. kalau dah masuk labour room tu baca selawat atas nabi usap2 perut isteri ke bawah sambil ampunkan dosa2 dia..niatkan semoga jalan senang bukak dan mudah nak besalin.. insya allah..

TheSniper said...

Relax bhai! dalam pantang nanti lagi seksa. Tungku beli dah? Len kali tanya la kat gua. Anak gua 7 woo!

AdukaTaruna said...

Tq semua.. nanti apa2 hal, gua info..

ghostdart said...

All the best, bro...moga dipermudahkan segala urusan yer...raya haji bley sambut ngan baby ler...hehe...stay cool always ^_^

abanghensem said...

camne bro.... dapat hero ke heroin... apa pun semoga selamat semua....

Hanz Newman said...

Lu letak saja nama dia "Abdul Hadi" semperna Presiden kita yang hebat tu...hehe.