Skip to main content

Tun Abdul Razak mati bunuh diri, bukan leukemia di London?

Oleh : AdukaTaruna

Petang semalam, gua menghadiri majlis terbuka rumah customer gua. Gua cop baju pekerja dia. Seorang ahli UMNO. Dan dia tahu gua. Tapi professional la. Niaga, niaga la kan. Sesekali bab politik, banyak gak dia perli gua, dan lebih banyak gua perli dia. Hua3..

Dalam majlis tu gua bersalam dengan hampir kesemua yang hadir. Majoritinya ahli UMNO la. Salah seorang daripada nya berkata kepada gua. Lebih kurang begini :

"Ni.. aduka. Mu tulis dalam blog, sejarah Najib. Ayah dia, Tun Abdul Razak mati bukan pasal leukemia. Tapi pasal bunuh diri kat London. Ore2 lamo UMNO tahu la benda ni."


Comments

  1. Saya rasa semua bende tu semua benar. Yang lain-lain yang benar jugak adalah:-

    1. Komunis hero, Polis Bukit Kepong penjahat.
    2. May 13 dimulakan oleh orang melayu.
    3. Anwar Ibrahim tidak liwat.
    4. Mat Sabu sewa bilik 121 hanya untuk ambil minyak urut saja.
    5. Makin lama PAS dengan DAP, maka makin ramailah DAP masuk Islam. Diorang dah start pergi rumah ke rumah bertakbir dah. Itu ikhlas kerana Allah tu, bukan untuk undi.
    6. Khalid Samad adalah benar bila mengatakan tidak ada aktiviti pengkristianan berlaku di Selangor.
    7. Lynas sama dengan Loji Nuklear dan sama bahaya dengan Fukushima.
    8. Bersih tidak ganas. Tidak bermotif politik.
    9. Orang2 melayu tidak kene halau di Pulau Pinang dengan meningkatkan harga asas rumah di sana.
    10. Chin Peng melawan British bertujuan hendak memerdekakan Malaya dari dijajah, dan kalau sudah merdeka hendak diberikan negeri ini kepada orang2 melayu, bukan untuk Tanah Besar Cina Mao Tse Tung.

    Leman

    ReplyDelete
  2. Ant. lain yg benar....
    1. Org Melayu miskin sbb umno
    2. Cina kaya banyak dpt projek sbb umno beri
    3. Kelantan x dpt peruntukan umno ingat duit mak bapak dia.
    4. umno bagi rahsuah kt penyokong dia tapi guna istilah politik wang
    5. Org kg x sokong umno tak dapat bantuan, sbb ingat duit tu pusakan mak bapak dia
    6. satu ketika dulu, umno suruh syukur kt dia dulu baru pd Allah, sebab dia beri bantuan yg bukan guna duit makbapak dia.
    7. bini pemimpin umno x tutup aurat tapi ngaku bertaqwa.
    8. pemimpin umno rajin buat maksiat, tapi x ade agensi beri nak ambil tindakan.
    9. kalau kene dakwapun, last2 bebas sebab x cukup bukti
    10. selalu kutuk penceramah pas yg kutuk depa, tapi depa kutuk kt tv dgn pepar x pe, sebab umno kutuk tak berdosa agaknya.
    11. umno tak pernak rasuah, tapi laporan audit negara kt ngri umno teruk berbanding ngri pr.
    12. pemimpin umno pakai perdana masa bertugas, tapi guna kete mewah yg belambak kt rumah..hipokrit
    13. tpm suruh mat sabu bertaqwa, agaknya najwa terlebih taqwa ku
    ade banyak lagi

    ReplyDelete
  3. Cantek punya post..wa ada macam2 berita angin dari orang untuk di gosip macam mak cik2 kat tingkat bawah tuh..untuk di tulis oleh kaki corot ditingkat tiga 3 bangunan harakah tuh..
    Setau aku kategori berita nih di war-warkan sama macam cuba mengubah kefahaman mat perasan memperjuangan isu2 dengan hujah yang sebenarya takader fakta atau kata lain terbalik songsang. Sama macam isu Mat Sabu memperkatakan MatIndera serasi dengan pas. Kenapa kategori berita macam nih menjadi pilihan mereka, pasti untuk keuntungan politik! Proses menghalalkan segala tanpa merujuk kepada sifat2 yang terkandung di dalam ajaran Islam.
    Penyibaran berita2 begini bukan hujah untuk mengatakan Islam itu ugama hujah.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah.

https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19.

Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik.


https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter.

1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin.

Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla.

Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antara Khalid d…