Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Sep 22, 2011

Seperkara yang dibuktikan dalam Isu Zizan Raja Lawak.

Oleh : AdukaTaruna

[1]
Minggu lepas, gua dipanggil menghadiri satu mesyuarat tertentu. Dalam mesyuarat itu, kami sepakat untuk menggunakan istilah Barisan Pembangkang bagi merujuk kepada Barisan Nasional. Sungguh pun begitu, untuk menyatukan kesemua pejuang alam maya menggunakan istilah yang sama adalah sukar. Ianya memerlukan satu resolusi bersama dalam satu perjumpaan besar para facebookers dan bloggers. Cuma, diharapkan pimpinan PAS Kelantan boleh memulakannya dahulu. Sebagai istilah rasmi.

[2]
Pengundi emas semakin susut. Mati dari tahun ke tahun. Sempadan kawasan beristilah hutan semakin kecil. Capaian internet semakin luas. Pengundi muda dan baru ratus ribu untuk setiap tahun didaftarkan. Semakin lewat PM membubarkan parlimen setiap tahun, semakin pendek penggal2 pemerintahan Barisan Pembangkang ini.

Dari isu Zizan, kecaknaan Zizan memohon maaf, menghubungi Azhar Idrus untuk rujukan, komen dan hujah pengarah, lembaga penafisan filem dan sebagainya adalah satu bukti keberkesanan medium internet untuk generasi baru.No comments: