Skip to main content

Gila babi fitnah media akhir zaman : Group FB murtad dicipta dan dimainkan untuk pengundi hutan.

Oleh : AdukaTaruna

Gua tertengok laporan khas Berita Utama TV1 malam tadi. Group murtad yang kononnya dianggotai Pakatan Rakyat. Ianya telah didedahkan oleh Milo Suam beberapa ketika lepas. Tapi dedahan itu hanya diketahui oleh pengundi internet. Manakala pengundi hutan?

Mereka yang rogol, dan kemudian mereka mengadu mereka dirogol. Fitnah akhir zaman yang gila babi.


Pemimpin Pakatan Rakyat sokong kumpulan murtad di Facebook?

Sumber : Milo Suam

SEBUAH kumpulan anti Islam menggunakan nama Murtads in Malaysia and Singapore dikesan di laman sosial facebook. Kumpulan ini lebih kurang sama dengan kumpulan-kumpulan anti Islam lain yang pernah didedahkan sebelum ini. Setakat artikel ini ditulis, kumpulan ini memiliki seramai 473 ahli [Facebook].





Apa yang mengejutkan, dalam diam-diam terdapat konspirasi jahat untuk mencemarkan nama baik Setiausaha Menteri Besar Selangor, Cik Faekah Binti Hussin. Blog gerombolan songkok tinggi (United Malays No Otak) memainkan isu kononnya Cik Faekah turut menyokong kumpulan anti Islam ini.

Blog United Malays No Otak menuduh Cik Faekah menyokong kumpulan Murtads in Malaysia and Singapore kerana beliau menjadi salah seorang ahli di dalam kumpulan tersebut [Facebook].





Beberapa orang pemimpin Pakatan Rakyat seperti Xavier Jayakumar dan Elizabeth Wong juga dilihat menjadi ahli kumpulan menyokong murtad itu. Selain itu ramai ahli kumpulan murtad tersebut yang memakai picbadge (lencana) BERSIH.

Apa yang ingin ReJaM© jelaskan di sini ialah, ini semua hanyalah konspirasi jahat untuk mencemarkan nama baik setiausaha MB Selangor, dan pemimpin Pakatan Rakyat, serta penyokong-penyokong BERSIH. Konspirator mahu menyebarkan dakyah dan fitnah jahat.

Group seperti ini boleh dibina dan dimanipulasi dengan mudah di Facebook. Walaupun tanpa persetujuan individu pemilik Facebook, pihak pentadbir sesebuah kumpulan seperti Murtads in Malaysia and Singapore ini boleh memasukkan sesiapa sahaja ke dalam kumpulan mereka sungguhpun tanpa persetujuan tuan punya akaun.

Sebagai contoh, ReJaM© ada membina sebuah Group "Faekah suka MiLo SuaM" di facebook. Salah seorang ahli group tersebut yang baru sahaja dibina ini ialah Faekah sendiri. Jelas di sini, group ini sangat mudah dimanipulasikan rujuk sini [Facebook].

Comments

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste