Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Aug 31, 2011

Anwar : Saya tak menyesal jadi barua British.

Sumber : Malaysiakini.

Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini membuat pengakuan terbuka bahawa beliau tidak pernah menyesal menyertai Umno hampir 30 tahun lepas.

“Saya tidak pernah kesali dengan keputusan menyertai Umno. Saya tak pernah kesal masuk parti barua British itu. Pengalaman itu juga mematangkan saya. Saya sangat2 bangga.” katanya ketika berucap dalam Forum Pengkisahan Semula Angkatan Belia Islam (ABIM).

Berucap di hadapan seribu anggota ABIM di Universiti Selangor (UNISEL) di Shah Alam, Anwar berkata, tindakannya pada tahun 1982 itu juga secara tidak langsung mematangkan NGO Islam lain, termasuk ABIM.

Dengan nada membela diri, beliau menjelaskan, penyertaannya ke dalam Umno pada masa itu bukan bertujuan “mengukuhkan amalan fitnah, penindasan dan rasuah”.

Sebaliknya, tambah Anwar, bagi menerapkan nilai-nilai Islam dalam pemerintahan.


"Saya mahu mengABIMkan barua British. Sya ikhlas. Saya tidak mahu apa-apa jawatan ketika dipelawa menjadi barua British. Saya tidak dibayar gaji pun. Sumpah.. I tak tipu tau."1 comment:

Naga Melayu said...

Dari Saidina Ali :

"Penghancur punggungku terdiri dari 2 golongan manusia. Si fasik yang pandai berkata-kata dan si pengibadah yang bodoh. Si fasik akan menyembunyikan kefasikannya dgn. kata-katanya, sementara si pengibadah akan menyembunyikan kebodohannya melalui ibadahnya. Berhati-hatilah terhadap 2 golongan ini kerana fitnah akan bermula dari mereka untuk yang mudah terpedaya."

Si fasik=Anwar Brahim Si pengibadah bodoh=PAS