Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jul 2, 2011

UG : BERSIH hari ini Allah tunjukkan ijtihad Hadi Awang adalah bodoh.

Oleh : AdukaTaruna

Bodoh Tahap Merah.

Melayu PAS yang menyembah Hadi melebihi motif mencilok sistem Islam, menentang perbahasan mengenai keperluan menjatuhkan Hadi Awang.

Di TKO, mereka menggunakan pendekatan ala SPR apabila berhadapan dengan hujah. Di Rusila, mereka menggunakan pendekatan ala FRU apabila berhadapan dengan hujah. Hadi Awang sendiri pula menggunakan pendekatan pelari pecut Husain Bolt apabila berhadapan dengan gua.

Bila gua salam, perkenalkan diri, mohon 5 minit, Hadi Awang bergegas keluar, mencapai payung dan menuju ke rumahnya. Panik. Gua tak tau jantungnya berdegup berapa kali dalam seminit dan berapa ml adrenalin yang dihasilkan badannya ketika itu. Blogger mereka pula menggunakan pendekatan tanpa identiti, pelbagai ID.

Ini adalah sejarah yang ditakdirkan. Allah tidak mentakdirkan sesuatu itu sia2 dan just seronok2.

Bodoh Tahap Jingga.

Melayu PAS yang menyembah Hadi melebihi motif mencilok sistem Islam, menentang perbahasan mengenai keperluan menjatuhkan Hadi Awang.

Merka yang up dari Bodoh Tahap Merah, sedikit sebanyak faham. Tapi sembahan mereka terhadap Hadi Awang masih tinggi berbanding motif mencilok sistem Islam. Jadi di tahap ini, mereka mengkambinghitamkan.

Mereka menyalahkan penasihat Mustapa Ali.
Mereka menyalahkan Nasharudin Mat Isa.

(Banyak orang mengkambinghitamkan bekas Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharudin Mat Isa. Hampa ingat dia berani buat gitu tanpa naungan, dorongan dan restu beria-ia Presiden PAS?)
Memang Allah yang membolak balikkan hati gua. Tapi setakat ini, gua adalah orang mengatakan merah kepada merah. Jingga kepada jingga. Jika gua mengatakan masalah pokok ialah Nash, gua akan langgar Nash. Jika gua mengatakan masalah pokok ialah Hadi, gua akan langgar Hadi.

Golongan Bodoh Tahap Biru Gelap.

Golongan ini berdiam diri ketika ini. Malu dalam ego. Malu menjilat muntah sendiri, ego untuk berhenti muntah. Ada pula yang mengisytiharkan diri bercuti sambil melihat matahari.


2 comments:

Hanz Newman said...

Sapa pun ada bodohnya. Yg pentingnya kemahuan dia mengatasi kelemahan diri sendiri dgn cara, jln lain. Tu pasal dia perlu support team, think tank, jentera.. DLL. Complement each other. Saling lengkap melengkapi. Kalau tak boleh jugak, fail,nampak lembab,whatsoever, SAH dia sbg kepala kena turun la. team dia hancus. Orang lain pulak kena ambik alih tugas tu. Ubah!

PM tentu bodoh dlm byk hal - e.g. nak buat hal agama Islam. Tu pasal ada Jamil Khair. Kalau Jamil & gangs tak boleh buat, mampus la PM kena kutuk, maki. Begitu jugak hal lain. Serupa kat TGHH & TGNA. Kalau nampak sangat kureng, hah, sudah la, bagi ke orang lain pulak!

KITA ni saja JANGAN la jadi bodoh sokong atau benci terlampau sangat. Take a grip & Be smart!

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體