Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jul 6, 2011

Stadium : Dari 3 port, ke 1 port. Kerja polis makin mudah.

Oleh : AdukaTaruna

Apakah ada jaminan polis tidak menghalang rakyat dari berhimpun di stadium? Tiada, bukan? Jadi, anda bayangkan betapa mudahnya polis mengecilkan hadirin BERSIH apabila 3 port mengecil menjadi 1 port. Di satu stadium khusus.

Sebelum ini, polis terpaksa membuat sekatan seluruh Malaysia. Dan semakin mengepung sempadan KL. Apabila BERSIH mengumumkan stadium A, maka, anda bayangkan betapa mudahnya mereka mengecilkan hadirin. Seluruh kekuatan hanya di kerah untuk 1 port.

Gua syorkan cadangan dari rakan pembaca.

Yakni, berkumpul di 3 port yang sudah diumumkan. Adakan program lulit di situ (pendaftaran / tandatangan / taklimat / etc). Dan bergerak ke stadium dengan kenderaan masing.

Last sekali. Klik link ini dan baca : Stadium untuk monyet2.

5 comments:

HAI in HD said...

macam mana ni bro? lu turun tak?

AdukaTaruna said...

Insyaallah.. turun

zargus2702 said...

-susah ar AT kalo penganjur2 demo ni org2 elit..lu tgk ar, ngah sedap2 nk demo kat jalan, nk g pndah wat kat stadium, ape barang?..

-mggu ni wa straight brjoging tiap2 petang, ngan harapan nk main kejar2 ngan anjing2 kerajaan, sudahnye jd cmni plak..

-ape2 pun kalo kat stadium, wa berpikir gak nk pg..sbb mesti boring punye, lu ramai2 berdiri kat tengah padang, pastu kang ade la plak mamat patriotik sruh nyanyi lagu negaraku la, lagu inilah barisan kita la, pastu rmai2 terlongo melopong dgr pemimpin2 elit berucap kat depan..pergh!! dtg jauh2 aktiviti gitu2 je..

-wa arap sgt, ape yg berlaku sehari dua ni (cdangan nk membatalkn bersih or wat kt stadium) adalah satu taktikal utk meredakn ketegangan sementara n utk mengalihkn tumpuan..dimana akhirnya nti demo ttp akan diwat spt dirancang..

-p/s:wa tetap g solat zohor kat masjid kg baru gak ari sabtu ni..

AdukaTaruna said...

Terbaik la bro.. kita tunggu perkembangan dulu. Kalau still macam ni, kita kempen solat zuhur di Masjid Kg Baru sebelum ke stadium.

Hanz Newman said...

Apa kata cepat-cepat setting-up stadium & sekitarnya jadi 1 pesta a la JomHeboh tu? hehehe...

Surely, ramai datang, mesra rakyat gitu...ada macam macam acara ... deklamasi sajak, budaya semua bangsa, lawan futsal, bola jaring... tetamu agung selain AGONG pun mesti cool punya la... selebriti luar negeri pun ada? Boleh jual & up imej PR significantly. Media local & abroad ada sudut dia...livetelecast ke seluruh dunia... That's the time, mungkin 1 hari atau hanya hujung minggu (Sabtu, Ahad) ..peluang besar untuk kempen PRU yg lebih adil & BERSIH.

ARGHHH ...i can only dream .. ni M'sia boleh hnaya untuk UMNO la,, aisehmen... PR tak boleh la dpt semua tu.