Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jul 27, 2011

Soalan langgar Hadi ada 4.

Oleh : AdukaTaruna

[1]

Gua mendakwa begini. Setakat pengikut regular, dengar penjelasan Hadi Awang, mereka akan angguk. Tapi tidak pada gua. Kalau standard elit bercakap, dia menipu jer gua terus berbulu. Signal pertama bulu roma gua naik. Tu dah memang sifat gua. Gua akan ambil kira kalau elitis. Gua tak cakap gua bagus atau sebaliknya, tapi gua share sifat gua. Maybe berubah di zaman hadapan, wallahualam.

Kalau bukan elitis,gua tak ambil port sangat. Ada, ada. Takda, takda. Tak jadi apa. Perjumpaan blogger dgn Mat Saman Kati hari tu ada 2 blogger bergurau dengan gua.

"Ni Aduka dah ada. Marila belasah."

Dia ulang dok 4 kali ayat gurau tu seingat gua. Gua senyum jer la. Stakat pengundi biasa.... Tapi cuba Hadi Awang atau Anwar Ibrahim cakap macam tu. Kita tengok (bergantung kepada niat pada satu2 ketika) apa jadi. Pemimpin BN maybe gua TERPAKSA terima. Sebab BN dah tahap bubur. Gua plak kecik. Tapi kalau alternatif kepada BN, memang gua taram punya. Wallahualam.

[2]

Sebenarnya ada 4 soalan untuk langgar Hadi. Ulama ni memang penipu. 4 soalan tu dah tahap dokumen. Kalau dikembangkan, maybe boleh terbit buku dah. Hehe..



Ni adalah gambar gua ketika ditahan di tingkat 1. Pemaksum Hadi mengatakan kalau gua ditahan, dibelasah, apsal muka gua releks? Gua nak jawab dulu, takut kena cop poyo. Tapi skang gua catitlah. Setakat peristiwa berdepan dengan Hadi, dengan berdepan dengan seluruh kekuatan kerajaan Malaysia ketika isu Sultan Johor, terlalu kecil. Peristiwa Sultan Johor juga gua berjaya melaluinya dengan tenang. Alhamdulillah. Kecuali kejadian hampir2 berlaku pergaduhan gua dengan polis yang mendakwa dia berasal dari Johor, ketika proses penempatan lokap.

Ketika tu, dia tengking dan cabar gua dengan muka dia - muka gua beza mungkin sejarak buku latihan sekolah jer. Dengan kolar terangkatnya, beg sandang, baju Holand, rambut pacak2. Gua nekad time tu, dia start dulu, memang jadi lah apa yang nak jadi. Gua tunggu dia touching dulu jer, sebab gua perasan cctv. Ada 8 anggota. Gua perlu bergerak membelakangi dinding jer kalau nak hadapi 8 orang tangan kosong. Mujur rakannya ingatkan bahawa fail gua adalah fail Bukit Aman.

[3]

Perhatikan gambar gua tu. Kat peha gua ada beg. Dalam beg tu ada isi penting berkenaan tarikh. 4 soalan dalam kepala gua. Ramalan jawapan dan belitan Hadi Awang pun dalam kepala. Just tarikh dan maklumat2 tertentu sahaja gua kena catit untuk rujukan jika diperlukan.

Tapi Hadi lari maaa.....