Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jul 3, 2011

SB bagi gua sebab mengapa BERSIH diharamkan.

Oleh : AdukaTaruna

Kes dituduh hina Sultan Johor dengan word mampos, mampos dan pergi mampos; dan kes samseng Masjid Rusila telah membuatkan gua mempunyai kenalan SB.

SB telah memberikan sebab-sebab BERSIH diharamkan.

1. BERSIH telah menyerahkan Temasik kepada Lee Kuan Yew.
2. BERSIH telah menyerahkan Pulau batu Putih kepada Lee Kuan Yew.
3. BERSIH telah menyerahkan Tanjung Pagar kepada Lee Kuan Yew.
4. BERSIH telah menyerahkan saham2 GLC strategik Malaysia kepada syarikat Lee Kuan Yew.
5. BERSIH telah menyerahkan sebahagian air Johor kepada Lee Kuan Yew.
6. BERSIH telah membuka ruang udara Malaysia untuk dicerobohi pesawat pejuang Lee Kuan Yew.
7. BERSIH on the way menyerahkan Pulau Pisang kepada Lee Kuan Yew.
8. BERSIH menyebabkan majoriti hartanah Johor dimiliki Singapore.

Gua membantah. Ini semua bukan salah BERSIH. Ini sebab maruah rakyat Johor adalah hina. Di mana UMNO kuat di situ Melayu merempat. Susur keturunan Melayu Johor majoriti dari Indonesia Hutan. encari tapak kerana gagal survive. Seperti mana Melayu Penang yang keluar dari Penang.

Susur keturunan Melayu pantai Timur datang dari Tanah Besar China. Di Kelantan, kecuali kelulusan exco, tanah2 Kelantan hanya boleh dipindah milik oleh rakyat Kelantan sendiri. Tapi SB menyanggah gua. Dia mengatakan semua ini adalah sebab BERSIH. Sebab BERSIH lah Melayu Johor bodoh dan dayus.

Baik. Kalau Allah izinkan 15 tahun atau 3 penggal lagi, gua nak langgar Dewa Kayangan Johor. Di bangunannya. Di atas awan.


3 comments:

maLin said...

aku rasa kelantan pun xde kurangnye..org siam dan burma diberi kerakyatan dan memiliki tanah dan aset...melayu islam bazar Tok Guru dianiaya...

kalau melayu penang berhijrah dituduh x leh survive, rakyat kelantan lg teruk..nko pegi la mane2..KL, ipoh, shah alam, kuantan, jb..toleh kiri kelate toleh kanan kelate..x leh survive kat negeri sendiri ke tu bro? hehehe...

dtg negeri org bkn berniaga, tp keje mkn gaji..kelantan x cukup kilang..maknanya industri/ekonomi x kencang mcm negeri lain...yg berniaga plak cekik darah..katanya kat kelantan x leh jual harga gini..x leh hidup..kat negeri lain cekik cukup2 cpt kaya...kesian mengemis kat negeri org...heheh

Ganu diperintah Pas dan BN, negeri makmur dan membangun..BN ambil pengajaran 1999, memperbaiki kualiti pentadbiran...byk proses urusan kerajaan negeri jd cpt..Pas pun perbaiki jentera..supaya dpt menang dan memerintah dgn baik..lbh baik dr 1999-2004..ini sistem 2 parti yg bagus..kerajaan kuat, pembangkang pun kuat, rakyat yg untung...

kelantan? xde check and balance bro..huhu (hrp gelombang merah dpt seimbangkan kuasa politik di kelantan. Maza dah ckp, jgn ada parti yg dominasi, biar seimbang, tp tok2 guru Pas mengamuk,hehehe)

Hanz Newman said...

agree to disagree... betul caya maLin yg bijaksana tu ...apa pun elok asa check & balance, kan?

Tapi dlm pemerintahan, dominasi tu perlu ...autokrasi pun ada kala perlu. Cuma jangan terlampau sangat hingga bila terserlah kelemahan, kepincangan, berat sebelah, zalim dll seertinya, pun para pemimpin masih memekak, lembab & lebih teruk lagi dia orang buat bodoh sombong untuk ambil tindakan yg perlu & segera.

Tu pasal ramai marah UMNO-BN .. & pasti ada selintir (ramai tapi tak seramai yg benci meluat kat UMNO-BN 1 negara ni) yg kecewa sama PAS di Klate, Kedah & d mana saja.

sistem 2 parti pun ada tak eloknya..ada dominasi, monopoli gak tu. Tapi, at least, boleh la as a start.

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體