Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jul 14, 2011

Blog / Web / FB pimpinan PAS tak perlulah highlight news 'campur' dr negara luar.

Oleh : AdukaTaruna
Sumber : Cina Islam.

Kalau pengikut, memang la 'takpa'. Walau sikap gua ialah menolaknya. Tapi kalau laman pimpinan, PAS terutamanya, menyiarkan news atau bahan2 yang berbau campurtangan dari negara luar, gua bantah la.

Semasa kes Anwar yang mengundang 'campurtangan' parlimen Autralia dulu, gua menyokong pendirian Hadi Awang yang menolak akan itu. Gua gua bantah habes2an hasrat PKR memberikan pentas kepada ayah Altantuya ketika PRK Permatang Pauh dulu.

Apa yang terjadi dalam negara kita, biarlah kita yang selesaikan. Biarlah mat Sabu, biarlah TGNA, biarlah TGHA, biarlah Ambiga, biarlah Anwar yang selesaikan. Gua rasa sedih kalau kita seolah2 bergantung harap kepada kuasa bukan Islam untuk menumbangkan musuh negara sendiri. Ianya menyerupai menyertai PKM (kuasa Russia) bagi menghalau British.

Sebab utulah gua tidak menyiarkan berita / mengulas mengenai British yang tidak memberi layanan rasmi kepada Najib baru2 ni. Atau seperti yang Cina islam siarkan dalam web rasminya. Walau itu hak masing2, tapi gua nak ajak kepada yang bersetuju. Biarlah kita bina Malaysia baru bersama Ah Seng yang lahir dan cintakan negara, bersama Muttu yang lahir dan cintakan negara. Dari bergantung harap, mengundang dan pelbagai bentuk lain kepada kuasa luar yang bukan bersifat kekhalifahan.

Wallahualam.


3 comments:

maLin said...

ape salahnya demi menjatuhkan kerajaan yg zalim...tumbangkan BN dgn ape jua cara yg sah..mujahidin Afghanistan sendiri menerima latihan dan senjata dr AS utk melawan Russia...pastu depa dah menang depa build up lah sendiri negara depa..wujud Taliban memerintah...Nik aziz sendiri sanggup ke singapore mengadap Lee kuan Yew..malah dlm PRU lps, nik Aziz sendiri yg pilih BAPA EKSTRIMIS PERKASA menggunakan simbol Pas di Pasir mas..akhirnya makan diri sendiri..kesan teruk kpd Pas dan kepercayaan pengundi Pasir mas..mcm tu kes ape duka? huhu

tungkaran hati.blogspot said...

kenapa PAS semakin bacul apabila dihina oleh DAP dan sekutunya

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體