Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 3, 2011

Osama Laden yang bunian.

Oleh : AdukaTaruna

Gua takda bukti. Just sangka-sangkaan kepala otak gua. Pejuang Allah mesti wujud dan nyata dalam fizikal. Sunnah tu. Nabi2 mesti wujud dan nyata dalam fizikal. Kalau berperang, Nabi boleh berdarah dan cedera. Sunnah tu. Peperangan di jalan Allah mesti fizikal bentuknya. Melibatkan tentera musuh dan tentera pejuang.

Peperangan Hamas dan Israel berbentuk fizikal. nampak siapa leadernya. Nampak siapa audiennya. Sekali leader Hamas berucap, kita boleh lihat siapa audiennya. Begitu juga Hizbullah. Jelas dan fizikal. Ada struktur organisasinya. Mampu dihubungi jemaah Islam yang lain diseluruh dunia. Itu sunnah. keketapan Allah.

Tapi Osama Laden adalah bunian. Siapa audiennya? Bagaimana struktur organisasinya? Peperangannya tidak fizikal. Sasarannya bukan tentera tapi orang awam dan kemudahan awam. Sekali Osama Laden berucap, tidak nampak audiennya. Hanya dia. Sheikh Ahmad Yassin Hamas, mati ada jenazahnya. Osama mati tiada jenazahnya. Tidak menepati sunnah. Tidak berada dalam ketetapan Allah.

Berkali2 Osama Laden mati, hari ini baru diumumkan, dirasmikan US. Ah.. Setakat hari ini gua beranggapan bahawa US mahu undurkan tenteranya dari Afghanistan. Hutang dah melampau. Semakin banyak negara yang berani menggunakan euro berbanding dolar. Matikan Osama, tarik tentera US dari Afghanistan. Kepulangan tentera diraikan sebagai kemenangan.

2 comments:

aljo said...

Maknanya amerikanak istihar kemenangan secara terhormatlah konon2nya?

Hanz Newman said...

mmm... Tuduh tu tuduh ni,,, bukti tak perlu. Kut adapun, foto, sumpah dll. Ahh, sebijik macam cara UM?NO, yek? Atau, Kerajaan pimpinan UM?NO yg tiru@belajar sama gomen USA@Yahudi Zionis sana?