Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 29, 2011

Isu KUIN : Presiden PAS ketuai rombongan temui MB Kedah.

29 Mei, Alor Star - Presiden PAS mengetuai rombongan pimpinan utama PAS Pusat yang disertai oleh Timbalan Mursyidul Am, Datuk Haron Din, Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub dan Bendahari Dr. Hatta Ramli menemui Menteri Besar Kedah untuk menasihatkan beliau agar tidak menyelesaikan isu pelajar KUIN menggunakan AUKU.

Turut disertakan dalam rombongan itu ialah tandantangan 10 000 Pemuda PAS membantah AUKU yang dianjurkan Tantawi. Bagaimanapun, Tantawi mengarahkan pemuda untuk tidak berkumpul menyambut atau membantah rombongan Presiden PAS dan menyerahkan kepercayaan kepada pimpinan bagi menyelesaikan isu ini.

"Khaahhkkk pthuih! Hang ingat, Azizan tu Nik Aziz ka apa? Yang boleh tunduk kepada kepentingan jemaah seperti mana rombongan syura kes menantu PMBK dulu. Tantawi handle kes ni? Jangan mimpi la. Tunggu KUIN anjur Hari Kekasih baru dia muncul." Kata bos Agensi Berita Fakap ketika dihubungi wartawannya.

Agensi Berita Fakap.

p/s : Kepada student tersebut, untuk tajuk AUKU, PAS Reform dan rakan2 bersama lu orang. Kita tentang AUKU habis2an. Adik gua sendiri haluan kiri dalam Majlis Perwakilan Pelajar sebuah IPT Awam. Anak cucu kita esok lusa juga perlu dilindungi semasa di IPT nanti.


No comments: