Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 28, 2011

AUKU : Pelajar wanita berdemo dihukum berzina dengan Presiden KUIS.

Oleh : AdukaTaruna

[1]

Sebelum perintah, PAS memperjuangkan pemansuhan saman ekor. Menurut PAS, saman harus ditandatangi oleh pesalah bagi mengelakkan situasi aniaya kepada pesalah. Saman jenis seperti ekor itu menganiaya rakyat kerana tidak semua rakyat mampu melawannya di mahkamah.

Kemudian, katakanlah sekor pemimpin PAS ditakdirkan menjadi Ketua Polis Negara. Dan undang2 saman ekor masih belum mansuh lagi ketika itu. Dan masih belum mampu dimansuhkan kerana tiada kelayakan parlimen.

Ketua Polis Negara dari PAS itu tiba2 menghukum sebahagian pengguna jalan raya dengan peruntukan undang2 saman ekor, disebalik pelbagai kaedah lain yang boleh digunakan. Pengguna jalan raya itu mengadu kepada Presiden PAS akan pendirian sepatutnya PAS kepada saman ekor.

Lalu, Ketua Polis Negara dari pimpinan kepala batu itu mengeluarkan kenyataan, PDRM adalah PDRM. Presiden parti adalah presiden parti.

1. Presiden PAS adalah bermuka bekeng, jiwa jambu. Muka ganas, tapi penakut. Kalau dengan gua pun kelam-kabut lari naik ke rumah, gua tak fikir Hadi Awang berani menegakkan pendirian rasmi parti terhadap Azizan.

2. Azizan kepala batu boleh menghukum pelajar dengan pelbagai kaedah yang mencilok AUKU. Itu pun seandainya benar2 bersalah. Menggantung 2 semester kepada pelajar yang berdemonstrasi melawan wala' adalah kejam. 2 semester bermaksud setahun. Setahun usia pelajar rugi di situ kerana berada dalam situasi undang2 yang selama ini dibantah PAS.


[2]

Sebelum perintah, PAS memperjuangkan pemansuhan ISA. Menurut PAS, sebarang kesalahan yang dilakukan oleh rakyat Malaysia, harus dibicara di mahkamah. Pesalah berhak mendapatkan peguam.

Katakanlah kemudian pemimpin PAS ditakdirkan menjadi Menteri Dalam Negeri. Dan undang2 ISA masih belum mansuh lagi ketika itu. Dan masih belum mampu dimansuhkan kerana tiada kelayakan parlimen.

Menteri Dalam Negeri dari PAS itu tiba2 menghukum sebahagian rakyat Malaysia dengan peruntukan undang2 ISA, disebalik pelbagai kaedah lain yang boleh digunakan. Rakyat Malaysia itu mengadu kepada Presiden PAS akan pendirian sepatutnya PAS terhadap ISA.

Lalu, Menteri Dalam Negeri dari pimpinan PAS kepala batu itu mengeluarkan kenyataan, KDN adalah KDN. Presiden parti adalah presiden parti.

1. Presiden PAS adalah bermuka bekeng, hati cute. Muka ganas, tapi jiwang. Kalau dengan gua bertiga dengan C++ pun kelam-kabut berlindung di sebalik anak2 buah, gua tak fikir Hadi Awang berani menegakkan pendirian rasmi parti terhadap Azizan.

2. Azizan kepala batu boleh menghukum rakyat Malaysia itu dengan pelbagai kaedah yang mencilok ISA. Itu pun seandainya benar2 bersalah. Mengurung tanpa hak mendapat peguam, tanpa hak mendapat perbicaraan adalah kejam.

Ini bukan soal pengasingan kuasa. Ini bukan soal peruntukan undang2. Kalau selama BN terdapat undang2 pelajar wanita yang berdemonstrasi perlu dihukum berzina dengan Presiden KUIS, di bawah AUKU, adakah Azizan tetap menegakkan undang2 tersebut?

Presiden KUIS adalah Presiden KUIS. Presiden parti adalah Presiden Parti kata Azizan ketika disoal kewajaran dipaksa zina kepada pelajar wanita.

"Undang2, tetap undang2.." Tegas Azizan sambil warm up.

Dasar Old School bangsat kepala batu.

[3]

Bagaimana dengan OSA? Bagaimana dengan media? Fatwa Old School berubah2 mengikut kepentingan kuasa mereka.

Gua tidak semestinya bersetuju dengan motif kepada kejadian demonstrasi pelajar2 KUIN tersebut. Tapi pejuangan pelajar2 tersebut menentang AUKU gua sokong. Gua sokong dalam pecahan tajuk. Gua tidak sokong motif Ibrahim Ali menyeru perang dan pergaduhan. Tetapi jika Ibrahim Ali memerlukan sokongan kerana ditahan ISA tanpa hak dia membela diri, gua akan sokong. Ini sokongan dalam pecahan tajuk.

Kalau pelajar2 tersebut mengajak gua melanggar Ustaz Azizan, di Kedah, atas nama AUKU, insyaallah, gua akan sahut. PAS Reform maybe ke Kedah pula. Kita perlu menyediakan suasana pemimpin takut kepada rakyat untuk kesejahteraan anak cucu kita.

Wallahualam.


No comments: