Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 30, 2011

Anwar di KB 2 petang ni. Siapa mahu gua langgar Anwar?

Oleh : AdukaTaruna

Anwar akan berada di KB 2 petang ini. Program bersama dengan TGNA. Siapa yang mahu gua tanya sebab utama Anwar tidak mahu bersumpah angkat tangan. Hari yang sama juga gua ada halangan tertentu. Tengoklah.. kalau gua berjaya selesaikan / atasi halangan gua, insyaallah gua tanyakan.

Harap2... ni N3 last gua cakap pasal benda bangsat yang meminggirkan isu rakyat. Gua mahu lu jawab dengan hati yang tulus dan ikhlas.

1. Siapakah yang membawa masuk Saiful Jambu ke dalam PKR dan memberinya jawatan kopi boy?
a. Anwar Ibrahim
b. Ibrahim Ali

2. Siapakah yang membawa masuk Rahimi Jambu, yang berkenalan dengan Anwar dalam penjara ke dalam PKR dan memberinya jawatan istimewa khas special?
a. Anwar Ibrahim
b. Ibrahim Ali

3. Siapakah yang melantik sampah2 PKR sehingga menjadi MP / ADUN dan kini berpaling tadah?
a. Anwar Ibrahim
b. Ibrahim Ali

4. Siapakah rakan kamcing kepada Nalla, tokey judi?
a. Anwar Ibrahim
b. Ibrahim Ali

5. Siapakah rakan karip Eskay terutama sekali untuk ke Thailand?
a. Anwar Ibrahim
b. Ibrahim Ali

6. Siapakah yang membunuh demokrasi telus dalam pemilihan PKR. Campur tangan, membuat panggilan, etc?

a. Anwar Ibrahim
b. Ibrahim Ali

12 comments:

pendesak said...

Jangan cakap aje bro,gua tabik lu,kalau lu berani tanya.Jangan lu kena tengking dengan nuar macam wartawan tv3 itu hari lu terus cabut lari.

Lu tanya dia kenapa tak mau ikut cakap ulama yg setuju bersumpah macam dr asri,bukan haram pun.Rakyat mahu kepastian,kenapa dia mengelak bagi macam2 alasan?

Si CiLiK© said...

Soalan lu sebijik macam soalan blogger UMNO bro.... hahaha...

Zahrita said...

Bagus2 lu tanya...wa tgk lu ngan pencipta lu pun lu tak yakin. Anwar tu pandai la dia nak kounter2 balik serangan musuh2 dia. Yang otak lu kaco bilo tu apsal...lu tumpu jela kat isu rakyat...tak pun lu bagi bisnes lu jadi kencang pun ade pekdah. tak pun lu jadi mcm blogger lain explain hebatnya ayat ttg zina yg pencipta lu turunkan tu..permasalahan ni takda manusia bijak mana pun blh settlekan...melainkan lu ikut apa pencipta lu suruh.

ALahaI sI LunCAi said...

BRO,

BARU LU TAU SEKARANG. KAWAN KAWAN LU SEMUA JUMUD SETENGAH MATI..

KALAU LU BERBEZA DENGAN DEPA, LU MAMPUSLAH...

ADA BERANI?

atiq said...

keh keh..
lu langgar nuar depan aziz?
aku sokong tu.....aku pun nak cari jawaban apapasal nuar carik aziz!

cuma aku takut nko tak sempat sebab..bila tengok nko...dia bergegas bersumpah depan nik aziz... Tentu lagi power nih..nko ader sedia soaan lain tak?

lawak pagi.

tok_wan said...

Tuan Gru Nik Aziz yg mejjmput DSAI untuk seminar maqasid syari'ah di kelatan....bukan DSAI cari TG Nik Aziz...

nampak sgt admin blog ni termakan dgn tipu dari media kerajaan...tak ikut perkembangan kes liwat saifool...byk percngahan dari dakwaan...dokumen mahkamah dah didedahkan oleh Saifusin Nasution...lu dgq la sendiri...dokumen tu diambil dari karpal,peguam DSAI..

lu pon mcm UMNO,bila org ajak bersumpah,lu ikot....la;o mcm tu,lpas ni suruh semua banduan bersumpah bhwa mereka x melakukan jenayah...boleh???bila sesautu kes dibwh mahkamah sivil,procedure hndaklh berlandaskan mahkamah sivil...bila nk masuk bersumpah,kena letak bawah mahkamah syariah...kenapa mereka menolak permohonan DSAI untuk letakkan kes tuduhan liwat ini bawah mahkaham syariah kalo meereka betul2 berana???

atiq said...

oh gitu ker?
meh kita dengar isi seminar tuh!
siapa cari siapa ake ake

Black said...

Puak 90% PAS & PKR akan menjawab 'b'...Kemudian akan ada yg akan menyembor lu pasal tak letak alternatif 'c','d' & 'e'....

Kalau lu sendiri yg jawab semua 'a'..maka soalan no. 3 a bit misleading...

Kebenaran itu pahit...Lu kena consistent dalam menyatakan yg hak...

House PK said...

Bro, walau kita tak sebulu tapi dalam hal Anwar kita boleh join la...wa nak cilok artikel lu ni masuk kat blog wa yang tak glamer tu boleh baii?

Xenan said...

hahaha.giler jd pebret parpukari.geli siott

Black said...

Bro..otak hang boleh pakai..Nasihat aku, demi utk menjaga genetik hang agar tak bangang macam puak PAS & PKR yg lain, hang elakkanlah memakan benda-benda yg tak elok..spt budu...Puak makan budu, memang lembab otak...makan benda berulat..

dawai koko+ said...

sembang pong pang pong pang bab genetik melayu la lan-chow la last2 UM-NGOK jugak kah kah kah kah.

porahh!