Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 8, 2011

Pengalaman gua demo ISA.

Oleh : AdukaTaruna

Sebelum demo ISA yang menyaksikan rakyat berjaya membebaskan beberapa tahanan ISA, gua ada joint demo BERSIH. Bersama uma dan geng dia. Dari demo tu, gua dapat pengalaman bahawa Masjid Negara adalah port yang paling strategik sekali pada gua, walau gua dengan uma port di Masjid Jamek ketika BERSIH.

Time demo ISA, gua, Ali Abu, Dayat, xenan dan adik2 dia bersapau kat Masjid Negara. Team Masjid Negara diketuai oleh Dr Hatta. Ada la lebih kurang 5000 kot. Tapi, walau 5000, majoriti Melayu. So, pendemo adalah jenis lembik la. Termasuk gua la tuh.

Time berarak, sekumpulan FRU tak sampai 100 sekat jalan. Team 5000 Masjid Negara terhenti. Kira2 500m, ada satu lagi team dalam 5000 gak kot. Maknanya FRU yang seratus ditengah2 5000 + 5000. Kalau mana2 kumpulan 5000 itu berjaya memecahkan sekatan FRU, bermakna, kumpulan akan menjadi 10 000.

Yang kelakarnya, time tersekat tu, pendemo2 yang duduk front line ni, beriya2 suruh rempuh. Termasuk gua lah tu sebagai poengikut arus. Siap agih2kan garam. Ada yang suruh simpan bawah lidah. Ada yang suruh sapu kat muka. Stanby. Gua masih ingat garam tu cap burung layang2.

"Rempuh! Rempuh! Rempuh!" Gua ingat ada la 100 kali word rempuh tu dilaung. Tapi tak gak rempuh2.. Nak gua jerit MARA!! dan terus mara, memang sah la gua sorang2 jer yang menyerah kat 100 FRU tu. Dan 5000 team Masjid negara pasti fikir macam gua. Last2 100 kali word rempuh itu ditewaskan dengan word "Patah balik. Cari jalan lain."

Gua fikir, Malaysia ni, antara negara terakhir yang 'merdeka'. Selepas satu2 negara lain 'merdeka' di mana lemahnya kuasa Israel dan US untuk melindungi boneka2nya di negara2 dunia ke 3. Sementara itu, kita lawan jer la dengan apa yang kita mampu.

Turun tetap turun. Demo BERSIH Jun ini.

6 comments:

MunafiqinSharpshooter said...

apsal lu blog wa punya IP bro.kasi jawab skit.
Pas terenganu buat hal lagi duka.
http://malaysiandotcom.blogspot.com/2011/03/videokekecohan-upu-kerdau.html

Xenan said...

ecehh,

kene sambung cite ni sampai habis.hahaha.

Gomo de Fuckers al Juburi said...

kena belajar demo dari Hindraf bhai..hehehe...

Hanz Newman said...

Hindraf - Attention seekers? Efektif gak la. Risiko dia = ISA?

PAS - PR lama dah tak brp mahir, tak reti buat@ create their chances/ ekploitasi isu or divert story. Kut ada pun, reactive @ chain reaction saja lah. Don;t get me wrong. That wot i've seen a this while. Mungkin depa tak upah agen Zionis sbg perunding imej@penasihat organisasi@Pakatan. hohoho

ibnu marzuki al firdaus said...

http://al-kaedah.blogspot.com/2011/03/namewee-harumkan-dap-tapi-chow-xiao-wei.html

suspek anti islam? cuba tengok kesan padam pada suratnya!

Contact Information said...

bro..
klu hadi/nik aziz/harun din/anwar/karpal/lim kata rempuh
wa rasa FRU makan tapak kaki.^_^
ni.. lu kata rempuh
memang susah skit la.
utk lead bede2 ni,
kene ada leader ada aura skit.
sebab pendemo msia belum tahap brutal lg..^_^