Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 29, 2011

Pemilihan PAS : Siapakah musuh Utusan dan siapakah pejuang Utusan.

Oleh : AdukaTaruna

Gua tertarik dengan pandangan zargus. Ianya tepat pada formula yang diperkenalkan Ostad Fadhil Nor. Nak tengok siapa kita, tengok kedudukan kita pada musuh. Melainkan media UMNO tiba-tiba terbalik pula berbanding pemilihan lepas, bila baca N3 nih.

Menjelang pemilihan PAS Jun ini, gua ramal :

1. Mat Sabu akan menjadi musuh harbi Utusan Malaysia, akhbar perdana, TV dan radio, termasuk seluruh blogger UMNO.

2. Hadi dan Nash akan menjadi pejuang suci Utusan Malaysia, akhbar perdana, TV dan radio, termasuk seluruh blogger UMNO.

Ijtihad / strategi bodoh Hadi diambil kesempatan APCO untuk merelevan doktrin Ketuanan Melayu. PAS berpusing dan hampir berpecah. Hadi ulangi idea UG selepas menang besar pemilihan lalu. Ketika itu Najib sudah menjadi PM. 10 MP PAS sign tolak UG. Hadi lari ke London dan menipu UG hanya di zaman Paklah.

Songkok Putih, Batu Api dan penegak Hadi ingat gua berperang dengan mereka. Sedangkan mereka bukan pembolehubah, tetapi alat. Orang bodoh hanya akan mengikut ketetapan yang sudah berlaku. Sama ada Hadi tegak atau tumbang, mereka akan membiasakan diri dengan sistem yang terjadi. Sama ada US atau Russia yang mengorder dunia, orang bodoh akan menyesuaikan diri. Sama ada Besut itu milik Kelantan atau Terengganu, orang bodoh tetap hidup dengan apa yang ada.


4 penipuan Hadi. Gua ke Rusila bagi menegakkan maruah intelek anak muda. Gua mahu Hadi ulang-tipu semula depan gua. Tunjukkan kejantanan lu as Presiden PAS. Sila ulang-tipu depan AdukaTaruna. Kronolgi bertarikh dalam kepala otak gua. Hadi berjalan laju mencapai payung menuju ke rumah ketika gua terkial2 set kamera HP. Allah janjikan kehinaan kepada orang yang tidak layak, tetapi mendedahkan diri kepada amanah. 3 kekalahan dengan kemerosotan. 3 PRK kawasan Melayu Allah takdirkan untuk PAS, berturutan dengan peristiwa aib Masjid Rusila.

Pemilihan PAS : Siapakah musuh oleh Utusan dan siapakah pejuang oleh Utusan?

3 comments:

Restless said...

gua setuju kalau lu boleh masuk bertanding,atas tajuk revolusi dalaman PAS.kalah pon tkpe.janji ada mazda 323 lantai simen.

lelaki_ini said...

Tu biasa bro.

Yg penting kalau Md Sabu cukup pencalonan dan setuju bertanding, perlu standby seorang calon Y ( dgn syarat cukup pencalonan ).

Peranan calon Y :

1. Jika Md Sabu tiada pencabar sehingga hari terakhir pencalonan, calon Y masuk bertanding Timb. Pres. alternatif kpd perwakilan. Kalau salah seorang tewas, mungkin boleh serap ke dlm Jawatankuasa Pusat.

2. Kalau Nasha buat U-turn, calon Y tarik diri dan bertanding seat Jawatankuasa Pusat ( kalau ada & cukup pencalonan ). Kekalkan 1 lawan 1 utk seat Timb. Pres.

Anyway benda ni kena plan di peringkat Kaw. utk sediakan calon Y.

Kalau ia menjadi, insya Allah faktor media UMNO takkan menjejaskan Md Sabu. 2009 pun Nasha menang sbb pecah undi. Undi Husam + undi Md Sabu dah mampu menewaskan Nasha. Tu pun dlm keadaan sistem pengiraan undi yg meragukan.

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體