Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 21, 2011

Siapa boleh bantu lengkapkan teori nih?


Skang gua nak tulis dalam omputeh plak. Sambil pegang tasbih.

Just imagine, it's a BIG if or just another a coulda should woulda story@theory lah, tapi cuba la kita bayangkan kita di perhimpunan raksasa di seluruh tanahair Malaya masa tu. A la perhimpunan rakyat menentang Union Jack lah kot. Atau BERSIH atau anti ISA?

Eventually, seorang ustaz (Melayu panggil ulamak) berucap ala TGHH di Rusila tu (gamaknya lah) di podium atau padang yang dikerumuni ratusan ribu orang pelbagai bangsa Malaya masa tu. Beliau terus berpesan kepada audien@kita seperti di bawah:  


Egypt revolution unfinished, Qaradawi tells Tahrir masses

 

Leading Islamic theologian Yusuf al-Qaradawi returned from Qatar to rally hundreds of thousands at Tahrir Square today in his first public speech since 1981.

“Don’t let anyone steal this revolution from you – those hypocrites who will put on a new face that suits them,” he said, speaking to at least 200,000 who gathered for Friday prayers in Tahrir Square, the epicenter of Egypt's uprising. “The revolution isn’t over. It has just started to build Egypt … guard your revolution.”

Raise our flag, eh? Yeah like he cares that much?

Lu olang ingat:
  1. Tunku Abdul Rahman & UMNO akan berkuasa & perintah negara melalui PRU1 sehingga kini?
  2. Siapa berkuasa sebenarnya, rakyat @ pejuang revolusi atau pemimpin yang selama hari sebelum revolusi tu hanya tahu menyundal@sekongkol dengan kerajaan penjajah & proksinya?
  3. Agak-agak UMNO dulu lagi adalah "those hypocrites who will put on a new face that suits them" ??
  4. Agak-agak lu TGHH boleh ke berjaya pimpin kebangkitan rakyat (kecuali Rusila dia lah) a la Mesir vs Hosni Mubarak?
Say what u wanna say... please be my guest!

3 comments:

Yugimudo said...

Kesian Yusuf al-Qaradawi, teorinya dan ilmunya hanya diambil separuh2 oleh umat Muhammad di Malaysia. Mana yg menguntungkan, dilaung2kn di sume media. Mana yg xmenguntungkan, disorok dari rakyat. Mcm mana nk berkat kalo perangai camtu. Apa2 pun saya doakan Mesir kembali semula menjadi penegak agama Islam dan dapat menolong Palestin dalam perjuangannya. Cume saya harap Mesir tk mmperjuangkn ketuanan Arab, abis ler sy.

Hanz Newman said...

Habis la wa ...Dengan pendedahan artikel ni, pasni wa akan dipancing kontrak RM puluh ribu demi perjuangan "agama, bangsa & negara" @ menyertai UM-NgOk Cyber troopers pulak. So long, brothers & sisters!

Akhir kata, maju la sukan untuk negara!

Ho ho ho

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體