Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 26, 2011

Demi menjilat Israel : Najib fitnah Qaradawi dan Ikhwan Muslimin.

Ketika era 911, demi menjilat US dan Israel, Najib pernah menuduh Sekolah Agama Rakyat yang berada di bawah Sultan Negeri adalah pembiakan pengganas.

Ketika era 911, demi menjilat US dan Israel, Mahathir menghentikan bantuan pusat terhadap Sekolah Agama Rakyat yang berada di bawah Sultan Negeri.

HEBAT MAT MONGOLOleh : Tukar Tiub.nota:
untuk bodek amerika
mat mongol sanggup
basuh seluar dalam saifool kah kah kahNAJIB BAYANGKAN IKHWAN PENGANAS DAN MENCURIGIA SOSOK QARADAWI


Laporan National Review ada memetik ucapan Dato' Sri Najib Razak di Turki yang dikatakan sarat dengan prasangka buruk terhadap ulama terkemuka Sheikh Yusuf al Qaradawi dan Ikhwanul Muslimin. Perdana Menteri dilaporkan menggesa agar Ikhwanul Muslimin disisihkan dari agenda Perubahan di Mesir kerana masih terlibat dengan keganasan. Pendapat seperti ini malahan dikritik oleh pelbagai institusi dan intelektual. Dunia kini menggesa agar Amerika Syarikat dan Eropah untuk tuntas bekerjasama dengan Ikhwan.

Saya terpanggil untuk menegur Perdana Menteri kerana pandangan sebegini jelas dianggap terpencil dan mewakili pandangan dasar luar ektrem kanan di Amerika Syarikat. Adakah ini sebahagian dari agenda syarikat penasihat demi membaiki imej Najib di Amerika Syarikat?

Kenyataan terbaru Najib Razak juga membuka pekung kecurigaaan pemimpin tersebut terhadap ulama dan gerakan Islam seluruh dunia yang kini kian giat menyertai proses demokratisasi. Sekiranya Perdana Menteri mempunyai kebimbangan terhadap sosok seperti Sheikh Yusuf al Qaradawi, mengapa anugerahkan beliau Tokoh Maal Hijrah Kebangsaan tahun 2009/1431? Sekiranya terbukti benar tohmahan Najib Razak terhadap Sheikh Yusuf al Qaradawi, saya menuntut Perdana Menteri agar segera memohon maaf dari ulama tersebut.

Sila baca laporan National Review : http://bit.ly/hkI4SA

Sila baca laporan Brookings Institution yang mahu dunia Barat bekerjasama dengan Ikhwanul Muslimin: http://bit.ly/gY2GNW

2 comments:

Yugimudo said...

Ini tak pelik sgt, dh biasa dngr die memperlekehkan ulama. Yg kontroversinya, bagi kalung bunga kpd Mustafa Kamal Laknatullah? Itu mendatangkan kemarahan. Saya sgt marah kalo berita ini benar. Saya bukan anti-government tapi saya anti-ignorance. Saya dah yakin undi saya utk sapa sekarang.

Yugimudo said...

Saya dh tgk gambar mangkok tu kat blog lain. Mmg sah die ni dungu dan tk sensitif. Tolong lar umat2 Muhammad sekalian, sebar2kan lar cite pasal "kes kalung bunga" tu kat orang2 ramai, dalam hutan ker, luar hutan ker tk kisah lar. Kita bangkit lar menentang mangkok ni. aihhhhh, bongok giler, tensen daku~~~