Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 28, 2011

Baru gua faham kenapa mak gua marah.

Oleh : AdukaTaruna

Tahu dan faham jauh bezanya bai. Sekadar tahu tak bermakna faham. Tapi kalau faham, jauh terasa dari tahu. Pergh... macam ayat Mama Juwie la plak.

Mase kekecik dulu, gua n akak gua selalu 'bergayut' (berdiri atas besi bawah pintu pagar). Pastu zoom! main tutup-buka. Pergh... rasa macam main funfair gua cakap lu. Time tu dah rasa cukup gedebe dah. Aksi tahap stuntman omputeh.

Tapi kalau nampak kek Cikgu Ton (mak gua).... mau tak cukup tanah gua lari. Berat tu hukuman bergayut kat pagar. Bawah sket dari hukum neraka kalau lawan ulama antarabangsa jer.

Selama ni gua cetak baju guna meja kayu bai. Haha. Aneh giler. Kalau kena nak fit design yang lebih dari 2 warna, mampos sket la. Skang, alhamdulillah. Gua dah mampu buat meja besi. Insyaallah, lepas ni masalah untuk fit-kan warna akan mudah.

Tapi mahal woo besi... seb baik buat sendiri tu. Baru gua faham kenapa mak gua marah gua jadikan pintu pagar rumah gua as funfair dulu.

No comments: