Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 16, 2011

2 blogger PKR keluar parti.

Oleh : AdukaTaruna

Kesibukan gua menyebabkan gua terlepas banyak isu. Itu pun lepas baca dari blog Cenangau. MSK keluar PKR. Macam Cenangau, gua tak terkejut kalau MSK keluar PKR. Tapi terkejut kalau MSK masuk UMNO. Pada gua, MSK maybe boleh jadi macam Tukar Tiub. Dia condong kepada PKR tanpa beban baju PKR. Budak2 dia merata 1 Malaysia nih. Kalau MSK masuk KITA pun takda masalah, tapi, jangka panjang tu payah sket. Hujahnya panjang...

Selain dari itu rupa2nya 1 lagi blogger PKR, Cucu Mat Kilau keluar PKR. Blogger ni gua out sket. Sejak dia fitnah Saiful kena penyakit kelamin dulu, gua dah tak respek. Gua bab orang tulis macam tahu A to Z, luar dalam kain, tapi rupa2nya tak betul ni, gua tak ngam. Bukan gua sokong Saiful, tapi lu tahu la sikap gua.

Then, masa pemilihan PKR, tak silap gua, ada ura2 nak keluar PKR. Pastu lepas reda, dia nak saman Utusan Malaysia plak. Lepas tu keluar PKR sungguh. Macam sial la. Kecuali gua, rasanya takda 1 ulasan pun dari blogger lain pasal manusia jenis nih.

Lagi lagi isu yang gua try pikap ialah isu blogger PKR yang kena saman dek Rais anak Yatim. Gua ada baca sokongan Edyes. Dan gua sokong sgt2 perkara itu. Sebab gua sendiri pernah melaluinya. Maybe lebih teruk. Gua nak bantu dari segi guaman pun, gua sendiri dibantu. Gua nak bantu dari segi duit pun, gua sendiri ngam2.

Cuma, alhamdulillah, setiap beban ada mudah. Setiap penyakit, menyebabkan kita imun. Allah susun baik punya. Kat mana dan bila Allah nak susun kita tu. Kita ni macam buah catur jer bro. Gua just boleh bagi sokongan moral. Jangan riso bro.. bab saman tu, UMNO just dera lu dari segala segi dengan turun naiknya lu ke mahkamah. Gua yakin, lu takan disabit dengan kesalahan. Malah result pun silap2 selepas 2 kali PRU.

Apa pun, kita ada Allah yang sama. Lu pun ada hubungan peribadi lu dengan Pencipta gua dan lu. Faham2 sendiri la. Macam poyo plak kalau gua tulis lebih2. Hua3.... Insyaallah, lu tak keseorangan. Lu ada rakan. Dan paling pasti, Chegubard n SAMM mesti support moral lu punya.

Gua doakan terbaik utk lu.

2 comments:

Hanz Newman said...

wa sama PKR mmg tak brp layan .. perjuangan PKR supposedly purportedly bela rakyat marhaen macam lu AT (wa? count in, sama lah).. Sekarang? Abot off the road. Tersasar sikit la jika tak byk pun.
Mula-2 penubuhan, masa DSAI kena tahan & bicara tu + Wan Azizah jd Presiden, wa masih kasi muka la.

Now susah mau cakap. Wa ada saja berbulu drama diorang ni. Buang salah, nak sokong tak boleh bla. Tapi wa ingat adik abang dalam perjuangan wa terima seadanya la. DAP pun camtu. Eh, DAP are ahead in certain areas. Better wa pro-PAS saja la walau ada ustaz boroi & sengal. UMNO? F*** off. They're poos!Hell lot of f****** contrast dlm byk hal. Manyak jahat walau nampak baik ... argghhh.. can't stop ranting ..hohoho.. Apa pun, yg baik untuk rakyat (all not just UMNO-putra) wa terima@layan jugak la.

Wot say u?

abanghensem said...

aduka... lu kalau kuar, kaur dari mana ke mana.... kalau setakat kuar jamban tak yah citer la.....