Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 1, 2011

UG : Debat terbuka AdukaTaruna vs Batu Api

Oleh : AdukaTaruna

1. Ini adalah petikan kata-katanya dalam N3 terbaru yang disampaikan kepada gua. Klik kat situ, anda akan pergi ke sumbernya.

Saya menulis dengan fakta dan mengajak mereka berhujah dengan fakta. Tapi tak ada yang menjawab. Mereka sekadar berani melempar tuduhan kepada pimpinan yang sudah kita kenal pasti memang tak akan menjawab dan memang tak pernah pun menjawab di internet.

Jadi, dengan Nama Allah Yang Maha Ego, berdasarkan no 1, gua menyahut cabaran Batu Api berdebat secara terbuka. 1 Lawan 1. Lokasi dan format jatuh kepada step kedua. Step pertama ialah kotakan cabaran anda dulu, dan berikan persetujuan. Then, kita bincangkan step seterusnya.


Individu yang dikatakan Batu Api.


Gua berterus terang dalam maklumat. Kalau mentah, gua tulis mentah. Akhlak gua tak semulia pemimpin PAS. Macam Herman Samsudeen. Ketua Pemuda PAS Wilayah Persekutuan tu beb. Dia selongkar semua FB, Myspace, etc atas nama AdukaTaruna dalam kes gua dulu. Then, tempek gambar mamat tak berdosa tu atas hujah 'ulama'. Yakni membantu pihak polis. Semoga anak gua nanti dilindungi Allah dari perbuatan sekeji itu.

Kalau betul, betul lah ini Batu Api. Walau 'ada banyak jenis gambar', gua tak jahat macam Batu Api. Gua tepek gambar yang berimej baik. Batu Api kan terkenal dengan kegemaran tepek gambar blogger yang dia serang. Sedangkan dirinya sendiri? Aduss.. mcm budak2 la...


VS


Ini memang gua.


Walau ada banyak jenis gambar gua yang baik, gambar gua pakai serban, gambar gua mengaji, gambar gua dalam syurga, gambar gua imamkan Yusof Qardawi, tapi gua letaklah gambar yang lu kenal dengan akhlak gua nih. Tak la gua hipokrit. Insyaallah.


Ini bukan nak tunjuk sapa terer nih.

Takda masa gua. Baik gua kumpul duit untuk beli camera bidio untuk Langgar Hadi, demi Allah. Tapi berdasarkan cabaran beliau "mengajak berhujah dengan fakta" ni, gua sambut lu dulu lah. Jika hujah gua silap, mudah2an gua dan rakan2 gua ditunjukkan Allah dalam pertemuan lu dengan gua. Letak Allah dulu kat atas dalam tajuk perjuangan. Dalam tajuk akhlak, gua akui, gua gagal letak Allah kat atas.

Ayat bunga2nya, siap bagi effect pink lagi :


Gayung sudah bersambut, sila berikan kepastian anda. Nama anda Batu Api. Mudah2an mempunyai batu.

2 comments:

Manjungmari said...

Well Done Bro....

Gua ucapkan tahniah sama le.., keberanian sebagai anakmuda... teruskan untuk membukti kebenaran... Biar fikiran kita terbuka dan berlapang dada untuk menerima kebenaran...

Teruskan.... Gua sokong lu.....

mat said...

Salam,

alhamdulillah

BUAT KERANA ALLAH