Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 19, 2011

Keluarga Azmin yang memundekkan negara.

Kesemua dalam keluarga ini, duduk bergayut bawah orang politik yang sedang berstatus tinggi. Lu ingat siapa Azmin-Azwan dan Ummi kalau Anwar dan Mahathir hanyalah seekor blogger? Sudah pasti dia still memeningkan kepala rakyat juga. Kerana dia bergayut di bawah orang politik lain. Pundek!


 
Setelah hampir dilupakan tiba - tiba Ummi Hafilda muncul semula dengan diberikan liputan media hebat. Kali ini dia muncul dengan saman RM 700 juta ke atas Anwar, Wan Azizah, Karpal Sigh dan PAS.
Semua orang tahu krisis terbesar politik negara yang mengemparkan pada tahun 1998 ialah bermula dengan satu keluarga yang rapat dengan Anwar Ibrahim. Azmin yang merupakan 'anak angkat' Dr. Mahathir dan Siti Hasmah sebaik sahaja pulang dari belajar dari luar negara dihantar menjadi Setiausaha Sulit, Anwar Ibrahim. Semua tahu bagaimana karisma Anwar dalam 'kekosongan' kepimpinan dalam Umno beliau naik tangga politik begitu laju. Sebagai Setiausaha paling lama Azmin makin dipercayai dan kesempatan ini juga menjadikan keluarga beliau seperti isterinya dan adik beradiknya rapat juga dengan Anwar. Ramai pada ketika itu melihat bagaimana Ummi yang masih bujang kelihatan cuba 'all out' cuba berada 'serapat' mungkin dengan Anwar. Ada juga cakap - cakap yang mungkin dari puak yang tak senang dengan kelajuan pendakian politik Anwar yang menimbulkan fitnah apabila melihat Shamsidar juga rapat dengan Anwar. Namun di sinilah semua ini bermula.



Bermula dari surat Ummi kepada Dr.Mahathir maka konspirasi dilengkapkan. Wajah Ummi, Azwan dan beberapa lagi umpama seleberiti yang menadah 'flash' kamera tiap kali keluar dan masuk media, namun ia menjadi cemuhan rakyat.



Azwan yang terkenal dengan seleberiti mulut celupar juga pada tahun 2004 pernah memanggil kami aktivis SAMM yang menghantar 'memo' ke Abdullah ketika menjadi PM masa itu sebagai Anjing, Syaitan dan banyak lagi kata - kata kesat dan lucah melalui tulisan blognya.


Namun baru - baru ini dia muncul kembali dengan twitter nya yang konon menyerang Ummi pula. Memaki hamun Ummi (sekutunya dulu) sebagai puaka dan lain - lain. Maka tweet tersebut telah menjadi bahan berita beberapa blog pro PR.

Rakyat makin pening melihat permainan keluarga ini. Kepada teman- teman blogger saya nasihatkan abaikan sahajalah benda - benda seperti ini. Ia akan memeningkan rakyat. Ini semua konflik keluarga yang diperguna regim penguasa. Kejap mereka akan begini kejap lagi mereka akan begitu......

Keluarga Azmin memang sentiasa menjadi perhatian dan sasaran fitnah.... terbaru blog - blog Umno menyiarkan gambar sempena hari raya yang lepas kononya dirakamkan di rumah Kampung isteri Azmin yang menjadi kontroversi kononya kereta dibelakang gambar keluarga itu ialah Ferrari yang bernilai jutaan ringgit.

Saya cukup gusar nanti ada pula yang kononnya bangga dengan tweet Azwan terus pula anjur program PR anjur program Azwan Azmin...amboi...amboi...amboi...

lepas itu nanti kita akan dikejutkan semula dengan 'u turn'.... yang terbaik ialah biarkan dan abaikan konflik dari keluarga tersebut. Saya rasa Azmin juga tidak selesa perkara - perkara seperti ini diberi perhatian tak tentu arah.

Paling penting nanti rakyat bosan melihat masalah konflik keluarga menjadi tumpuan gerak kerja kita..... tumpukan masalah harian rakyat.

Sekadar pandangan.

8 comments:

Gomo de Fuckers al Juburi said...

lu tulis ke artikel ni bhai?
apa pasal ayat sopan 'saya awak' bak Ustaz Amirul ni?
lu taip sambil pegang tasbih ke?
hehehehehe.....

AdukaTaruna said...

Gua rembat dalam blog Edyes. Pastu tambah tokok sket.

Contact Information said...

bro.
klu pegang tasbih bgtahu je pegang.^_^

kita org paham.

Marhaen Kacak said...

ni la keluarga paling caca marba kat mesia

Isu Semasa : Siapa Tak Pernah Fuck Dia Loser!!!

HEROICzero said...

jangan dilayan "sisi sepi" ni.

kamarul said...

bro...citer lu pasal lu jumpa dompet tu.bikin wa dapat komisen rm 500 inggit..kebetulan member wa ngan wa dah round seminggu cari keta istima pasal member wa nak tolak alpad dia nak selaraskan ekonomi konon bisnes dah kurang.Lepas wa baca blog lu wa cari le kedai keta tu wa dok kat klang so dekat je.wa pegi sana itu cina x de tp wa citer la lebih kurang yang lu ni sepupu sepapat wa belah abah wa dan lu ade citer pasal kedai dia so wa dtg la..dia cakap cina ngan kwn dia wa x phm wa rilex je dia kasi wa air kotak suruh tunggu wa sedut ar lum abis sedut kwn dia dtg cocecoce ckp cina suruh wa ikut dia...wa suspen bro..rupanya dia suruh wa lepak lam bilik rehat aircond sejuk giler siap dia amik no tepon wa...dlm lima minit tepon wa bunyi ..cina yg ilang dompet tu tepon..wa citer la tujuan kedatangan wa nak cari istima 2.4 dia tanya budged..wa citer ar...susah skit dia ckp tp tunggu dia contact member dia kat kedai dia dlm lingkungan budget member wa tu tak dapat. wa tunggu x lama dia tepon suruh wa call member wa jumpa dia last citer deal jadi...dia kasi 2k wa bagi balik kat member wa 1500..wa ambil 500..lu nak bape wa ikhlas wa bank in kat aac lu.

AdukaTaruna said...

tak bape faham citer lu ni kamarul. pasal duit, gua nak sejuta jer. wakakaka.

Takper la bro.. lu ambil la rezeki lu. Alhamdulillah.. thanks Allah untuk semua pada kita ini.

Contact Information said...

apa kata bro.kamarul
masuk kan je dlm akaun wa.

AT dah kayooo,
org glamer lah kan. ^_^