Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Dec 27, 2010

Tahniah Malaysia. Pergi mampos Seltan.

Oleh : AdukaTaruna

[1]

Pada gua, Indonesia kalah ATAU Malaysia menang kerana Indonesia salah taktikal. Indonesia tidak bermain dengan corak gelanggang mereka. Berhati-hati. Then, selepas kerancakan, kefokusan mereka terhenti 5 minit akibat beruk2 Malaysia main2 laser, momentum bertahan dan berhati-hati mereka ghaib.

Segalanya bermula apabila Maman Indon (x silap gua) kontrol bola supaya bola keluar macam dia control Uma TKO. Uma TKO boleh la dia buat camtu. Tapi ni Messi Malaysia ma. Norshahrul. Memang gile la mamat tuh. Boleh potong time corner siot!

Sebijik gol disumbat Safee hasil gerakan Norshahrul.

[2]

Lepas tu, gua tengok Indon dah huru-hara. Tak tahu masej terbaru jurulatih mereka. Nak kekalkan corak berhati-hati ke, nak amalkan corak menyerang ni? Malaysia dah 1 dah ni. Pertukaran kepada corak mencari gol, mengakibatkan kawalan terhadap Safee menjadi longgar. Free header gua cakap lu.

[3]

Eh.. eh... Norshahrul buat kelakar lagi. Lepas siot. Macam belut. Biasan bola sampai ke player Ganu tu. Sambil menjerit perkataan "Ke Guane!" sekuat hati; dia merembat bola dengan teknik betul. Yakni 'sepak sila'. Kalau 'sepak kuda', bola akan jadi tak tentu hala.

Malaysia 3 ni bai. Cam tak caya plak gua. Tabik kepada Sultangopal dan kesemua yang gigih. Pergi mampos sama Seltan nirrojim yang menjahanamkan manusia.

Untuk semua ini, gua buat undian. Hari mengundi jatuh pada hari bekerja untuk kawasan PAS, dan waktu cuti pada kawasan BN.

Kategori player Malaysia terbaik.

1. Safee
2. Norshahrul
3. Fahmi
4. Muslim

Kategori player Indon dan Malaysia terhensem (Anwar Ibrahim dilarang mengundi).

1. Khairul Nizam Fahmi
2. Irfan
3. Firman
4. Amirul Hadi
5. Okto

Calon Pertama. Fahmi.










Calon Kedua. Irfan.










Calon Ketiga. Firman.
 










Calon Keempat. Amirul Hadi.













Calon Kelima. Okto.

5 comments:

Pencacai Semalaysia said...

amek lu indon.. pandai sgt tiru slogan 1APCO najib rajak..!! kahkahkah

baginda® said...

huhu sib baik bukan khairul nizam yang ngaku ensem...kahkahkah

Hanz Newman said...

Indon kasi muka saja tu .. We wait & see la macam mana M'sia main kat stadium Indon pulak .. Bukan kata laser beam & mercun bola lagi kat sana, mau peluru hidup & molokov cocktails pun akan memeriahkan suasana stadium sana.

Time for mental strength .. tak cool, wa ingat kita kalah 5-0 dengan 3 pemain kita kena kad merah. Pengadil Australia akan dijemput khas mengadili game tu, dengar cerita agensi berita FU. Ben who?

Ho ho ho

BasiRoN97 said...

wa pilih rajagobal n subuhan yang paling encem kat atas padang smalam...

deeya said...

markus suam ! HAHA !