Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Dec 3, 2010

Blog UMNO-APCO mengatasi blog rakyat?

Oleh : AdukaTaruna

Bukan nak syndrome nafi. Tapi cari pembolehubah. Apa pun, kita tetap ucap tahniah kepada UMNO dan bunyikan loceng kecemasan untuk pihak blogger rakyat.

Pembolehubah 1.

Gua main agak jer nih. Bukti takda, dan ilmu bab benda alah ni pun takda. Peningkatan blogger UMNO dan penyusutan blogger rakyat bermula dengan hampir kesemua blog rakyat diserang malmware tupperware apa ntah. Sampai Wak Banjar tukar blog.

Gua ingat ujian peluru berpandu pakar upahan UMNO dari India la. Bokepstudio apa ntah. Sampai skang ni, gua terkial-kial nak buang. Last2 jadi Melayu. Lantak la. Hahaha. Nak minta tolong uma, lu tahu la dia skang ni. Sejak mengamalkan ilmu cakar harimau ni. Payah bai.

Pembolehubah 2.

Zaman facebook. Blog atau internet adalah wadah golongan muda. Ianya melonjakkan sokongan muda terhadap BR semasa PRU12 dulu dengan blog as platform. UMNO still ketinggalan. Time tu, word blog paa UMNO ialah bahan binaan pembangunan.

Kemuncak blog ialah pasca PRU12. Macam cendawan. Dikuasai rakyat. Tukar tiub, Penarik Beca, MSK, Topeng Perak, Pink Turtle.

Lepas tu tak zaman dah blog. Lu tgk la blog Topeng. Dah macam sarang ular. Tapi lu tengok FB dia. Macam mahligai. Pembaca gua pun kebanyakan komen artikel gua yang auto aplod dalam FB. Kena kutuk pasal pakai seluar slack baju letak dalam pun dalam FB, menega T Shirt pun guna FB. Skandal Manjung Mari dengan bini orang kenamaan Pahang pun dalam FB. Kah3...

Cuma gua selesa blog sebab gua jenis taip panjang2. Taip panjang2 kat FB gua tak masuk jiwa lagi.

Pembolehubah 3.

Carta blog UMNO tu diambil ketika isu PKR panas. Mesti la semua baca sudut UMNO. Sebab sudut rakyat tak ramai yang jentik PKR. Cuba ambil time PAU plak. Pemilihan Agung UMNO.

Pembolehubah 4.

Kekerapan update. Blogger UMNO kebanyakan dibayar. Blogger rakyat plak ikut masa terluang. Kena cari nasi untuk anak isteri dulu. Tu blom bayar bil air lagi. ISA takpa.. dia update sambil bayar bil air. Advance tahap dewa dah tu bai. Tak boleh ikut kita.

Lu tengok ketika BlogPriaMalaya dalam keadaan rajin update. Rank naik menggila. La ni, ketika dia gagal untuk menjadi tahap rajin update, menjunam.

Gua tak tahu apa masalah priamalaya. Dia kata Disember nak wat penjelasan kepada kejadian dia. Ada masalah kongsi bro. Lu kena ugut ke? Kongsi sini. Tak payah goyang la. Insyaallah. Takan nak mati atas katil? Hina bai.

Pembolehubah 5.

Bantuan promosi dari media perdana. Media perdana banyak memetik blog UMNO adalah salah satu pembolehubah dalam hal ini. Lu sendiri tahu la rank blog gua bila media UMNO promosi blog gua kejap dulu.

Ada hikmah gak tu. Banyak yang selongkar tulisan2 gua yang dulu. Tak terima takper. Tapi sebenarnya gua dah implan sudut idea tu dalam memori dia. Insyaallah, berguna nanti tu. Ngeee...

Penutup.

Tahniah UMNO. Parpu Kari punyalah bangga. Siap hina lagi blog UMNO yang lain. Hahaha. Tahniah bro. Buat yang tinggalkan blog dan fokus FB, harap, janganlah perkecilkan audien blog, walau kita tahu ianya semakin luput. At least ada gak saki baki audien yang tinggal.

Wallahualam.

13 comments:

ideal creatives said...

blog lu ni x da pelawat ke bro,kosong je .tadak iklan...selalunya dlm blog puak sesat ni penuh dgn iklan ubat keras kote..lu tadak ka???

antusabun said...

Dulu ada tapi skang dah kena monopoly dek blog lagi sesat serta khurafat belah sana. Kote orang belah sana banyak dah layu lepas PAU12 kelmarin.

magn said...

ADUKA

lu memang siot la.bila wa masuk blog lu sure gua turun bawah masuk blog dumbno sekali,pasal tu ranking depa tinggi

Edyes said...

hahaha... kebetulan rank 100 tu dibuat masa blog edyesdotcom tengah menjunam... sebab skarang nie gua tak boleh update blog masa office hour... ofis gua dah blok blogger.com

so, gua cuma boleh baca blog sahaja (sebab alamat guna blogspot, bukan blogger) blog update time malam jer, kena malam bayar bil air, tinggal la blog seharian takde update...

blog yg rajin update, biarpun semuanya copy n paste, rank pasti naik... jadi blog ulasan dan artikel sendiri macam edyesdotcom tu rank biasa, tapi sustain...

skarang nie aku perasan, beberapa blog PR suka sgt paparkan cerita berunsur lucah.... DAH MACAM BACA METRO PLAK GUA RASA... kah kah kah... itu yg rank naik tu.. kah kah kah...

Manjungmari said...

Hu hu... dalam rangking 100 blog politik, gua ke 78... Aduka 84... marah ke Aduka,,, sampai buat cerita gua ada scandal....amboi.... ni peluang gua nak cari duit lebih ni..., itu Zambri dah RM100 juta...

Isa said...

Edyes;

Padan muka lu, majikan bayar gaji suruh buat kerja.. bukannya blogging... kah..kah..kah...

Hanz Newman said...

Wah... otai otai bermesyuarat wa duk tengok aje la. Ha ha ha

Woit, AT! Apa kata mati atas katil, hina? Lu tengok kiri kanan dulu sebelum lintas, bhai! Syaidina Hamzah, pak sedara Rasulullah s.a.w. tu mati atas katil aje, bhai, walaupun turun perang banyak kali & tak mati mati syahid.

Kot mati ada yg mati atas perut ehem ehem mase tengah syok buat dosa zina, tu wa boleh terima lagi alasan lu.

ho ho ho .. aku bukan santa ato setan.

akuFAROQ said...

Assalamualaikum,,,
aku rasa sebagai sesama muslim aku perlu bersuara...
Saidina Hamzah r.a sememangnya wafat ketika perang Uhud...
Nama sahabat nabi Muhammad S.A.W. yang mengetuai banyak peperangan tetapi mati di atas katil ialah Khalid ibn al Walid...
sekian...

Hanz Newman said...

Ala hai wa silap ... lu betui la akuFAROQ got me right onto me nose...Ceh... betul la Khalid bukan Hamzah .. aku silap sori kat semua ..kecuali AT. hehehe.

TQ akuFAROQ. That's the spirit, man.

sunsnake@budakbalun said...

Bhai AT..
point ko blogger PR sibuk kerja tu teman sokong benor!
update time office pun kena nyelit2..
lain la cilaka Parpukari tu.. dia berak pun leh update!! kompom elaun dia naik gila punya Zambry kasiikkk!!

edyes.. sian ko ofis block blogger.com..
kamu update blog time keja ka? wakakak!

Tulang Besi said...

Tumpang tanya. MAcamana nak auto upload dalam FB dari blog?

AdukaTaruna said...

Alamak bro.. gua pun budak sekolah tolong buatkan. hua3...

Tulang Besi said...

Tolong lah tanya budak sekolah tu.

Anyways, syabas atas artikel ni.

Seronok den baco