Skip to main content

Rosmah ganti Najib satu penghinaan kepada Muhyiddin Yassin.

Oleh : AdukaTaruna

Gua beranggapan, peristiwa Rosmah menggantikan Najib dalam urusan rasmi kerajaan, adalah satu penghinaan kepada Muhyiddin Yasin khasnya, kepada UMNO dan rakyat Malaysia umumnya. Ianya boleh ditafsirkan satu undi tidak percaya kepada Timbalan Perdana Menteri itu.

Comments

  1. gua x stuju dgn pendapat lu.....peristiwa rosmah ganti najib ini merupakan suatu penghormatan yang amat tinggi kepada semua, terutamanya umNO kerana jarang2 berlaku Big Boss sanggup nak gantikan orang bawahannya...

    wakakkakakka

    ReplyDelete
  2. Bhai AT...

    Lu baru tau ker saper sebenarnya PM Malaysia nih... ler... awat lambat sangat nak pikap...

    C++
    CipanTapirTenuk.Blogspot

    ReplyDelete
  3. muhyiddin ni pun penipu besar jugok nih....guna namo palsu tu....namo sebenar dio MAHIYADDIN....kalu x cayo, try cek tgok ic dia...

    ReplyDelete
  4. Lu dah salah faham neh. PM kita bukan Najib Razak. tapi Rosmah Mansor.

    so, xde ape yg tak kene pon.

    *tengah bayangkan Najib Razak kat rumah selimut tebal, kene pox ayam.

    ReplyDelete
  5. blog sdr dipautkan ke http://melayurayadaily.blogspot.com saya sangat besar hati dan gembira ada ruangan untuk dipautkan diblog sdr. TQ

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.