Skip to main content

Ketua Pemuda PAS yang paling bodoh dalam sejarah.

PETALING JAYA: PAS akan kalah dalam pilihanraya umum akan datang jika terus meletakkan calon yang sudah beberapa kali kalah bertanding, kata Ketua Pemuda PAS, Nasrudin Hassan.

Sebaliknya, kata beliau kerusi tersebut diberi kepada calon baru terutama dari kalangan Pemuda.

"Kalau sudah kalah tiga atau empat kali, orang seperti ini tidak boleh diberi peluang lagi bertanding dalam pilihanraya.

PAS adalah gerakan Islam. Bukan politik semata2. Apa nak harap kemenangan kalau redha Allah tidak diperolehi? Biar kita kalah lah, asal Islam tidak kalah. Asal ulama muka lama tidak dipinggirkan.

Kamu mahu kemenangan dunia atau kemenangan Allah di akhirat sana? Ketua Pemuda PAS paling bodoh dalam sejarah.

Ke guane gu? Komen sket.

Comments

  1. "Allah suka apabila seorang hamba buat sesuatu kerja, dia buat betul2"

    Kebenaran yang tidak tersusun akan kalah dengan kebatilan yang tersusun"

    Nak cari redha Tuhan tapi perancangan tak buat betul2. bila kalah kata Tuhan tak bagi menang lagi, senang2 je salahkan tuhan.

    kalau nak citer pasal hijrah nabi citer la pasal perancangan Abu Bakar buat eg: beli unta ngan sape, arah orang gembala kambing tutup track, rancang food suply ngan asma. ada gak yang disuruh duk ngan org quraisy dapatkan maklumat (spy). tu namanya PERANCANGAN. asyik dok citer labah2 je tu yang jadi pemalas he he

    ReplyDelete
  2. gagal sekali x semestinya seseorang tu takdak kebolehan atau takdak 'ong'.. kalau ye pun nak letak calon muda kononnya jangan la buat statement cmtu...

    masa 70an bila PAS menang 1 kerusi jer masing still berkerja kerana islam walaupun kalah dalam pilihanraya...

    ni bila dah da banyak kerusi lain plak jadinya.... tiada baru kalau tiada yang lama...


    Sudah-Sudahlah Permata Hijrah Trading : Jangan Menipu Umat Islam Lagi

    ReplyDelete
  3. Diorang semua BODOH sebab guna Bahasa Melayu.Kau pun BODOH sebab guna bahasa MELAYU dalam blog ni.Sebab tu masing-masing MEMBODOH.

    Tolong la jangan guna Bahasa Melayu yang PUKIMAK ni.Kau pakai bahasa lain la PUKIWAK.Macam mana Bahasa Melayu PUKIMAK ni nak PUPUS kalau kau asyik pakai je hari-hari.BODOH kau nie.

    Kau patut guna Bahasa PARIA kau sendiri.

    ReplyDelete
  4. masalah yg dok ada sekarang, existing adun @ MP dari pun ada yg curi tulang @ tak buat kerja. Tu la sbb pengundi atas pagar beralih arah. Tu pun kena settle jugak. Jgn ingat boleh tawan kedah & kelantan dah steady. Ni tanggungjawab beb

    ReplyDelete
  5. btol cakap katon tin ton.... ni mentang² la tahap ostat.... nak kotorkan baju jumpa rakyat pun malas.... kononnya ostat.... kena bersih..... kemas ..... tanggungjawab buat kuliah kat masjid jer...... rakyat ceruk² hutan tak nak jumpa.... apa ni.... nak jadi ostat buat la cara nak jadi ostat.... jangan bertanding.... bantuan rakyat kena rakyat pegi ngadap dia...... baru nak bagi... tu pun lembap.... cuba cari rakyat.... sekarang pun dah banyak aku dengar rungutan ADUN kelantan tak buat keje.......

    ReplyDelete
  6. masoelohnyo, bukan pemimpin pemuda jer paling bodo... la ni suma pemimpin tua mudo kat pusat bodo2 belaka. Pas versi alaf baru ni agaknya dari gen melayu bodo sama dgn amnu.. ada sekor dua yg cerdik pun dah jadi bodo berketuakan orang bodo bodo.. animax jugakkk

    ReplyDelete
  7. -ptut ditambah lg, sape yg perut boroi x layak jd calon, sbb jd pemalas bile badn berat,hahaha..

    -sape la yg tgl agaknye bile syarat cmtu ditambah..hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.