Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 12, 2010

Ketua Pemuda PAS yang paling bodoh dalam sejarah.

PETALING JAYA: PAS akan kalah dalam pilihanraya umum akan datang jika terus meletakkan calon yang sudah beberapa kali kalah bertanding, kata Ketua Pemuda PAS, Nasrudin Hassan.

Sebaliknya, kata beliau kerusi tersebut diberi kepada calon baru terutama dari kalangan Pemuda.

"Kalau sudah kalah tiga atau empat kali, orang seperti ini tidak boleh diberi peluang lagi bertanding dalam pilihanraya.

PAS adalah gerakan Islam. Bukan politik semata2. Apa nak harap kemenangan kalau redha Allah tidak diperolehi? Biar kita kalah lah, asal Islam tidak kalah. Asal ulama muka lama tidak dipinggirkan.

Kamu mahu kemenangan dunia atau kemenangan Allah di akhirat sana? Ketua Pemuda PAS paling bodoh dalam sejarah.

Ke guane gu? Komen sket.

7 comments:

saye said...

"Allah suka apabila seorang hamba buat sesuatu kerja, dia buat betul2"

Kebenaran yang tidak tersusun akan kalah dengan kebatilan yang tersusun"

Nak cari redha Tuhan tapi perancangan tak buat betul2. bila kalah kata Tuhan tak bagi menang lagi, senang2 je salahkan tuhan.

kalau nak citer pasal hijrah nabi citer la pasal perancangan Abu Bakar buat eg: beli unta ngan sape, arah orang gembala kambing tutup track, rancang food suply ngan asma. ada gak yang disuruh duk ngan org quraisy dapatkan maklumat (spy). tu namanya PERANCANGAN. asyik dok citer labah2 je tu yang jadi pemalas he he

Marhaen Kacak said...

gagal sekali x semestinya seseorang tu takdak kebolehan atau takdak 'ong'.. kalau ye pun nak letak calon muda kononnya jangan la buat statement cmtu...

masa 70an bila PAS menang 1 kerusi jer masing still berkerja kerana islam walaupun kalah dalam pilihanraya...

ni bila dah da banyak kerusi lain plak jadinya.... tiada baru kalau tiada yang lama...


Sudah-Sudahlah Permata Hijrah Trading : Jangan Menipu Umat Islam Lagi

ReentryCapsule said...

Diorang semua BODOH sebab guna Bahasa Melayu.Kau pun BODOH sebab guna bahasa MELAYU dalam blog ni.Sebab tu masing-masing MEMBODOH.

Tolong la jangan guna Bahasa Melayu yang PUKIMAK ni.Kau pakai bahasa lain la PUKIWAK.Macam mana Bahasa Melayu PUKIMAK ni nak PUPUS kalau kau asyik pakai je hari-hari.BODOH kau nie.

Kau patut guna Bahasa PARIA kau sendiri.

Katon Tin Ton said...

masalah yg dok ada sekarang, existing adun @ MP dari pun ada yg curi tulang @ tak buat kerja. Tu la sbb pengundi atas pagar beralih arah. Tu pun kena settle jugak. Jgn ingat boleh tawan kedah & kelantan dah steady. Ni tanggungjawab beb

abanghensem said...

btol cakap katon tin ton.... ni mentang² la tahap ostat.... nak kotorkan baju jumpa rakyat pun malas.... kononnya ostat.... kena bersih..... kemas ..... tanggungjawab buat kuliah kat masjid jer...... rakyat ceruk² hutan tak nak jumpa.... apa ni.... nak jadi ostat buat la cara nak jadi ostat.... jangan bertanding.... bantuan rakyat kena rakyat pegi ngadap dia...... baru nak bagi... tu pun lembap.... cuba cari rakyat.... sekarang pun dah banyak aku dengar rungutan ADUN kelantan tak buat keje.......

sam raspiut said...

masoelohnyo, bukan pemimpin pemuda jer paling bodo... la ni suma pemimpin tua mudo kat pusat bodo2 belaka. Pas versi alaf baru ni agaknya dari gen melayu bodo sama dgn amnu.. ada sekor dua yg cerdik pun dah jadi bodo berketuakan orang bodo bodo.. animax jugakkk

zargus2702 said...

-ptut ditambah lg, sape yg perut boroi x layak jd calon, sbb jd pemalas bile badn berat,hahaha..

-sape la yg tgl agaknye bile syarat cmtu ditambah..hahaha