Skip to main content

Bengong punya Sam.


JOHOR BARU, 12 Nov — Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Shamsul Iskandar Mohd Akin menyelar bekas Pengerusi Perhubungan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Wilayah Persekutuan Datuk Zaid Ibrahim kerana menggunakan media untuk menyerang kepimpinan parti itu.

Berikutan itu, beliau mencabar Zaid untuk berdebat secara terbuka mengenai kepimpinan Keadilan dengannya.

“Tetapkan tempat dan tarikh, pilih mana-mana medium yang dia suka, saya bersama pimpinan Angkatan Muda akan hadir bagi menceritakan perkara sebenar kepada beliau.

Weih bro.... bab Zaid tu lu nak buat apa sampai perlu berdebat? Tak perlu. Tak perlu nak pinjam popularity dia.

Tapi, cabaran DEBAT Chegu Bard tu yang perlu lu sahut. Supaya anak muda PKR boleh membandingkan manifesto antara lu dengan Chegu Bard. bab Zaid, tak da keperluan. Dia dah tarik diri, dia kemukakan sebab dan hujah. Lu hanya balas hujah.

Tapi bab manifasto, satu perbandingan untuk penilaian anak muda PKR, baru jolo bai. Lu ni kelam-kabut la dalam tangani isu. Takut cakap la takut, pundek. Nak mengelak jer kerja lu. Gua bukan ada kepentingan dengan chegu bard. Gua pun takda kepentingan dengan lu Sam. Tapi ini kepentingan dengan anak muda.

Dey Sam.. lu dengar ni bebaik.

1. Kecelaruan PKR ditangani oleh Chegu Bard dengan Rapat Anak Muda. Ada resolusi yang dikeluarkan berdama. Untuk serahan kepada atasan. Lu nampak perjuangan bawaan Chegu Bard? Satu kepentingan secara jemaah. Nurul Izzah juga menegaskan resolusi bukan anti Anwar, Zaid, Azmin atau sesiapa. Tapi anti penipuan.

2. Kecelaruan PKR ditangani lu dengan cabar Zaid debat. Lu berjuang demi jemaah PKR atau demi Azmin Ali? Niamakahai lu. Lu ingat, lu bawah Azmin, lu dah cukup gangster ke bro? Pandang masa depan sket. Setakat mana duduknya Azmin itu atas kemampuan diri? Jangkaan kudrat guanya, dan jika Allah izinkan begitu, lawan Azmin jauh lebih mudah dari lawan Hadi.

Lu tak payah bergayut bawah sesiapa dalam perjuangan. Lu perlu bergayut bawah kepentingan rakyat.

Comments

  1. Woi PUKIWAK.Macam mana nak HAPUSKAN Bahasa Melayu ni kalau kau masih tulis blog kau dalam Bahasa Melayu yang PUKIWAK ni.

    Kepala BABI betul kau ni.Kau telah melambatkan proses KEPUPUSAN Bahasa Melayu Pukiwak sebab kau sendiri pakai BAHASA MELAYU BANGSAT ni.

    Kau tak layak pakai Bahasa Melayu PUKIWAK ni.Kau elok pakai Bahasa Isyarat.Ringkas mudah dan padat.PUKIWAK BETUL.!!

    ReplyDelete
  2. weh aduka. marah betol mamat atas ni.. amacam? =)

    ReplyDelete
  3. PKR dulu Reformasi.. la ni ANIMASI, sebijik macam kartun kat Animax. orang tengok sbb lawak atau sbb hero ada kuasa power gila.. khoyal la tu!!
    kat dunia nyata.. manja gila. usik skit teriak pah tul ompat, kena tiau skit teriak pah tu lompat, kalah skit teriak pah tu lompat.. elok jer bergabung ngan Perkasa pah tu bulih la berarak sana, demo sini.. kartun suma

    ReplyDelete
  4. betul punya marah incik ReentryCapsule..muhaha..tak rasional langsung.adukataruna ni bukan menteri bahasa,nk marah dia buat apa incik..haha

    ReplyDelete
  5. -reentrycapsule tu pejuang bahasa maa..bagus2..ajakla AT berdebat bab bahasa,takpun lu wat satu artikel bab bahasa lwn blik artikel AT..

    -Sam nie cume pejuang publisiti,wa rase pas abis pemilihan pkr nie, menang atau klah mamat nie, sure azmin akan bg satu jwatan kat die..'Biro Laporan Polis'..

    ReplyDelete
  6. Zargus memang aku nak buat pun satu artikel serius nak respond AT ni punya blog.Tapi tunggu...Tak nak gelojoh-gelojoh.

    Terima KaseYY....!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.