Skip to main content

Ben Williams diisytihar Pengerusi SPR yang baru.

Kuala Lumpur 14 Nov - Ben Williams diisytihar Pengerusi SPR yang baru berkuat kuasa pada 14 November 2010. Ben Williams berjaya menarik minat kerajaan setelah mempamerkan pengadilan yang sangat menarik ketika aksi perlawanan bola Malaysia vs China malam tadi.

Ketika ditanya azamnya setelah dilantik menjadi Pengerusi SPR yang baru, Ben Williams menyatakan bahawa dia berikrar akan bekerja dengan baik malah, lebih baik lagi dari game malam tadi.

"Untuk permulaan, saya sudah kenal pasti, siapa yang bakal menerima kad merah pada PRU13 nanti."

Comments

  1. hahaha....sesuai benar la tu... habis sume juak2 UMNO, ustaz2 PAS, Balaci2 DAP kene kad merah buang padang..ekekeke..


    Kelantan Akan Keluar Dari Malaysia!!!

    ReplyDelete
  2. kurang asam sungguh ben nih. Memalukan org kampon den yo... Balik oz la ben woiii... Grrrrrr

    ReplyDelete
  3. What's the fuss ni brader AT? Pasal pengadil tu nama BEN ka? Pasal dia orang Australia ka? 3 kad merah? Mungkin dia takda kad kuning kot?

    Mungkin players M'sia sendiri tak reti main peringkat international. Dah asyik sparing lawan Maldives, Zimbabwe, mana ada kelas nak lawan better opponents? Hanya semangat tapi taktikal, teknikal kureng, baik kita hantar a team of 11 Rosmah saja la. Dia pun 'semangat' apa?

    Jadi jangan salahkan pengadil kalau player kita tak ada filosofi untuk menang game. Setakat main defensive, dour football & sah player harapkan nasib untuk seri? Main camtu baik Rajagopal be hung upside down! Bring in Alex Ferguson. Ops! Change that to Mourinho. Ha ha ha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.