Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 20, 2010

Zidane serba salah untuk ke Real Madrid.

MADRID – Jurulatih Real Madrid, Jose Mourinho semalam mendedahkan, perjanjian untuk membawa masuk pemain bola sepak legenda Perancis, Zinedine Zidane sebagai anggota kejurulatihan kelab itu semakin selesai.

“Perkara ini amat besar. Pengerusi ialah orang yang paling berhak untuk memaklumkannya.

“Apabila kami membuat keputusan, kami akan dedahkannya. Namun begitu, saya merasakan dia (Zidane) semakin hampir untuk berada dalam pasukan profesional ini,’’ katanya pada satu sidang akhbar.

Tambahnya, Zidane adalah sebahagian warisan bola sepak Real Madrid.

Bekas pemain Perancis yang juga bintang Real Madrid itu yang bersara sejak 2006, kebelakangan ini bertindak sebagai penasihat kepada pengerusi kelab, Florentino Perez.

Sementara itu usaha AFP bagi mendapatkan kenyataan dari Zidane berjaya. Ketika ditanya mengenai perasaannya kembali berkhidmat di Sepanyol, bekap kapten Perancis itu berkata :

"Bercampur. Saya tahu persetujuan saya ke sana (Real Madrid) pasti melukakan AdukaTaruna. Semua maklum bahawa AdukaTaruna dan (Christiano) Ronaldo tidak sebulu. Tapi saya juga percaya kepada sifat pro beliau (AdukaTaruna.) Maafkan gua bro.

Setakat ini AFP masih cuba mendapatkan kenyataan AdukaTaruna kerana sejak pagi tadi AFP dimaklumkan bahawa beliau berada di dalam Mahkamah Syeksen 3 Seremban.– AFP

3 comments:

molokov_cocktail said...

gua xtau nak komen ape....

yg gua tau gua bru lepas tgok piala malaysia...

semi final..negeri 9 0-1 johorfc...

**heheh....jgn marah ye juara bertahan..

ibnu marzuki al firdaus said...

http://www.sinarharian.com.my/com/content/story8314386.asp

mat lu lah, syabas!

sam raspiut said...

ronaldo dgn aduka taruna wa yakin bukan tak sebulu.. tapi memang tak berbulu.. cuba tengok gambor tu bro.. mana ade??