Skip to main content

William Galas mengaku diliwat untuk PRK Galas.




Ni ke mamat yang bakal menjadi isu di Galas? Pundek la. Meluat la plak gua. Antara PAS dengan UMNO pun UMNO serang Anwar ke? Ak'alaaa.....

1. Gua betul2 meluat tentang pemimpin yang hidup atas isu pundek macam ni. Kalau Herman Samsudeen hidup atas isu bangsat ntah apa2, UMNO hidup atas isu liwat, ntah la.... ni masalah rakyat, idealogi, tawaran sistem terbaik yang perlu dikemukakan.

Kengkadang yang gua nak terajang ginjal si Anwar ni ialah, apsal suka sangat dengan budak2 muda dan jambu dalam kerja2 pejabat beliau? Serahkan sesuatu itu kepada ahlinya lah, bodoh! Berani ke lu cakap budak pundek tu ahli dalam tugas2 cikai kerjaya lu tu dengan gua?

2. Gua harap, PAS terutama pemimpin taikun2nya tidak terpenrangkap dalam isu sial ini. PAS perlu fokus kepada isu Kelantanian. Royalti, penganiayaan, etc. Isu2 niamakahai ni, biar Herman Samsudeen jer selesaikan.

3. Gua juga harap, kepala pemuda PAS macam Tantawi tak buat pundek lagi macam kes dulu. Dia plak yang layan isu skandal seks. Kalau lu buat hal lagi, gua janji, gua jumpa lu, gua karate serban lu.

4. Gua juga harap, AMK tidak down grade lengahkan masa dan fokus kepada isu setempat, dan nasional dalam PRK. Isu2 macam ni, serahkan kepada blogger2 PKR sendiri untuk counter. Dengan guide line hujah dan fakta terus dari pimpinan PKR. Gua tak mahu, media BN memperlihatkan kepada rakyat, ketika UMNO sibuk tawarkan jasa, AMK sibuk bertungkus lumus jelaskan isu liwat. Adusss.....

Comments

  1. cadangan jawapan stendet utk semua org PR bila kena tanya soalan pasal ni : "saya akan jawab lepas pada 5 november"

    ReplyDelete
  2. ah pegi mampos dengan semua neh. bila ade PRK, masa2 tu la pundek2 ni nak muncul.. keh3x..

    lepas ni timbul isu kesetian william gallas. bahaya2!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.