Skip to main content

Sebab2 gua sokong Red Warrior malam neh..

Oleh : AdukaTaruna

1. Gua tak nak tido luar.

2. Kemenangan Kelantan maybe menyebabkan feel good faktor pada pengundi Galas kepada kerajaan negeri Kelantan, jika pengundi Galas merasakan BN luar Kelate lebih menonjol dari Ku Li.

Icon terbesar PAS = TGNA (Kelantan)
Icon terbesar BN = Najib + Muhyiddin (luar Kelantan)

3. Gua kecewa dalam tajuk impian gua, kalau keadaan buruk berlaku. 99% gua ramal berlaku kalau Kelantan tewas. Habes.. dengan PRK Galas jahanam, dengan perjuangan Sistem Islam damage.

4. Biar separuh akhir N9 bertemu Kelantan balik, kalaulah si kembar Rita Rudaini tuh tak belot kepada kampungnya Perlis. (bodoh gak format FIFA ni gua rasa. Format gol tempat lawan pun gua tak setuju. Boleh merosakkan permainan cantik dan bermutu. Apa2 hal bertahan tempat sendiri. Macam sial.).

Bila N9 lawan Kelantan, time for bini gua plak tido luar.

Comments

  1. poik, biar betul format FAM nie...

    patutnya kalau N9 dan Kelantan menang, takkan jumpa kat semi... takkan jumpa dalam grouping, dan jumpa lg di Semi??

    ReplyDelete
  2. Bro ... kalau nak jumpa N9, tunggu final la

    semi kelate jupo kedah / GANU

    ReplyDelete
  3. agak2 la bhai kalau nk hentam pun.. takdo format tunggang tebalik mcm tu jang.. dah nk jumpa kelantan sgt, tgu final laa. itupun kalau N9 lepas dgn perlis malam ni..

    ReplyDelete
  4. Ha ah..
    Mcm kedah dh melingkup awai2..
    Walaupon gua x kenai tukang cuci jersi budak2 celse gua tetap sokong celse..
    Kui2..

    ReplyDelete
  5. kedah kelantan bro..

    lu sayang wa, lu kena sokong kedah...

    wa sayang lu, wa sokong kelantan...

    lagu mana?

    wakakaka...

    ReplyDelete
  6. Selangor kalah. AKu fan selangor. Aku rasa teraniaya. Kelantan menganiayai Selangor. Jadi dengan ini, penuh rendah hati, aku doa Kelantan di-pom-pang-pom-pang-kan oleh Kedah, insyaAllah~

    dengan penuh rendah hati. ada macam Azmin Ali tak gua?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.