Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 20, 2010

RM5 bilion Menara 100 tingkat adalah tabung lari ke luar negara.

Oleh : AdukaTaruna

Gua beranggapan projek mega yang dilancarkan menjelang PRU13 itu adalah laluan membawa perbendaharaan negara dari PNB ke luar negara. Projek mega itu mungkin ditangguhkan seandainya PRU13 mencatatkan BN masih memerintah.

Tapi jika PRU13 mencatatkan BN tumbang, maka, duit PNB itulah keperluan bagi mendapatkan suaka politik luar negara. Seandainya BR berjaya mengharungi rintangan kekacauan yang dicetuskan BN, teknik bumi hangus sedia menanti. Perbendaharaan Negara maybe kontang. Pengurusan dan penguatkuasaan tidak lancar. Emosi rakyat mudah dibolak-balikkan.

Itu hanyalah anggapan gua semata.

2 comments:

pencatat said...

Aduka, cuba cari sapa2 ada maklumat soalan Lim Kit Siang yg kena reject kat Parlimen - "senjata dari market haram di luar negara yg dibeli utk pemuda umno". Manusia2 seumngok memang akan sanggup buat apa shj... senario di Algeria selepas Islamic Front menang pilihanraya 1995 boleh berlaku di mana2.

Evelyn said...

im thinking simple. somehow, 5billion mega tower nih just nak alihkan isu dana permata roswah dan juga slow economic growth. how many percent kdnk? apa signifikan kdnk? for some reason, bn perhaps will win again. blaaaahhh touchwood.

semua org pon sebok pasal 5bilion mega tower, but hardly any voices is heard pasal education, medical, roads, rural develpoments. etc.

my bet is, kemungkinan harga minyak akan naik lagi, beberapa harga barang keperluan akan ditarik lg subsidi, penjawat awam dpt bonus lagi, and tup tup, 5 billion projek akan di batalkan demi menjaga kebajikan rakyat.

ahhh. makes me so fracking upset.
these politicians, can go kiss me arse.